Jump to content



Το ανωτερο οριο του 3.0 ή 3.2C


Alexandros

Recommended Posts

Γεια σας!

Σημερα απεκτησα εναν 3.2 Μαλαισιανο που φαινεται να τα πηγαινει πολυ καλα.

Με μετριο τροφοδοτικο 350ρι (τασεις 11.6/ 3.1/4.70) και υδροψυξη Ζαλμαν (εντελως ησυχο αλλα οχι μεγαλων επιδοσεων) και χωρις καθολου ψυξη στο κουτι πετυχα τα εξης...

- Ειμαι στα 3800@1.57 V (δινω 1.62 sta bios αλλα λογω τροφοδοτικου πεφτω αρκετα) με μια ωρα prime μεχρι στιγμης και παραλληλο σερφαρισμα δηλαδη σταθερος. Θερμοκρασια χτυπαω γυρω σους 55 cpu και 60 vpu (δεν εχω ιδεα τι ειναι τουτο)

Το συστημα μου

Antec Lanboy

Abit IC7 ( Zalman passive cooler on NB)

2x512DDR Hynix PC3200

16x238

διαιρετης στα 5:4

3.2 @3.8

Aντικειμενικα θα ηθελα να μου πειτε εαν πιστευετε οτι μπορω να ανεβω και αλλο με καλυτερο τροφοδοτικο. Επισης εαν εχω ελπιδες γενικοτερα με αυτη τη ψυξη (αντιστοιχη μιας καλης αεροψυξης) να ψαξω να βρω καλυτερο επεξεργαστη ωστε να πιασω 3.9 ή 4.0 με default voltage.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων. Πρωτη μερα με ιντελ για μενα η σημερινη και πρωτη μερα στα φορουμ σας. Δεν ειμαι φανατικος με καμια εταιρια και απλα επιλεγω οποια μου προσφερει αυτο που ζηταω !

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οι πηγε καλα ο επεξεργαστης σου . Οχι εξαισια γιατι οπως ειπες αν ηταν καταπληκτικο κομματι θα πηγαινε στα 4 περιπου με "μαμα" ταση. Αλλα δεν ειναι και ασχημος.

Αν θελεις να πας ποιο ψηλα καλο θα ηταν πρωτα να κοιταξεις για τροφοδοτικο της προκοπης και μετα να δεις για ενα καλυτερο συστημα ψυξης(πιθανοτατα ενα home made w/c kit) .

Link to comment
Share on other sites

Zαχο με νερο και 4 γιγα φιλε δυσκολο εως χλωμο...εδω πηγε 4.08 με προμιε και 404 ενας καλος 3,2

Εγω πιστευω οτι εινια καλο κομματι γιατι με 1,57@3800 με την ψυξη που εχει ,με προμιε και 404 ειναι πανω κατω 4200 αρα ειναι κατι παραπανω απο καλος!!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. Το αν υπαρχουν (και ποσοι?) επεξεργαστες που πιανουν 3.9 και παραπανω με default ταση και ας πουμε καλη αεροψυξη(χτες με prime μου εφτασε 59 ο cpu και 66 το vpu με ανοιχτο κουτι) θα μπορουσαμε να το διαπιστωσουμε με καποια πολυ καλα και αξιοπιστα οverclocking databases.

Το θεμα μου ειναι οτι ψαχνω να βρω το απολυτα καλο κομματι για καποιον φιλο μου και θελω να ξερω ποσο πιθανο ειναι πετυχω τον στοχο μου...

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις που κανω και ξερω οτι κατανταει βαρετο αλλα ειναι μερικα πραγματα που δεν καταλαβαινω-

1 -> Στο βιος δεν θα επρεπε να εχει η IC7 chipset voltage 1.5-1.7 οπως η NF7-S ?

2 ->Aυτο το GAME ACCELERATOR ειναι το λεγομενο PAT ? Αυτο να το αφησω στο auto ή να το πειραξω? Παρατηρησα μεγαλη ασταθεια ασχέτως συχνοτητας επεξεργαστη (ακομα και στα 3.2) οταν το βαζω στο Turbo ή παραπάνω. Τι μπορει να φταιει ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.