jdrogas Posted May 26, 2004 #1 Share Posted May 26, 2004 Καλησπερα σε ολους.Ειμαι σχετικα νεος στο χωρο του o/c και ζηταω τα φωτα σας.Εχω εναν p4 3.0 με κωδ.SL6WU-MALAY που κατα τα λεγομενα σας στο lab ειναι απο τα καλα κομματια.Επισης αγορασα προ ημερων και ενα MSI 875P NEO FISR το πιο ακριβο και πλουσιο σε εξοπλισμο μοντελο της msi.Ελειπα κι εγω λοιπον ταξιδι απο την Δευτερα και γυρισα στο πισακι μου με ορεξη για να ξαναρχισω τις δοκιμες μου.Εκεινο λοιπον που παρατηρησα και το θεωρω παραδοξο ειναι οτι ειμαι σταθερος μεχρι τα 245 fsb αλλα με πολυ λιγο ρευμα στην ουσια τιποτα δηλαδη παραπανω απο οτι λεει το κουτι του επεξργαστη 1.55.Στο bios βεβαια εχω βαλει 1.65 αλλα το πραγματικο απο CPU,speedfan,motherboard monitor ειναι 1.54.Σημειωτεον μνημη αυτη τη στιγμη εχω μια δανεικη και την δουλευω 266 η 333 συνεπως δεν με κολλανε οι μνημες.Το τροφοδοτικο μου το αγορασα το προηγουμενο σαββατο tagan 480w το οποιο θεωρειται κορυφη απο οτι διαβασα εχω τακτοποιημενα καλωδια εχω παρει και μια thermaltake spark 7+ με φαν που δουλευει μεχρι και 6400rpm οι θερμοκρασιες στο case 27-29 και στη cpu 44-46 πιστευω ολα καλα μεχρι εκει.Το θεμα ειναι οτι ξεκινησα να ανεβω σιγα σιγα +2 το fsb και οπου κολλαγε ανεβαζα λιγο ρευμα μεχρι και 250 fsb εμπαινε κανονικα στα windows αλλα δεν περνουσε το cpu του sandra.Εκεινο που καταλαβα εγω απο ολη την διαδικασια ειναι οτι ο επεξεργαστης μου δεν ακουει στο ρευμα καθολου δηλ.οσο ανεβαζα ρευμα το μονο που εκανε ειναι να ανεβαζει θερμοκρασια στα windows δεν ελεγε να μπει τον εφτασα μεχρι και 1.75v αλλα τιποτα.Δωστε μου καμια συμβουλη γιατι βλεπω κατι 2.8 να πηγαινουνε 4.0 και 4.2 και εχω κουφαθει.Το fpo/batch ειναι L342Α912 και pack date 13/11/2003.Τι μπορει να συμβαινει?ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΛΛΑ ΓΕΡΟ 32 ΧΡΟΝΩΝ OVERCLOCKER Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Posted May 26, 2004 #2 Share Posted May 26, 2004 ...Βασικα το πραγμα θελει λιγο υπομονη...αυτο που πρεπει να προσπαθησεις να κανεις ειναι με το λιγοτερο δυνατο vcore στην μεγαλυτερη δυνατη συχνοτητα να προσπαθησεις να τον στρωσεις λιγο...και να τον σταθεροποιησεις!!! Και βασικα αν μπορεις βαλε τιποτα ψυκτρακια στα mosfet της μητρικης( αυτα ευθυνονται για την σωστη και σταθερη τροφοδοσια ρευματος ) συνηθως ειναι διπλα απο το socket αναμεσα σε κατι μεγαλους πυκνωτες!!! Αφου μπορεσεις εως καποιο σημειο και τον σταθεροποιησεις ...σιγα σιγα θα ανεβαζεις fsb και θα δινεις οσο το δυνατον λιγοτερο vcore (το απαραιτητο βεβαια για να μπαινει win)...ενα αλλο σημαντικο στοιχειο ειναι γενικοτερα να μην βρασει ο επεξεργαστης σου ...γιατι δεν θα ειναι και οτι καλυτερο για αυτον.....με αλλα λογια να προσπαθησεις να μην ξεπερασει το πολυ τους 55c !! ..... ξεκινα σιγα σιγα και με υπομονη......και καλη επιτυχια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Posted May 26, 2004 Author #3 Share Posted May 26, 2004 Το θεμα ειναι οτι τουλαχιστoν προς το παρον δεν εχω προβληματα θερμοκρασιας.Τον επεξεργαστη τον εχω στρωσει τον εχω ηδη περιπου 3 μηνες το θεμα ειναι οτι η δεν θελει αυτος να ανεβει η τον κραταει το mobo?