Jump to content



Εφαρμογή θερμοαγώγιμης πάστας


AIRETIKOS

Recommended Posts

Για την εφαρμογή θερμοαγώγιμης πάστας υπάρχουν διάφοροι τρόποι

προσωπικά (αναλόγως την πάστα) χρησιμοποιώ τη μέθοδο με τον "κόκκο ρυζιού".

Ορισμένες όμως χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης,θέλουν άπλωμα κ.τ.λ.

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες για την εφαρμογή πάστας με οδηγούς ώστε να επιτύχουμε

όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη επαλείψει.

Υ.Γ.Οι φωτογραφίες έχουν σκοπό να δείξουν τον τρόπο εφαρμογής

μην κρίνετε από το δικό μου αποτέλεσμα μιας και το σελοτέϊπ μου ήταν παλιό

(είχε χνούδια και ούτε κολλούσε καλά) αλλά και η ποσότητα της πάστας δεν ήταν αρκετή.

p1010925-5558.jpgp1010925-5558.jpg

p1010926-5559.jpg

p1010928-5560.jpg

p1010929-5561.jpg

p1010931-5562.jpg

p1010932-5563.jpg

p1010935-5564.jpg

Για ορισμένους μπορεί να είναι περιττό (ίσως να έχουν δίκαιο) άλλοι μπορεί να το βρουν χρήσιμο.5564-p1010935

Link to comment
Share on other sites

Ωραία πατέντα...

Απλά δεν διευκρινίζεις πού βάζεις την αρχική ποσότητα της πάστας.

Π.χ. στο κέντρο της ψύκτρας και μετά την απλώνεις προς τα άκρα ;;;

Link to comment
Share on other sites

Κάπου έβλεπα δοκιμές "αυτο - απλώματος" της πάστας.

Δηλαδή σε σχήμα κόκκου ή γραμμής ή σταυρού κλπ και μετά πίεση με την ψύκτρα.

Θυμάμαι ότι το καλύτερο αποτέλεσμα το έδινε ο σταυρός ή το "Χ", καθώς ό κόκκος και η γραμμή δεν απλώνονταν σε μεγάλο ποσοστό της επιφάνειας.

Βέβαια το άπλωμα εκ των προτέρων - και μάλιστα με κάρτα, όπως ο φίλος - εξασφαλίζει εγγυημένο αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

εγω την απλωνω με τηλεκαρτα ομοιομορφα και προσεχω τις ακρες να μην ξεχιλιζει η παστα, πολυ καλη η ιδεα.Παντως το ''χ'' ή ο ''σταυρος'' δεν ποιστευω οτι απλωνουν ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια την παστα:triniti:

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια οπως και να την βαλεις απο τη στιγμη που θα την πιεσει η ψυκτρα και μετα θα ζεσταθει απο την λειτουργια του cpu και θα γινει πιο "νερουλη" θα απλωσει παντου ομοιομορφα. Και τεστ να κανεις για το απλωμα της παστας οι διαφορες που ισως προκυψουν αντε να ειναι 1-2 βαθμοι που παιζει απο πολλους λογους ασχετους με τους τροπους εφαρμογης της παστας. πχ. διαφορετικη ποσοτητα που σε τοσο μικρη επιφανεια ακομα και μισο γραμμαριο θα επιφερει διαφοροποιηση.

Link to comment
Share on other sites

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=eg7i1-zPX68&feature=related]MrCrowley[/ame]

όπως αναφέρθηκε πιο πάνω είναι ανάλογα τη πάστα.

Ο τρόπος που δείχνω έχει σκοπό την ομοιόμορφη

εφαρμογή και την αποφυγή μεγαλύτερης ποσότητας

από το επιθυμητό.

Link to comment
Share on other sites

ωραια μπουτακια...εεεεε κιθαρα ηθελα να πω:p

επισης να προτεινω κατι μιας και ασχολουμαστε με το θεμα της επαλοιψης?

μιας κι ερχεται Καθαρα Δευτερα δεν ανοιγουμε κι ενα thread για την επαλοιψη της ταραμοσαλατας απανω στη λαγανα...?:):):)

Προτεινω λοιπον επαλοιψη με μαχαιρι, παχος εως 0,5cm αναλογος το ποσο ΄λμυρη ειναι και οπωσδηποτε επανω σε φρεσκια ξεροψημενη λαγανα!

περιμενω και εναλλακτικους τροπους που θα επιθερων καλυτερη μασηση και καταποση του παραδοσιακου εδεσματος...

Link to comment
Share on other sites

ωραια μπουτακια...εεεεε κιθαρα ηθελα να πω:p

επισης να προτεινω κατι μιας και ασχολουμαστε με το θεμα της επαλοιψης?

μιας κι ερχεται Καθαρα Δευτερα δεν ανοιγουμε κι ενα thread για την επαλοιψη της ταραμοσαλατας απανω στη λαγανα...?:):):)

Προτεινω λοιπον επαλοιψη με μαχαιρι, παχος εως 0,5cm αναλογος το ποσο ΄λμυρη ειναι και οπωσδηποτε επανω σε φρεσκια ξεροψημενη λαγανα!

περιμενω και εναλλακτικους τροπους που θα επιθερων καλυτερη μασηση και καταποση του παραδοσιακου εδεσματος...

μιας και ήμαστε ήδη offtopic να μάθετε ότι αυτά τα μπουτάκια, είναι αντρικά (wtf japan)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.