Jump to content



Κοινοχρηστος ολοκληρος ο υπολογιστης


paris

Recommended Posts

Μολις σεταρησα εναν δευτερο υπολογιστη με Win7. Θελω να ειναι ολοκληρωτικα κοινοχρηστος σε μενα, αφου μονο εγω θα εχω προσβαση σε αυτον και δε θελω να εχω προβληματα. Μπορω να κανω τον C κοινοχρηστο και καθαρισα? ΠΩΣ γινεται ομως?

Ο ορισμος password ειναι υποχρεωτικος?

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχάς είναι κοινόχρηστος μόνο για τον admin αν το δεις έτσι:

\\pc-name\c$

Αυτό ισχύει για όλους τους δίσκους αντίστοιχα:

\\pc-name\d$

\\pc-name\e$

κλπ. Φυσικά πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το sharing...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε, μπορεις να μου το πεις ολοκληρωμενο?

Πως κανω τον C κοινοχρηστο, ουτως ωστε να τον βλεπω ασυρματως απο το αλλο pc μου και να εχω κανονικα προσβαση στα περιεχομενα του.

Ο ορισμος ενος password ειναι υποχρεωτικος?

Link to comment
Share on other sites

To κάθε pc έχει ένα χρήστη administrator. Είτε είσαι εσύ, είτε κάποιος που δε χρησιμοποιείς. Στα 7 ο admin είναι disabled που σημαίνει ότι δε μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να κάνεις login. Λογικά ο χρήστης που έχεις φτιάξει και χρησιμοποιείς, είναι και αυτός admin (ανήκει στο group administrators). Ας πούμε ότι τον λένε paris.

Αν αυτός ο χρήστης υπάρχει και στους δύο υπολογιστές, με το ΙΔΙΟ password, άσχετα αν είναι κενό, τότε έχεις πρόσβαση σε αυτά που λέγονται admin shares. Είναι κάποια κρυφά shares που βλέπουν μόνο οι administrators για λόγους ανάγκης. Αυτά λοιπόν είναι αυτά που σου έγραψα παραπάνω. Αν το pc σου το λένε πχ paris-desktop1 τότε στο δίκτυο θα μπορείς να δεις τα

\\paris-desktop1\c$

που είναι όλος ο δίσκος C. Αν έχεις κι άλλους δίσκους, βλέπεις αντίστοιχα και τα άλλους έτσι με d$, e$, κ.ο.κ.

Μπορείς λοιπόν από το paris-desktop1 να κάνεις το εξής:

1. Ανοίγεις το My Computer

2. Πάνω στη γραμμή με τα εργαλεία πατάς "Map Network Drive"

3. Στο διάλογο που ανοίγει, επιλέγεις το γράμμα που θέλεις, πχ Ζ: και από κάτω γράφεις αυτό που είπαμε: \\paris-desktop2\c$

4. Πατάς οκ και πλέον κάθε φορά που μπαίνεις θα έχεις ένα δίσκο Z: που θα είναι ο C: του desktop2.

Αν τώρα ο paris δεν είναι administrator, κάτω από το σημείο που γράφεις το "\\paris-desktop1\c$" θα επιλέξεις το κουτάκι που λέει "Connect with different credentials" και αφού πατήσεις Finish, θα σου ζητήσει στοιχεία χρήστη (user/pass) που είναι administrator στο desktop2

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον φιλε μου, πρωτου διαβασω το post σου εκανα δεξι κλικ στον C, Κοινη χρηση με, Κοινη χρηση για προχωρημενους και κλικαρα στο αναλογο. Ετσι τωρα στον Windows Explorer αριστερα μου εμφανιζει τον κοινοχρηστο C και μπορω να ανοιξω ολους τους φακελους του. Ωστοσο υπαρχει ενα προβληματακι... Αν παω να σωσω κατι στο κοινοχρηστο c/χρήστες/(ονομα χρηστη)/επιφανεια εργασιας, μου λεει

"Δεν εχετε δικαιωμα αποθηκευσης σε αυτην τη θεση. Επικοινωνηστε με το διαχειριστη για να σας εκχωρησει το καταλληλο δικαιωμα.

Θελετε αντι γι'αυτο να κανετε αποθηκευση στο φακελο (oνομα χρηστη)?"

Πως λυνεται αυτο το προβλημα? Πως μπορω να εχω προσβαση παντου?

Επισης με τον ιδιο τροπο ορισα κοινοχρηστο εναν usb σκληρο που συνδεεται στο ασυρματως συνδεομενο pc, και επιχειρησα να του εγκαταστησω ενα game, ασυρματως παντα. Οταν, κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης, επελεξα το path του usb δισκου μου εβγαλε καποιο μυνημα λαθους.

Μου προτεινεις να εχω το ιδιο password και στα 2 pc για αποφυγη προβληματων? Καλη ιδεα ακουγεται!

Δεν μου φαινεται ομως καλη ιδεα να χρησιμοποιω το ιδιο usernane και στα 2 pc γιατι θα μπερδευτω...

Εγω ειμαι admin και στα 2 pc και γενικα δεν υπαρχει αλλος χρηστης, οποτε αυτο το σκεπτικο να εχεις υποψη σου και να μη κανεις διαχωρισμους. Και φυσικα ειναι αδιανοητο να υπαρχουν "κρυφα shares" μεταξυ εμου και του εαυτου μου:)

Αυτες τις γραμμες που εγραψες δηλ. \\(ονομα χρηστη)-desktop1\c$ στο "Map Network Drive" εισαι σιγουρος οτι με διευκολυνουν? Μηπως απλα να εχω προσβαση απο την αριστερη πλευρα τoυ explorer και να ορισω τις συντομευσεις των φακελων εκεινων που θα χρησιμοποιω συχνοτερα?

Link to comment
Share on other sites

Tι εγινε, σου εβαλα δυσκολα? :)

Οταν οριζεις κοινοχρηστο ενα φακελο θα πρεπει να ορισεις κοινοχρηστους εναν-εναν και τους υποφακελους που αυτος περιεχει? Αλλιως μόνο αναγνωση και τροποποιηση γιοκ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.