Ξεχασα να σου πω οτι του εχω κανει και ενα λεπτο φιλμακι με την arctic silver 5 βασει οδηγιων ου διαβασα.Aληθεια δωσε μου ενα ink η μια διευθυνση να δω αυτες τις ψυκτρες που μου ειπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted May 26, 2004 #4 Share Posted May 26, 2004 Αρχική απάντηση από mortisboy ...Βασικα το πραγμα θελει λιγο υπομονη...αυτο που πρεπει να προσπαθησεις να κανεις ειναι με το λιγοτερο δυνατο vcore στην μεγαλυτερη δυνατη συχνοτητα να προσπαθησεις να τον στρωσεις λιγο...και να τον σταθεροποιησεις!!! Και βασικα αν μπορεις βαλε τιποτα ψυκτρακια στα mosfet της μητρικης( αυτα ευθυνονται για την σωστη και σταθερη τροφοδοσια ρευματος ) συνηθως ειναι διπλα απο το socket αναμεσα σε κατι μεγαλους πυκνωτες!!! Αφου μπορεσεις εως καποιο σημειο και τον σταθεροποιησεις ...σιγα σιγα θα ανεβαζεις fsb και θα δινεις οσο το δυνατον λιγοτερο vcore (το απαραιτητο βαβαια για να μπαινει win)...ενα αλλο σημαντικο στοιχειο ειναι γενικοτερα να μην βρασει ο επεξεργαστης σου ...γιατι δεν θα ειναι και οτι καλυτερο για αυτον.....με αλλα λογια να προσπαθησεις να μην ξεπερασει το πολυ τους 55c !! ..... ξεκινα σιγα σιγα και με υπομονη......και καλη επιτυχια!! H mobo του πρέπει να έχει ψύκτρες στα mosfets. Η δικιά μου είναι η αμέσως προηγούμενη σειρά και έχει... Τώρα βέβαια, αυτό που προτείνω είναι να βάλεις ανεμιστήρες μπόλικους (εγώ έχω 5). Όταν το πρωτόστησα το σύστημα (30 Δεκεμβρίου 2003) είχα μόνο ένα fan στο πλάι και είχα περίπου 45 idle. Την επόμενη πήρα δύο ακόμα ανεμιστήρες και κατέβηκε οριακά κάτω από 40. Μετά από κάνα δίμηνο πήρα άλλους δύο και μου κατέβηκε 36. Πάντα θερμοκρασίες BIOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Posted May 26, 2004 #5 Share Posted May 26, 2004 H FISR(pcb 2.0) δεν έχει ψυκτράκια.... έχει βέβαια 4-phase τροφοδοσία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted May 26, 2004 #6 Share Posted May 26, 2004 Γιατί ποτέ μια εταιρία δεν μπορεί να κρατήσει σε ένα νέο προϊόν της όλα τα καλά στοιχεία από το προηγούμενο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Posted May 26, 2004 #7 Share Posted May 26, 2004 εχει δικιο ο root για ριξε μια ματια εδω:http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=subcategory&item=8http://www.checkmate.gr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Posted May 26, 2004 Author #8 Share Posted May 26, 2004 Παιδια εξηγηστε μου που πρεπει να βαλω ψυκτρακια.Η mobo μου εχει στο chipset ψυκτρα και φαν που αλλου?Αν ειναι ευκολο καμια φωτο για να παραγγειλω κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverFlow Posted May 26, 2004 #9 Share Posted May 26, 2004 Καλο ειναι να βαλεις εκει που βλεπεις τα μπλε ψυκτρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Posted May 27, 2004 Author #10 Share Posted May 27, 2004 Σε ευχαριστω πολυ για τη φωτο ειναι πολυ κατατοπιστικη συνολο ποσα ειναι πανε σετακι και απο που να τα παραγγειλω.Απο οτι φανταζομαι εκει που θα μπουν θα βαλω καποια θερμοαγωγιμη (εχω arctic silver 5) ειναι αυτα που δειχνει το hacshop τα χαλκινα ψυκτρακια σετ των 8 heatsink memory revoltek st 8p copper? