Jump to content



HDBOXPRO


filthy_dwarf

Recommended Posts

Λοιπόν το HDBOXPRO είναι μία συσκευή που συνδέεται απευθείας με την οθόνη του υπολογιστή (vga μόνο όχι dvi-d αλλά υπάρχουν και οι αντάπτορες :p) και έχει είσοδο component (YPbPr) που υποστηρίζει και 1080p.

Ο σκοπός της αγοράς φυσικά είναι να συνδέσεις πάνω την κονσόλα σου, στην δικιά μου περίπτωση Nintendo Wii. Αν δεν παρακολουθείς Ελληνικά προγράμματα (ή κανάλια όπως θες πάρτο) γιατί να ξοδέψεις για τηλεόραση μόνο και μόνο για να παίξεις ρε αδερφέ την κονσόλα σου; Φυσικά δεν συνδές μόνο κονσόλες αλλά οτιδήποτε έχει έξοδο YPbPr ας πούμε BlueRay Player.

Ας δούμε το προϊόν λοιπόν.

OiyXH.jpg

Μέσα στο κουτί είχε την συσκευή, μετασχηματιστή ρεύματος για ευρωπαϊκές πρίζες (για να ήμουν σίγουρος τους έστειλα e-mail με ποιο μετασχηματιστή το θέλω), τηλεχειριστήριο (ο θεός να το κάνει) και ενχειρήδειο στα κινέζικα....... ευτυχώς δεν το χρειάστηκα.

M36zy.jpgLp4zP.jpg

Στην μία πλευρά βλέπουμε τα component inputs , 3 για εικόνα και 2 για ήχο( τα χρώματα είναι ανάποδα στον ήχο), είσοδο ήχου και έξοδο ήχου. Στην άλλη πλευρά βλέπουμε VGA έξοδο ( εδώ μπαίνει η οθόνη) , VGA έξοδο, είσοδο ρεύματος και 3 κουμπιά που γράφουν άσχετα με αυτό που κάνουν.....

Το κουμπί menu δεν έχω βρει ακόμα τι κάνει, στο μενού μπαίνει με το OK απο το τηλεχειριστήριο , το DOWN αλλάζει το Aspect Ratio και το UP αλλάζει το source της εικόνας.

Η συνδεσμολογία είναι εύκολη το βάζεις στο ρεύμα συνδές την οθόνη στο VGA output , audio output στα ηχεία σου και μετά το Wii στα Component inputs. Εναλλακτικά μπορείς να συνδέσεις την κάρτα γραφικών στο VGA Input και μετά στην οθόνη σε περίπτωση που δεν υποστηρίζει 2 sources η οθόνη.

Αφού το κάναμε αυτό το μόνο που έμεινε είναι να ρυθμίσουμε την ανάλυση και τα χρώματα κτλ απο το μενού. Να σημειώσω ότι το τηλεχειριστήριο έχει εμβέλεια μιας κεφαλής καρφίτσας και πρέπει να το έχεις μπροστά απο το LED για να πιάσει.

kPVID.jpg

XA9B0.jpg

Αφού βάζουμε την ανάλυση και της ρυθμίσεις εικόνας που θέλουμε ας δούμε τι ψάρια πιάνουμε.

QPYzC.jpg

REMjf.jpg

Μπορεί να μην φαίνεται απο τις φωτογραφίες αλλά η ποιότητα είναι εκπληκτική.

Δοκίμασα αρκετά παιχνίδια και όλα φαίνονται τέλεια. Ακόμα και τα "γρήγορα".

Συμπέρασμα: τα 50 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από το επίσημο site τα αξίζει και με το παραπάνω μιας και η εικόνα είναι τέλεια. Τα ελάχιστα αρνητικά που έχει τα προσπερνάς μιας και τα συναντάς μόνο στην πρώτη σύνδεση.

Σχέση τιμής ποιότητας : 9.9

Εικόνα : 9

Ποιότητα κατασκευής: 7

ευκολία Χρήσης : 7

overall: 8.5

Link to comment
Share on other sites

δίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας από τις κλασσικές αναλύσεις των παλιών crt π.χ. 480i και σου ανεβάζει την ανάλυση μέχρι 1080p.

ΔΝΤ σημαίνει: Δε Νομίζω Τάκη. :)

Δηλαδή δέχεται μέχρι και 1080ρ σήμα στην είσοδο του και βγάζει vga συμβατό στην έξοδο, άρα κατά κάποιο τρόπο κατεβάζει την ανάλυση.

μιας και δεν ασχολουμε με παιχνιδομηχανες πειραζει που δεν καταλαβα τι κανει αυτη η συσκευη??

Από την μια μεριά συνδέεις οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται σε τηλεόραση και έχει έξοδο σήματος component και το κουτάκι αυτό μετατρέπει το σήμα της σε συμβατό για οθόνη υπολογιστή.

Δηλαδή στη θέση της παιχνιδομηχανής βάλε ένα dvd player, ένα blueray player κλπ κλπ κλπ...

Link to comment
Share on other sites

τωρα βγαζει καποιο νοημα...

υποθετω ενδιαφερει μονο κατοχους αν οχι απλα αναλογικης οθονης (crt) που περιοριζονται στον αναλογικο τροπο συνδεσης.

Σωστα??

Ενδιαφέρει όσους ΔΕΝ έχουν τηλεόραση (crt, tft,plasma, κλπ) αλλά μόνο ένα monitor υπολογιστή (είτε tft, είτε κλασσικό crt αρκεί να έχει σύνδεση vga) και θέλουν σε αυτό να συνδέσουν τo πράμα τους...

(όπου πράμα βάλε: παιχνιδομηχανή, dvd, br κλπ) :)

Link to comment
Share on other sites

χωρις να το εχω δοκιμασει ποτε μου....δεν μπορω να συνδεσω το dvd απευθειας μεσω ψηφιακης συνδεσης??(δεδομενου οτι εχουν και τα 2)

Λογω hdcp ?(που μερικες μπορουν...)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω ακόμα την κλασσική crt τηλεόραση (δώρο γάμου :wall:) οπότε δεν έχω δυνατότητα να «παίζω» με ψηφιακές συνδέσεις και δεν μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω την κουβέντα... :(

Link to comment
Share on other sites

η τηλεοραση δεν εχει θεμα με το hdcp...ta monitorakia Pc εχουν..

Ρε φιλ8υ δεν ξερω αν αλλαξε παλι σερβερ το αφεντικο και μου εμφανιζει εξαρχης απροβληματιστα τις εικονες σου...αλλα κανε ενα resize..

Δεν ειναι απαραιτητα τα 10mpx

Bεβαια στα 500κβ (απο οτι ειδα) δεν ειναι prob...ισως για αυτο να τις εμφανιζει..

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρει όσους ΔΕΝ έχουν τηλεόραση (crt, tft,plasma, κλπ) αλλά μόνο ένα monitor υπολογιστή (είτε tft, είτε κλασσικό crt αρκεί να έχει σύνδεση vga) και θέλουν σε αυτό να συνδέσουν τo πράμα τους...

(όπου πράμα βάλε: παιχνιδομηχανή, dvd, br κλπ) :)

δεν μπορούσα να τα πω καλύτερα ( ντάξει δεν είμαι και τησ Καθημερινής ρε παιδί μου :p)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.