Jump to content



Νέος 2ΤΒ EARS κάνει takeover στο RAID


Spirosssss

Recommended Posts

Γεια σας παλικάρια,

Aπλά και σύντομα. Tο pc μπούταρε και είχε ως μόνους σκληρούς 2 vertex σε RAID 0. Σήμερα πήγα να βάλω πάνω και έναν καινούριο (αφορμαριστο) 2ΤΒ EARS και στο μπουτάρισμα το pc έλεγε οτι δν μπορεί να εκκινήσει κλπ κλπ. Πάω boot priority και στη θέση HDD αναφέρει RAID αλλά με το όνομα του EARS!! Ο.ο!! Επίσης δν πιάνει το ctrl+I για να μπω στο raid setup να δω τι φταίει κ αν μπορώ να αλλάξω κάτι. Μητρική ειναι μια P5EW64 evolution. Να τον αποσυνδέσω και να τον κοτσάρω live όταν θα είμαι μέσα στα win?

Link to comment
Share on other sites

Triple post in a row FTW!!

Το θέμα παλικάρια είναι πως σε κάθε cold boot μου πετάει το μήνυμα "CD-ROM Boot Priority .. No Medium" μπλα μπλα μπλα

Πρέπει να κάνω επανεκκίνηση, και να πατήσω ctrl+I να δει τους Vertex στο RAID και τον EARS non-raided και μετα θα μπει κανονικά. Στο BIOS - boot priority φαίνεται πάλι ο ΕARS να έχει κάνει takeover.

Επειδή είναι απίστευτα εκνευριστικό, έχετε καμμία ιδέα?? Λέτε να φταίνε οι θέσεις στα SATA της μητρικής?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αφου καταφερα να βρω λιγο χρονο σημερα, πειραματιστηκα με αλλαγες θεσεων στα sata ports, αλλα κ παλι τπτ.. μεχρι και στα sata ελεγχομενα απο τον Marvell τον εβαλα τον 2ΤΒ και παλι τα ιδια.. BIOS ειναι το πιο προσφατο.

Τι να πω, με εχει τρελανει αυτη η κατασταση. Σε καθε boot πρεπει να μπαινω στο choose 1st boot device και μετα να μπαινω στο raid setup με ctrl+I να το δει και να μπουταρει.

Link to comment
Share on other sites

τι εγινε ρε σεις, τοσο δυσκολα σας εβαλα??

δειτε εδω,

αμεσως μετα την εγκατασταση κ πριν βαλω πανω τον 2ΤΒ αλλα κ τους Intel drivers, στο boot priority το RAID αναγνωριζοταν κανονικα..:

180120111396.jpg

μετα:

200220111417.jpg

ακομα για να μπω σε windows πρεπει να ακολουθηθει η διαδιασια ctrl+I στο POST για να μπω στο RAID, απλα να πατησω οκ και μετα ολα καλα. Αλλιως τρωω No proper boot device, no medium κ τα σχετικα.

Λετε να παιζει προβλημα με τους Intel drivers?

ps: το dvd-r το βλεπει σαν ATAPI γιατι ειναι πλεον στα SATA του Marvell μαζι με τον EARS μπας και αλλαζε κατι, αλλα τιποτα. :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.