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverFlow Posted May 27, 2004 #11 Share Posted May 27, 2004 Τα δικα μου ειναι αλουμινενια και κολλημενα με διπλης οψεως ταινια.(hand cut)Aυτα που αναφερεις τα χαλκινα κανουν καλυτερη δουλεια,αλλα παλι πιστευω καποια να χρειαστουν καποιο κοψιμο.Με την arctic silver 5 δεν μπορεις να τα κολλησεις,θα χρειαστεις διπλης οψεως ταινια ή θερμοαγωγιμη εποξικη κολλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted May 27, 2004 #12 Share Posted May 27, 2004 Μια χαρά κάνει και η logo στιγμής αλλά το θέμα είναι οτι μετά δεν ξεκολάει :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Posted May 27, 2004 Author #13 Share Posted May 27, 2004 Τελικα παρηγγειλα απο hacshop ενα σετ χαλκινα ψυκτρακια τα bga revoltek set 8p copper με αυτοκολλητη ταινια διπλης οψης τα περιμενω αυριο να τα τοποθετησω.Αυτη τη στιγμη δουλευω 3.66 με 1.54 ρευμα βασει cpu .Να δουμε αυριο αν αλλαξει τιποτα θα ξανακανω δοκιμες και θα σας ενημερωσω.Παντως ευχαριστω πολυ για τη βοΗθεια σας.Αν τωρα εχετε και κατι αλλο να προτεινετε να δοκιμασω μεχρι αυριο που θα ρθουν τα ψυκτρακια ειμαι ολος αυτια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Posted May 27, 2004 Author #14 Share Posted May 27, 2004 Ηθελα να ρωτησω επισης για φαν στη cpu θελω να πω αν ειναι δυνατον η thermaltake spark 7 να παρει ας πουμε 9αρι φαν enermax και αν ναι τελικα πιστευετε οτι αυτη η λυση θα ριξει καπως τη θερμοκρασια του επεξεργαστη μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Posted May 29, 2004 Author #15 Share Posted May 29, 2004 Καλημερα.Τελικα οι μνημες δεν ηρθαν ακομα τριτη τις περιμενω.Τωρα τα ψυκτρακια τα εβαλα ειναι χαλκινα 2Χ1.50mm το καθενα ειναι 8 συνολο παντως για να ειμαι ειλικρινης η θερμοκρασια στο case απο χθες που τα εβαλα μπορω να σας πω οτι ανεβηκε κατα 2 βαθμους βεβαια απο χθες κανει πολυ ζεστη οποτε δεν μπορω να σας πω με σιγουρια.Το βραδυ ανβηκα λιγο σε fsb ειμαι 246 δηλ.3.7 και λιγο ρευμα σιγα σιγα μπας και τον στρωσω λιγακι κι αρχιζει κι ανεβαινει 1.57v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Posted May 29, 2004 #16 Share Posted May 29, 2004 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Μια χαρά κάνει και η logo στιγμής αλλά το θέμα είναι οτι μετά δεν ξεκολάει :whistling Ξεκολάει μαζί με τα BGA Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdrogas Posted June 1, 2004 Author #17 Share Posted June 1, 2004 Παιδια καλησπερα μετα απο μερικες δοκιμες ειδα οτι ο επεξεργαστης μαλλον δεν θελει να ανεβει πανω απο 250fsb οτι ρευμα και να δωσω και σας πληροφορω οτι εχω μπολικο απο το Bios της msi.Θερμοκρασιες εχω καλες 44-45 idle και full load μεχρι 48 εκανα και ανακαταταξη στα φαν και εχω 27-28 βαθμους μεσα.Το θεμα ειναι οτι οταν του αλλαζω fsb η ρευμα αποσταθεροποιειται εντελως μεχρι 250 μπαινει windows αλλα; δεν βγαζει ουτε sandra cpu 247 ειναι σταθερος με 1.5750 απο βιος που στη ουσια πραγματικο ειναι 1.55-1.56 δηλαδη default μηπως δεν παει αλλο η μητρικη?Για βοηθηστε λιγακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.