Jump to content



software για μετατροπές video


neuromancer

Recommended Posts

Είχα ένα MKV αρχείο από παιδική ταινία στα αγγλικά και ένα MP4 αρχείο από την ίδια ταινία μεταγλωτισμένη στα ελληνικά. 1.5 giga το mkv, 600ΜΒ το mp4. Η διαφορά στην ποιότητα εικόνας χαώδης.

Μου μπήκε ή ιδέα να βάλω τον ήχο του mp4 στο MKV (το οποίο είχε AC3 αν θυμάμαι καλά). Κατέληξα να παίζω με το mkvmerge και το XviD4PSP (το πρώτο για κόψε-ράψε στα mkv και το 2ο για μετατροπές format). Έχανα ok τη δουλειά και μάλιστα με crop σε μαύρες λουρίδες πάνω κάτω, scaling του ήχου για lip-synch και αρκετά γρήγορα μπορώ να πω δεδομένου της πρώτης φοράς.

Το πρόβλημα είναι ότι αν και το παραγόμενο MKV παίζει ok στο PC, η TV δεν θέλει να το παίξει και βγάζει συνήθως uknown sound format ή video format. Το video κανάλι το μεταφέρω με copy, δεν του αλλάζω κάτι. Το κανάλι ήχου το μετατρέπω σε format που υποτείθεται καταλαβαίνει η TV (δοκίμασα διάφορα) πλην όμως το τελικό mkv δεν παίζει στην TV (Samsung LE40B650).

Καμμιά ιδέα κανείς που να το κατέχει το θέμα? Επίσης καμμιά καλή εφαρμογή για μετατροπές video γενικώς?

Link to comment
Share on other sites

Aυτό το SUPER φαίνεται να είναι όντως super. Και το ωραίο είναι ότι είναι compiled με όλους τους (de)coders οπότε θα έχει και "καθαρή" εγκατάσταση. Το δε interface του επιτρέπει και στη μάνα μου να φτιάξει MKVs :T:

Link to comment
Share on other sites

Εχοντας την ιδια τηλεόραη με σενα Samsung LE40B651 εχω διαπιστώσει οτι δεν παίζει αρχεία ήχου DTS και μια δύο φορές δεν μου έπαιξε mkv τα οποία είχαν profile Main @5.1

λύση για τα αρχεία ήχου έδωσα με το popcorn MKV audioconverter και για τα mkv που δεν μου έπαιζε με αυτό τα μετέτρεπα σε mkv profile Main@4.1

κάποια φορά που χρειάστηκε να κάνω αυτό που θές και σύ έκανα τα εξής: με αυτό έκανα απόπλεξη των ροών ήχου και βίντεο 1)απο το mkv 2) απο το mp4 και κατόπιν με αυτό έκανα την ένωση παίρνοντας την ροή βίντεο του mkv και την ροή ήχου του mp4(πας στη καρτέλλα του προγράμματος tools-->muxer-->mkvmuxer)

Βέβαια έχει περάσει αρκετός καιρός απο τότε και να έχουν βγεί και πιο εύκολες λύσεις δεν το έχω παρακολουθήσει

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.