Jump to content



RAID 0


alexcrx

Recommended Posts

παιδια καλησπερα

θελω να κανω raid 0 με εναν ιδιο σκληρο που πηρα

Τωρα ειμαι με windows 7 x64 και εχω βαλει AHCI

Ξερετε αν μπορω να κανω raid χωρις να κανω format??????

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι μπορείς μόνο αν κάνεις software raid και όχι hardware raid. Από την άλλη μπορείς να κάνεις clone τον υπάρχοντα δίσκο σε κάποιον εξωτερικό, να στήσεις hardware raid και μετά να κάνεις clone τον εξωτερικό στη συστοιχία.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι το ίδιο. Με το φορματ χάνεις όλα τα αρχεία και προγράμματα. Με το clone τα μεταφέρεις από τον ένα δίσκο στον άλλον. Εννοείται ότι για να δουλέψει η συστοιχία θα πρέπει να φορμαριστεί αλλά μετά το clone θα έχεις όλα σου τα αρχεία και προγράμματα έτοιμα για χρήση.

Link to comment
Share on other sites

ναι αυτο που λες με το clone δε θα χρειαστει φορματ?????

αφου μολις φτιαξω την συστηχοια δε θα μπουταρει μετα

εφοσον θα μπει στο ιδιο συστημα με το ιδιο hardware, δεν βλεπω το λογο να μην μπουταρει..!

κανε ενα image σε εξωτερικο, φτιαξε το raid και μετα βαλε παλι το image στο raid.

επειδη θα κανεις RAID, αναγκαστικα θα πρεπει να φορμαριστουν και οι 2 δισκοι. οποτε θα χασεις τα αρχεια σου αν δεν τα κανεις clone-back up. ετσι οπως σωστα λεει ο cna θα εχεις ενα λειτουργικο ετοιμο.

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω ότι ΠΡΙΝ κάνεις το image, γυρισε τον controller σου απο το BIOS σε RAID mode και δες αν μπουτάρεις κανονικα στα windows. Μετά κάνε image έχοντας τον controller σε RAID mode παντα, για να έχουν τα windows τους σωστούς drivers. Ανάλογα με το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις για το image, ίσως χρειαστεί μετά το restore να κάνεις repair από το DVD των windows για να σου ρυθμίσει σωστά τη διαδικασία της εκκίνησης από το νέο σου array.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.