Jump to content



Αμαξι στην Κυπρο


Warlord

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια

Πολυ συντομα σκοπευω να μετακομισω στην Κυπρο για αρκετο χρονικο διαστημα (5+ χρονια-ειναι ακομα αοριστο ποσο ακριβως). Οποτε ηθελα να ρωτησω τι εναλλακτικες εχω με το θεμα αυτοκινητου κ τι με συμφερει να κανω. Ελλαδα θαρχομαι μια στο τοσο κ αν.

1)μπορω να παρω το αριστεροτιμονο αμαξι μου σε "δεξιοτιμονη" χωρα? Εκτος του οτι θαναι δυσκολο κ επικινδυνο αν κ πιστευω θα συνηθισω, τι αλλα μειονεκτηματα υπαρχουν, κυριωσ οικονομικα? Να το εισαγω δλδ σε 1 νεα χωρα (τελωνεια-μεταφορικα κλπ) αφενος, και καποια φορολογικη-ασφαλιστικη-κλπ επιβαρυνση που θα ειναι σε "αναποδους" δρομους αφετερου..

2)αν το πουλησω δω κ παρω στην κυπρο μεταχειρισμενο δεξιοτιμονο αμαξι τι επιλογες εχω? απο κυπρο ξερω πως συγκριτικα με ελλαδα ειναι ακριβα.. αν φερω ομως απο Αγγλια ή Ιαπωνια που ειναι πιο φτηνα τι ισχυει με τα κυπριακα τελωνεια? Συμφερει?

Ευχαριστω :)

Link to comment
Share on other sites

Απ'οσο ξέρω το να πάρεις το αμάξι στην Κύπρο με καράβι κοστίζει κανα 500αρι τώρα στο θέμα ασφάλειας και τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνεις στην Ελλάδα.

Το δεξιοτίμονο μια συνήθεια είναι. Τώρα αν οδηγάς αριστεροτίμονο με δεξιοτίμονο δρόμο θέλει αρκετή προσοχή μιας και ασυναίσθητα θα σου βγαίνουν λάθος κινήσεις μιας και θα πρέπει να είσαι απίστευτα προσεκτικός.

Επίσης θα έχεις ένα θέμα με την προσπέραση μιας και δεν θα έχεις καλή ορατότητα αφού θα περνάς από τα δεξιά. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί Έλληνες κατεβαίνουν στην Κύπρο για να βρουν δουλειά καθώς και αξιωματικοί για τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ. Οι περισσότεροι από αυτούς που μένουν για μικρό διάστημα (1-2 χρόνια) κατεβάζουν το αμάξι τους.

Τώρα για 5ετια που λες εσύ πιστεύω είναι προτιμότερο να αγοράσεις εκεί ένα αμάξι.

Το ότι στην Κύπρο τα αμάξια είναι ακριβότερα ισχύει αποκληστικά και μόνο με τα αμάξια αντιπροσωπειών και κυρίως για μη ιαπωνικές μάρκες. Η αγορά μεταχειρισμένου έχει απίστευτες τιμές και ποικιλία συγκριτικά με τα Ελληνικά δεδομένα μιας και η πλειοψηφία των αυτοκινήτων είναι direct εισαγωγές απο Ιαπωνία και Σιγκαπούρη και για τα πιο ακριβά (merchedes,bmw,audi κτλ) η Αγγλία.

Να κάνεις την εισαγωγή μόνος σου δεν ξέρω αν σε πολυσυμφέρει αλλά όπως και δω υπάρχουν δεκάδες μάντρες και εκεί που αν δε σε καλύψει αυτό που έχουν αναλαμβάνουν εισαγωγές από Ιαπωνία η Αγγλία. :T:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αριστε ησουν περιεκτικοτατος και απολυτα κατανοητος! ευχαριστω για τις συμβουλες σου!αληθεια η κυπρος εχει μεγαλυτερη ποικιλια κ ποιοτητα μεταχειρισμενων αμαξιων? δε το περιμενα.. δλδ μονιμη εισαγωγη του αμαξιου μου στην κυπρο με κυπριακες πινακιδες δε συμφερει? κι αν οχι μπορω με τα 500ε δλδ να το παω εκει για οσο διαστημα θελω κ απλα να πληρωνω ελληνικη ασφαλεια, τελη κ εφορια?

κατι αλλο. θελω για παραδειγμα εγω 1 ford focus rs, γυρναω στις μαντρες της κυπρου κ δε το βρισκω..τι κανω? μπαινω autotrader.co.uk βρισκω ενα κ παω σε μια μαντρα κ τους λεω θελω να μου φερεις αυτο? σε αυτην την περιπτωση η τιμη θαναι αυτη που αναγραφεται στο autotrader.co.uk η πολυ παραπανω με τα τελωνεια κλπ?

κατι τελευταιο. ξερεις καποια ιστοσελιδα καλη που να εχει ολες τις κυπριακες μαντρες, οπως το δικο μας car.gr ?

