Jump to content



Help!!


Elpis

Recommended Posts

παιδια βοηθηστε με εχω ενα προβλημα με τη καρτα γραφικων μου.. ο επεξεργαστης λειπει σε rma και αφου δεν ειχα τπτ να κανω λεω ας βαλω λιγη αρτικ σιλβερ 5 στη vga αλλα καθως προσπαθουσα να βγαλω τη ψυκτρα με παρα πολυ απαλες κινησεις εφυγε κατι σαν μικρη αντισταση απο το πισω μερος της καρτας μου .. μιας msi 5900 sp128.. αυτο το "κατι" ηταν μικρο μεταλλικο και ειχε στη μεση ενα καφε μικρο πλαστικο.. μαλλον πρεπει να ειναι αντισταση αφου συνδεοταν με δυο μικρες κολλησεις το καθε "ποδαρακι" η καρτα γραφικων εχει και αλλα πολλα τετια "πραγματακια" στο πισω μερος της και η συγκικρημενη εφυγε απο τη ενα ημειο που το "ονομα" του ειναι C835 η απορια μου ειναι αν μπορει να "φτιαχτει" και αν οχι αν την στειλω για ρμα θα την αλλαξουν??? κατι ακομα εχω βγαλει τη σιλικονη που ειχε και τωρα δεν εχει τπτ απο οτι ξερω αν εχεις αρτικ σιλβερ στον πυρηνα χαννεις την εγγυηση αλλα απο την αλλη δεν εχω ασπρη παστα λετε αν δεν βαλω τπτ να καει ??? σορρυ για την πολυλογια αλλα ειμαι πολυ απογοητευμενος μετα τον επεξεργαστη τωρα παει και η καρτα γραφικων!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου μην φρικαρεις αυτο που εφυγε ειναι κατα πασα πιθανοτητα αντιστασουλα smd ....(πιστευω να μην το εχασες!) λοιπον αν εχεις δει απο που εχει φυγει ....δεν ειναι και πολυ δυσκολο να το κολλησεις!!Εχεις καθολου ασχοληθει με κολλητιρι και τετοια???Αν ναι τοτε θα πρεπει να το τοποθετησεις εκει που ηταν σε σημειο ετσι ωστε να μπορεις να βλεπεις τις ενωσουλες δειξια και αριστερα απο αυτο....για να το σταθεροποιησεις και να μπορεσεις να το κολλησεις στις ακρες(με το κολλητιρι) χρησιμοποιησε πρωτα μια ιδεα απο logo αλλα προσεξε να το κολλησεις στο σωστο σημειο οπως πρεπει !!!Αν τωρα δεν ξαναειχες ποτε επαφη με κολλητηρι ...για τα παντα υπαρχει η πρωτη φορα!!!;)

Link to comment
Share on other sites

Elpis ονομα και πραγμα!!!!!

σε πειραζω φιλαρα μου μπας και σε χαλαρωσω.......οπως ειπε και ο προλαλησας δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο και με λιγο σταθερο χερι θα τα καταφερεις μια χαρα.Αν παλι δεν θες να παρεις κανα ρισκο πηγαινε σε καποιον που ξερει απο κολλητηρια και δειξε του που ακριβως πρεπει να το κολλησει.Κυριλε εισαι.......χαλαρωσεεεεεεεεεεεε

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις κολλήσει ποτέ με καλάι πάντως λέω να μη το επιχειρήσεις

Βρες κάποιον α οποίος να ξέρεις ότι ξέρει με κολλητήρια και πλακέτες.

Ναι μεν δεν είναι δύσκολο αλλά αν έχεις 0 εμπειρία μπορεί να κανείς κανα λάθος και να κολλήσεις άλλα αντί άλλων

Link to comment
Share on other sites

......και γω παλι θα σημφωνησω με τον kayd !!.....αλλα αν γενικοτερα νομιζεις οτι πιανουν τα χερια σου και μπορεις να τα καταφερεις.......στην πλατεια Κανιγγος στη στοα μεσα παιζουν διαφορα μαγαζια....και βασικα στο Ακτινιον που ειναι πανω στην Πατησιων απεναντι απο το παλιο Μινιον θα βρεις μεγαλη ποικιλια!!.. αλλα ειναι λιγο τσιμπημενες οι τιμες...;)

Link to comment
Share on other sites

Αν τελικά νομίζεις πιάνουν τα χέρια σου και μπορείς, κάνε πρώτα κάποιες δοκιμές με λεπτά κομματάκια χαλκού και καλωδιακά για να μάθεις να κανείς καθαρές κολλήσεις

Tip: Η καλή κόλληση γυαλίζει σα χρώμιο «περίπου»

Αν είναι θολές τότε δεν έχουν πετύχει και είναι πολύ εύκολο να ξεκολλήσουν

Αυτό συμβαίνει όταν οι προς κόλληση επιφάνειες είναι ψυχρές και ότι το καλάι ψυχράθηκε πριν προλάβει να βρει πρόσφυση στο υλικό.

Στην περίπτωση σου δεν μπορείς να θερμάνεις την επιφανείς της κάρτας πολύ αλλά πρέπει θα χρειαστεί λίγο.

Με τη μύτη του κολλητηριού πάντα και τοπικά

Link to comment
Share on other sites

εαν το κομματι που εχει σπασει εχει μεινει κολλημενο πανω στην καρτα δεν πειραζει και τοσο.με λιγο πιο επιδεξια χερια θα καταφερεις να το κολλησεις.εαν παλι εχεις χασει το κομματακι που εσπασε λιγο ζορικα τα πραγματα.θα πρεπει να καταλαβει αυτος ππου θα στο κολλησει απο τι υλικο ηταν το σιδερακι και να βρει ενα παρομοιο αγωγιμο υλικο και να το κολλησει αντι εκεινου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

παιδια την πηγα σε εναν ηλεκτρονικο και μου το κολλησε αλλα επειδη δεν εχω επεξεργαστη δεν μπορω να την τεσταρω λετε να υπαρχει πιθανοτητα να εχει χαλασει η τπτ τετιο???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.