Jump to content



Προβλημα με μητρικη


akatanomastos

Recommended Posts

Καλησπερα .

Ειχα μια μητρικη gigabyte οπου μου καικε , σαν λειτουργικο ειχα windows 7 , σημερα αγορασα μια μητρικη asrock g41c-s και ενω ο επεξεργαστης μου ειναι Core 2 Quad Q6600(G0) Kentsfield 2.4GHz 1066MHz 8MB

μου τον βλεπει το μηχανημα τωρα σαν celeron e1500 @ 2.2

να πω οτι δεν εκανα καποιο φορματ μιας και το μηχανημα μπουταρησε κανονικα (πραγμα που μου φανηκε περιεργο )

Εχει κανεις ιδεα τι πρεπει να κανω για να ''δει'' τον επεξεργαστη σωστα ?

Link to comment
Share on other sites

Δες πρώτα στο BIOS πως βλέπει τον επεξεργαστή σου. Πιθανόν σε κάποιο σημείο στην πρώτη καρτέλα που λέει για τις συσκευες IDE/SATA θα λέει "πληροφορίες συστήματος" (system information) θα το λέει.

Link to comment
Share on other sites

Δες πρώτα στο BIOS πως βλέπει τον επεξεργαστή σου. Πιθανόν σε κάποιο σημείο στην πρώτη καρτέλα που λέει για τις συσκευες IDE/SATA θα λέει "πληροφορίες συστήματος" (system information) θα το λέει.

το εχω δει και αυτο

σαν ε1500 τον εχει

οπως και στην registry τον εχει παλι σαν ε1500

Link to comment
Share on other sites

Αν το βλέπει λάθος στο bios, μάλλον πρέπει να κάνεις bios update. Δες ποια version έχεις και ψάξε στο site της Asrock.

+1

Αν και αναφέρει στο site της Asrock για την G41C-S οτι υποστηρίζει τον Q6600 με το αρχικό BIOS. Υπάρχει και νέα έκδοση BIOS, η 1.1.

Μπορείς να την βρεις εδώ.

Link to comment
Share on other sites

παιδες το προβλημα βρεθηκε

Για καποιο λογο που δεν μπορω να εξηγησω καποιος απο την οικογενεια αλλαξε τον επεξεργαστη χωρις να με ενημερωσει .

Ολα καλα , ευχαριστω για το χρονο σας . :T:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλησπερα και απο μενα αν και πολυ καθυστερημενα λογο το οτι εχουμε 2015 προσφατως η gigabyte ga-x38-dq6 775 socket ξεζουμιστηκε απο τα ρευματα και πηγα στην πιο οικονομικη τιμη που μπορεσα για mobo se asrock g41c-gs και μεχρι στιγμης κλαιω τα χρηματα μου διοτι το θεμα με τις μνημες που εχει ταιραστια ασυμβατοτητα δεν παλευτεται αλλο....και ηθελα να ρωτησω ποιες μνημες εχεις βαλει ??? διοτι τους ρωτησα ποιες ddr3 να παρω Και μου προτειναν τις kingston hyper x 4x2 gb....και εννοειτε δεν τις διαβαζει....επισης μεσα απο το επισημο site κατεβασα τα bios και τα εβαλα σε στικ και ουτε απο την Mobo μεσα τα διαβαζε ουτε οταν κατεβασα τα ιδια για να γινουν install απο τα windows τα διαβασε....να πω επισης βεβαια χωρις να ξερω αν παιζει ρολο εβαλα 2 ντιμακια απο τις παλιες ddr2 ocz που ειχα και δεν τις διαβαζει....βαζω την μια μονο την διαβαζει οχι παντα....και μπορεσα και εβαλα windows αλλα ειμαι με 1 gb..... τι γινετε ποια με αυτη την μητρικη......επισης βρηκα στο νετ το εξης λινκ https://phz.fi/2014/08/27/asrock-ddr3-memory-problemsκαι το παιδι εδω που ειπε το προβλημα του δεν αναφερει αμα αυτες που εβαλε (G.Skill RipjawsX DDR3 1333MHZ) με το που τις εβαλε αν δουλεψανε χωρις Oc στα 1333....επισης βρηκα και αυτες που σκεφτομαι να παρω G.SKILL F3-8500CL7D-8GBRL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-8500 1066MHZ DUAL CHANNEL KIT αλλα η συγκεκριμενη mobo εχει ειδικο update bios για τις μνημες αυτες.....και δεν με αφηνει να κανω update..... τι μπορω να κανω ??????????

Link to comment
Share on other sites

τι μπορω να κανω ??????????

Αρχικά θα μπορούσες να μην αγοράσεις την asrock g41c-gs και να πουλήσεις τον Q9550 και τις DDR2 μνήμες και να πας σε νέα επεξεργαστή-μητρική μνήμη.

Βρες κάποιο μικρό USB2 φλασάκι (και όχι το 16/32GB USB3 που μπορεί να έχεις), φορμάρισέ το σε FAT32 και ακολούθησε τις οδηγίες για να βάλεις τουλάχιστον το BIOS 1.30 (αν δεν το έχει η μητρική ήδη). Αν δεν..  ξανακατέβασε το BIOS μήπως κάτι πήγε στραβά με το κατέβασμα/αποσυμπίεση.

Link to comment
Share on other sites

To σκεφτηκα πολυ σοβαρα και δεν εκανα αμεση αγορα στην Mobo asrock αλλα απο θεμα χρηματων δεν μπορουσα να παω σε κατι καινουργιο....

Οσο για το φλασακι ειναι στα 16gb Δεν γνωριζω αν αυτο ειναι το προβλημα επισης ειναι σε fat32 και πριν λιγο βρηκα στο σιτε τους κατι beta bios τα οποια τα περασε τα εκανε install ( http://www.asrock.com/mb/Intel/G41C-GS/index.asp?cat=Beta)  θα ξαναδοκιμασω και τα αλλα...

Link to comment
Share on other sites

Μολις τωρα ξαναδοκιμασα και μου γραφει το κλασσικο σε ολα τα bios που εχει μεσα στο σιτε ERROR :FILE ROM ID INCORRECT δεν ξερω τι παιζει με τις παλλιες μνημες που εχω βαλει....γτ οταν ειναι 2 μαζι δεν λειτουργει σωστα....οταν ειναι μονο μια μπαινει windows αλλα που κ που πεταει blue screen.... και επισης στα bios μεσα εινια ολα auto δεν εχω πειραξει τπτ..... απλα το ρευμα στις μνημες το πηγε αυτοματα στο 1.96 ενω αναγραφουν για 1.8 τωρα παργματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω απο το να το παω ολο τον πυργο στο egate και να τους πω να μου βαλουν τις σωστες μνημες....

Link to comment
Share on other sites

Για καινούρια επεξεργαστή-μητρική-μνήμη που ανέφερα: Αν έδωσες περίπου 80€ για την Asrock G41C-GS, πούλαγες τον Q9550 60€ και τις DDR2 30€. Σύνολο 170€ περίπου. Θα προτιμούσα έναν i3 και μια μητρική με H81 (αν δεν μπορούσα με παραπάνω για i5) αντί να ψάχνομαι με το socket 775.

 

Edit:

Οι μνήμες μπορεί να λειτουργούν αλλά βγάζουν σφάλματα (ίσως και από το overvoltage που αναφέρεις) και σου πετάει μπλε οθόνες.

Έγινε επεξεργασία από TopCLR
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.