ευχαριστω κ παλι ;)

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι στην Κύπρο αν δεν κοιτάς για αμάξια τύπου merchedes & bmw απο UK να προσανατολιστείς σε Ιαπωνικά.

Υπάρχουν αρκετά integra,subaru,evo κτλ αν θές κάτι δυνατό αντίστοιχο του Rs που αναφέρεις. Focus RS να σου πω την αλήθεια παίζει να μην είδα ποτέ στην Κύπρο αλλά Ιαπωνικά έχει μπόλικο πράμα.

Το site που έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία απο μεταχειρισμένα είναι το Cars in Cyprus. New cars and used cars for sale in Cyprus..

Επίσης κυκλοφορεί και το Κυπριακό περιοδικό autotrader το οποίο πουλάει πάρα πολύ και αποτελεί το Νο1 περιοδικό για πώληση μεταχειρισμένων. Τώρα για διαδικασίες εκτελωνισμού δεν ξέρω τπτ και έτσι δεν μπορώ να σου δώσω πληροφορίες πάνω σε αυτά τα θέματα. Όσο διάστημα είσαι εκεί με το Ελληνικό σου αυτοκίνητο τα πληρώνεις όλα Ελλάδα αλλά στο θέμα της ασφάλειας έχω μια μικρή αμφιβολία του τι γίνεται. Καλύτερα να ρωτήσεις την ασφαλιστική σου.

Link to comment
Share on other sites

Μα ένα integra.. μα ένα silvia.. μα ένα skyline.. μα ένα 240sx.. eclipse..

και ένα σωρό άλλα που απλά δεν μου έρχοντε στο μυαλό τώρα!

Δεξιοτίμονη χώρα με direct εισαγωγές από ιαπωνία!! Ο παράδεισος για πολλούς!

Βέβαια διαβάζω ότι θες focus οπότε είσαι άλλης σχολής λογικά..

Για μεταχειρισμένα από τα λίγα που γνωρίζω, έχουν καλές τιμές στην αγορά τους.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

οχι το Focus RS ηταν 1 παραδειγμα (οχι οτι δε μαρεσει παντως)..

integra,skyline,sylvia κλπ πολεμικες μηχανες οκ, αλλα θελω να παω σε κατι πιο κυριλλε κ roadster..δλδ γερμανικα αμαξια τυπου z4, slk..

παντως απο ερευνα που εκανα σε περιπτωση που παρω απο ελλαδα αμαξι κ το κανω εισαγωγη κυπρο, συμφερει μεχρι 1600 κυβικα.. απο 1800 κ πανω ο φορος καταναλωσης που πληρωνεις ειναι αρκετα μεγαλος..

ο μονος τροπος να κυκλοφορει κυπρο δωρεαν ειναι 6 μηνες κυπρο 6 μηνες ελλαδα...που δε το συζητω καν..

εκτος αν ξερετε εσεις αλλο τροπο.. :(

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα καλη σκεψη ομως κ παλι λογω του οτι θα γινει εισαγωγη (εξτρα εξοδα) θα περιοριστω στα 1600 κυβικα (γιατι απο 1800 κ πανω ξεφευγουμε σε φορο εισαγωγης απο οποιαδηποτε χωρα ΕΕ κιαν ειναι).. που στην τελικη μεχρι 1600cc αμαξια βρισκεις κ στην ελλαδα καλες τιμες..

τελικα εχω καταληξει η αμαξι απο ελλαδα μεχρι 1600cc (scirroco η καλυτερη επιλογη :p) η αμαξι απο μαντρα κυπρου (οσα κυβικα κ να ειναι..nissan gtr :p αστειευομαι..2000cc το πολυ..)

Έγινε επεξεργασία από Warlord
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Πόσο είναι τα τέλη κυκλοφορίας για Κύπρο; Ξέρει κάποιος; 

 

 

Admin note: Καλώς ήρθες αλλά τα greeklish δεν επιτρέπονται. Σου διόρθωσα το μήνυμα απλά πρόσεχε από εδώ και πέρα :) 

Έγινε επεξεργασία από karmen1983
Link to comment
Share on other sites

Αμαξι απο Ελλαδα μπορεις να φερεις και εχεις 6 μηνες προθεσμια μετα νομιζω θα πρεπει να δωσεις τεστ ΚΟΚ για να εισαι οκ στο Αγγλικο δρομο.

Θα αναγκαστεις να αλλαξεις ολη την καμπινα αναγκαστικα και δεν ξερω ποσο θα σου παρει παλια ηταν 3000€ εκει γυρο.

Καλο ειναι να πας απο τωρα στην Αστυνομια να ρωτησεις.

 

προτιμησε να παρεις 1000cc 1400cc σ'ενα νησι θα εισαι και τα 16αρια 2λιτρα ειναι πολυ περιτα :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.