Jump to content



Μάχη στα Mid-low end: GT 440 ή HD 5570;


Chosen

Recommended Posts

Με τον ερχομό του 2ου γιου (:D) το χώρος του PC μου θα συμπτυχθεί ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα το "μικροσκοπικό ΑΤΧ" Lian-Li PC-A05B να μην έχει χώρο στο γραφείο μου.

Έτσι έχω καταλήξει σε ένα build βασισμένο στο Wesena ITX6.

Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι:

CPU: Intel Core i3 2120 (3.3GHz, 3Mb cache, 65W)

M/B: Gigabyte H67N-USB3-B3 mini-ITX

RAM: 2x 4Gb G.Skill 1333MHz CL9 (του κιλού, μια και δεν κλοκάρει το Η67)

PSU: picopsu-160-XT 160W μαζί με τούβλο 150W της FSP

Και τους Samsung 470 μου.

Οπτικό drive και μηχανικοί δίσκοι δεν βάζω στο pc μου γενικότερα.

Έχω κολλήσει στην κάρτα γραφικών η οποία όπως βλέπετε από το κουτί και το τροφοδοτικό, πρέπει να είναι:

1) Low profile (aka half height)

2) Single slot

3) Κάτω από 70W (aka χωρίς επιπλέον παροχή ρεύματος)

Οι καλύτερες λύσεις από την πράσινη και από την κόκκινη κυρία, είναι η GT440 και η HD5570 αντίστοιχα.

Η GT440 είναι στα 65W και παίζει με:

* 96 CUDA cores

* 16 Texture units

* 4 ROPs

Ενώ η HD5570 είναι στα 42.7W και έρχεται με:

* 400 SPs

* 20 Texture Units

* 32 ROPs

* 8 Color ROP Units

Παίζει και η 5670 σε low profile, αλλά το heatsink της ξεφεύγει λίγο και δεν την παλεύει μέσα στο Wesena.

Από άποψη δύναμης, δεν τρελαίνομαι γιατί ακόμα μόνο ένα παιχνίδι παίζω, που γίνεται 7 χρονών φέτος (UT2004). Θα έμενα και με την ενσωματωμένη του i3 αν έβγαζαν 2560x1600 οι onboard συνδέσεις της μητρικής.

Από άποψη κατανάλωσης η HD5570 μοιράζει σακούλες: 400 cores με 42W είναι καλή αναλογία και το επόμενο βήμα κάτω είναι 80 cores (HD5450).

Τι θα προτιμούσατε εσείς και γιατί; Έχω βάλει και τις 2 στο καλάθι και δεν μπορώ να αποφασίσω ποια θα βγει για να φύγει η παραγγελία.

Υπάρχει κάτι που ξεχνάω; Έχει κανείς καμιά από αυτές να μου πει εντυπώσεις και συμπεριφορά;

Επίσης, δεύτερο ερώτημα: το 160άρι το pico ξέρω ότι έχει πολύ καλύτερο efficiency από τα ΑΤΧ τροφοδοτικά, αλλά θα την παλέψει με 65W CPU, 43W ή 65W VGA, 2 στικάκια μνήμης και 2 SSD; Έχετε πετύχει μεγαλύτερο/καλύτερο pico;

Link to comment
Share on other sites

200W pico

Απο εκεί και πέρα για τη διαφορά στα watt έχουν πολύ μικρή διαφορά σε επιδόσεις. Τσίμπα την AMD. Απο εκεί και πέρα αν σε ενδιαφέρει να πέσεις σε παλαιότερη κατηγορία, η 4670 είναι χρυσή επιλογή. Παίζει άνετα στα 1920x1080 με κανα 40άρι watt κατανάλωση;

Link to comment
Share on other sites

Δεν περιμένεις λίγες μέρες ακόμα;

Caicos and Turks cards coming next week

Τα είδα αυτά, αλλά θα γίνει όπως και με τις άλλες πέρσυ: θα βγούνε για ΟΕΜ με το τσουβάλι (που θα πρέπει να πάρει PC για να την βρεις) και στο ράφι θα μπούνε μετά από κανα 6μηνο.

Link to comment
Share on other sites

μια χαρα δειχνει το συστημα σου, αλλωστε το TDP δεν συναδει με την καταναλωση αλλα με το θερμικο φορτιο. δυσκολα να ανεβεις στο max wattage. μεγαλυτερο pico δεν υπαρχει, το 200αρι PM θα σε παροτρυνα να μην το παρεις, μιας και πολλοι ειχαν προβληματα με sudden restartς και μη αναμενομενη ισχυ, περαν του τσιτσιρισματος που εκανε (tbh αυτα ισχυαν πριν 2 χρονια++, πλεον μπορει τα συγκεκριμενα revision να δουλευουν καλα).

αν βλεπεις οτι δεν σε παιρνει το τροφοδοτικο , του πετας αλλο ενα pico μεσα κανεις μια γεφυρα στα dc τους και βαζεις μεγαλυτερο τουβλο η δευτερο, τα FSP και Delta ειναι τα καλυτερα.

πολυ δυνατο το κουτακι σου

Link to comment
Share on other sites

πως και δεν πηρες καποιο T-series cpu??

Να γλιτωνες κανενα 20αρη-30αρη watt απο εκει?

(πχ ι5-2390Τ ή ι5-2500Τ)

Το Scan τα είχε όλα μαζί, κουτί και μητρική είναι τα πιο δυσεύρετα και δεν ήθελα να ψωνίσω από 5 μαγαζιά και να σκάω 10λιρα μεταφορικά στο καθένα. Αλλά δεν είχανε Τ επεξεργαστές. Έψαχνα για τον i5 τον διπύρηνο, αλλά και με τον i3 μια χαρά θα είμαι.

fotme: Το κουτάκι το είχα ερωτευτεί από όταν είχα πρωτοδεί το OriginAE M10 το οποίο δεν το βρίσκεις κάτω από 350 λίρες (400 ευρώ) - τιμή κοροϊδία imho.

To Wesena είναι το ίδιο σασί αλλά με 2 διαφορές που δε με καίνε (η VFD μπροστά που ούτως ή άλλως θεωρώ καγκουρέ και τα εσωτερικά πλαϊνά) οπότε μου έκατσε κουτί (pun intended :hehe:)

Link to comment
Share on other sites

Το Scan τα είχε όλα μαζί, κουτί και μητρική είναι τα πιο δυσεύρετα και δεν ήθελα να ψωνίσω από 5 μαγαζιά και να σκάω 10λιρα μεταφορικά στο καθένα. Αλλά δεν είχανε Τ επεξεργαστές. Έψαχνα για τον i5 τον διπύρηνο, αλλά και με τον i3 μια χαρά θα είμαι.

εκαλυφθην..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.