Jump to content



ποια μητρικη να επιλεξω??? οεο???


Tarlac

Recommended Posts

Α! επισης αν μπορειτε να μου προτεινεται καποια ramakia(εχω καταληξει σε αυτα CORSAIR VENGEANCE DDR3 8GB (2X4GB) 1866MHZ αλλα αν εχετε καποια καλυτερη προταση οκ,δινω το πολυ 150ε) που να ειναι συμβατα με καποια απο τις μητρικες.(δεν ενδιαφερομαι για overclocking) ευχαριστω εκ των προτερων....:T:

Link to comment
Share on other sites

Kοιτα και οι 2 ειναι άψογες.

Τις εχς δοκιμασει και πραγματικα είναι θέμα προσωπικής επιλογής.

Πάντως αν πας σε asus παρε την evo και οχι την deluxe.

Δεν αξίζει τα παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Γινομαι σπαστικος το ξερω αλλα χρειαζομαι και μια ψυκτρα για τον επεξεργαστη και εχω δει οτι παιζει το θεμα συμβατοτητας με τα ram.Επειδη δεν ασχολουμαι και πολυ, αν διαλεγα μια απο τις μητρικες που ειπα και τα ram που ειπα ποια ψυκτρα θα μπορουσα να παρω ωστε να μην εχω προβλημα. Παντως μαρεσει αυτη Noctua NH-D14 κανει και στο socket 1155,αλλα θα ειναι συμβατη ομως??

Godaemon αυτην εννοεις???? Msystems.gr - Προϊόντα - Asus P8P67 EVO

Link to comment
Share on other sites

εχοντας σε κάποια φάση και τις 2 μητρικές, θα σου έλεγα να προτιμήσεις την Gigabyte. Πολλοί θα επέλεγαν την Asus για τα καλούδια της (+2 σατα + panel για 2 usb3.0 μπροστα σε 3,5") αλλά σε εμένα δεν εκατσε καλά (λόγω uefi κιολας, το βρηκα πιο δυσχρηστο) αλλά ούτε στον κουνιάδο μου που την έδωσα, καθως ειχε πολλά κολλήματα σε ασχετες φασεις και προβληματα με τις καρτες δικτυου.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2 μανες :slap: Gigabyte P67A-UD4-B3 ή Asus P8P67 Deluxe [MIBE2A-G0EAY0KZ]..ο επεξεργαστης μου ειναι ο intel 2600! Εσεις αποφασιζεται.....:hmm:

Αν έχεις τον "σκέτο" 2600, τότε όποια και να αγοράσεις το ίδιο είναι.., το UEFI και στην δική μου μητρική (asrock) μου τη δίνει λίγο, (πάλι με πληκτρολόγιο κάνω τις αλλαγές, μόνη ορατή διαφορά το instant boot που κάνει και ξεκινάει να φορτώνει λειτουργικό), αλλά η ASUS, πολύ πιθανό να έχει καλύτερης ποιότητας ρεύμα στον επεξεργαστή.

Δες ΕΔΩ (δεν είναι ίδιες μεν μητρικές, αλλά πιστεύω είναι αντιπροσωπευτικό)

Link to comment
Share on other sites

H gigabyte είναι black pcb και εμφανισιακά μου αρέσει περισσότερο. Αλλά θα πήγαινα στο p8p67 (pro-evo-deluxe). H asus έχει UEFI graphical UI, ενώ η gb έχει ΒΙOS. Κάποιους τους βολεύει το ένα, άλλους το άλλο. Προσωπικά προτιμώ το graphical UI. H asus έχει και περισσότερα καλούδια (blutooth/sata κτλ).

pro vs evo vs deluxe: άμα δε χρειάζεσαι τα καλούδια της deluxe ή τα 2χ gbit LAN της evo πάρε το pro. Έχει INTEL lan ενώ τα άλλα realtek.

Άμα θες την noctua (:T:)μάλλον πρέπει να ξεχάσεις τις μνήμες με μεγάλα spreaders, όπως αυτά των vengeance π.χ. Εξαρτάται βέβαια και την μητρική, αλλά αμφιβάλω άμα χωρέσουν σε οποιοδήποτε p67 με noctua. Τα ram slots είναι σχετικά κοντά στο cpu socket. Γιατί πάνε και βάζουν αυτές τις βλακείες πάνω στη μνήμη δε το καταλαβαίνω...

edit: Άμα έχεις την non-Κ έκδοση του 2600, δε χρειάζεται να δώσεις 75-90ε για τη noctua. Θα πάει χαμένη. Στα 4 ghz λογικά max που θα μπορείς να φτάσεις τον 2600 non k σε πάει και η μαμά ψύκτρα ή πάρε κάποια φτηνότερη (από την noctua) που να μην εμποδίζει τα ram slots (δες πχ την thermolab baram 2010 ή κάποια σε τέτοιο μέγεθος).

edit2: ότι και να πάρεις, βεβαιώσου ότι θα είναι rev3 ή Β3. Είμαι σίγουρος ότι σε πολλά ελληνικά μαγαζιά πουλάνε ακόμα τα "προβληματικά" p67..

Link to comment
Share on other sites

edit2: ότι και να πάρεις, βεβαιώσου ότι θα είναι rev3 ή Β3. Είμαι σίγουρος ότι σε πολλά ελληνικά μαγαζιά πουλάνε ακόμα τα "προβληματικά" p67..

στο site του multirama εχει και τις 2 ud4

και την Β3 και την απλή. βγάλε άκρη. Μαρέσει που θα τις αποσύρανε :getlost:

Link to comment
Share on other sites

μαλιστα..... καλα δε το εχω στεισει το pc μου ακομα,για να το δω. περιμενω να παρω τη μητρικη,τα ram και τη ψυκτρα.Εχετε καμοια ψυκτρα να προτεινεται για τα corsair vengeance?

Link to comment
Share on other sites

η thermolab baram 2010 που σου ειπε ο φιλος απο πανω ειναι μια καλη λυση εφοσον δεν θα κλοκαρεις κιολας.δεν χρειαζεται να δωσεις τοσα χρηματα μονο και μονο για να δουλεψει ο 2600 σε στοκ συχνοτητες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.