Jump to content



Η μητρικη χανει τους δισκους


KoMM

Recommended Posts

Καλησπερα!

Εδω και λιγο καιρο εχει ξεκινησει το εξης προβλημα: Καθε λιγο και λιγακι οι 3 μηχανικοι δισκοι -seagate 320/640 , WD 1tb- χανονται απ το συστημα συχνα πυκνα. Δε τους βλεπει πουθενα ουτε my comp ουτε bios ουτε scan for hardware changes oυτε διαφορα προγραμματα -hd tune , crystalmark, toolbox κτλ-. Οι δισκοι μετα απο λιγο ακουγονται σα να προσπαθουν να ξαναξεκινησουν -κλακ κλακ- σε καποια φαση ξαναεμφανιζονται αλλοτε κομπλε και αλλοτε μου λενε τα win οτι χρειαζονται φορματ.

Στους 2 μτρον δεν εχει συμβει ποτε και στον χ25 εχει συμβει 2-3 φορες και φυσικα κρεμαει ολο το συστημα.

Συμβαινει σε ολες τις ρυθμισεις stock/oc και σε ολες τις καταστασεις browsing/gaming/idling.

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι θεμα της μητρικης καθως εγινε ταυτοχρονα σε ολους χωρις να εχω πειραξει κατι ή να εχει γινει κατι.

Το θεμα ειναι αν ειναι οντως η μητρικη ,θα παει για rma καθως εχει εγγυηση, αλλα τι δικαιουμαι; πιστωτικο στα 130€ τιμη αγορας ή αντικατασταση με αντιστοιχη μητρικη -ram slots/raid/8 sata/2 ethernet?- Κολλαω πολυ στις 2 ethernet γιατι τις χρειαζομαι και φυσικα στα 8 sata ports καθως τα χρειαζομαι ολα...

Αν δεν ειναι η μητρικη, τι στο @#!% ειναι;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ειναι μητρική, ίσως είναι το τροφοδοτικό.. Αν δεν τους δώσει καλό ρευμα αρχίζουν τα κουλά, και με 3 μηχανικούς σκληρούς σίγουρα θέλεις καλο τροφοδοτικό.

Link to comment
Share on other sites

Το sb ειναι γυρω στους 40 βαθμους, το τροφοδοτικο ειναι seasonic 650w και δεν εχει καν κιχ σε ταυτοχρονο linx/furmark γιατι να τα βρισκει σκουρα οταν ολα ειναι idle;

Δυστυχως δεν μπορω να βγαλω την ψυκτρα του sb καθως πρεπει να βγαλω καρτες νερα κτλ

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω πως χρησιμοποιείς το τελευταίο bios;

Είχα αυτη τη μητρική αλλά δε μου παρουσίασε κάτι παρόμοιο με σκληρούς, αλλά είχα αλλάξει δύο, διότι ξαφνικά σε idle κόλλαγε το pc και ήθελε επανεκκίνηση ή πέταγε μπλε οθόνη και η επόμενη όποτε ήθελε δεν αναγνώριζε τη gpu...

Αν στο κάνει συχνά και είναι εύκολο να αναπαραχθεί κατά τον έλεγχο του rma, πήγαινε την για αντικατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

ι με 3 μηχανικούς σκληρούς σίγουρα θέλεις καλο τροφοδοτικό.

Γιατι ποσο ρευμα τραβαει ενας μηχανικος για να θελει και καλο τροφοδοτικο?

Αν ηταν τροφοδοτικο θα του εκανε οντως κουλα και σε load.οποτε για δες για κανα bios update και μετα ρμα αφου δεν εχεις και θεμα με θερμοκρασιες.αν θες δοκιμασε το συστημα και εκτος κουτιου μπας και φταιει τιποτα αλλο...

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω βγαλει ακρη παντως, ειτε βγαζω ειτε βαζω δισκους λειτουργει τελειως random...πλεον με ολους τους δισκους δε σηκωνει ουτε 150bclk.

Αυριο λοιπον , παω για μητρικη και ειμαι αναμεσα σε ud3r και sabertooth. Απ οσα διαβασα και εδω και νετ, ολοι προτεινουν υδ3ρ αλλα η sabertooth ειναι και 30 € πιο φτηνη και το κυριοτερο ,πιο φρεσκια..

Τι λετε;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.