Jump to content



Θέλω DSLR! Έχω ερωτήματα, αναζητώ απόψεις


Recommended Posts

Είδα ένα όνειρο τις προάλλες και με ανυσύχησε πολύ. Πυροβολούσα που λέτε ανθρώπους και λουλούδια και ζώα... και αντί να ψωφάν, γινόντουσαν πιο όμορφα! Ακαταλαβήστικα πράγματα.

Πήγα λοιπόν στο βουνό να βρω τον Shaman να μου το εξηγήσει. Ο Shaman προφανώς κατάλαβε αμέσως τι έπρεπε να κάνω, αλλά σαν major πρίχτης, μιλούσε με γρίφους (όπως και με τον Conan). Μου λέει λοιπόν "Snoopaki, πρέπει να βρείς έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάσεις την ψυχωτική σου παιδική λατρεία να πυροβολάς άτομα και ζώα και ...stuff και ταυτοχρόνως να καθησυχάζεις την art-ιστική aura σου που έχει φτάσει σε critical levels...."

Ρε Shaman, είναι κανονικό reading ονείρου αυτό?

CanoΝikonτατον! (Κύπριος θα'ταν)

Κάπως έτσι, μπήκα λοιπόν στο τριπάκι και εγώ να πάρω DSLR. Γενικά είμαι λίγο περίεργος και κομπλεξικός τύπος εγώ (όπως θα έχετε καταλάβει) και κάνω εντατική έρευνα αγοράς όταν θέλω να αγοράσω κάτι ακριβό! Πόσο μάλλον όταν αυτή η αγορά μου θα με "κολλήσει" σε ένα "στρατόπεδο".. ίσως και μόνιμα. Το θέμα είναι ότι προφανώς, όλα τα Checkboxes που έχω ορίσει δεν γεμίζουν ποτέ... μα ποτέ όμως (και αρχίζει να μου την δίνει αυτό!) αρα προσπαθώ να ακούσω και γνώμες τρίτων για να με βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο task.

Δεν σκοπεύω να γίνω ποτέ φωτογράφος, αλλά μου αρέσουν οι όμορφες φωτο που post-άρετε και θα ήθελα με τον καιρό να βάλω και εγώ μερικές δικές μου. :tomato: Έχω μια Χ εμπειρία με την φωτογραφία (έχω μια compact Fuji F31fd που δουλεύω αρκετά καλά και ξέρω basic rules/stuff στην Θεωρία κυρίως) και έχω παίξει αρκετά και με μια D3000 ενός φίλου.

Να πω ότι η D3000 με είχε βολέψει παρα πολύ από άποψη λειτουργικότητας και μεγέθους/grip και είχα καταλήξει λοιπόν ότι θα πάρω την D3100 με το kit lens και έναν 35mm f1.8 της Nikon για αρχή (με πιθανό μελλοντικό buy τον 70-200/f2.8 της Sigma για να το παίζω Sniper :triniti:)

To πρόβλημα έρχεται όμως στο γεγονός ότι ... μου αρέσει το Video! Και ασχολούμε αρκετό καιρό με Video Editing και θα ήθελα for once, να κανω video edit σε 100% ΔΙΚΑ ΜΟΥ SΗ!Τ. Επομένως όπως καταλάβατε, η Nikon D3100 δεν με καλύπτει τόσο καλά γιατί δεν δίνει control στο Aperture σε video mode και χαζεύω προς 550D μεριά λίγο (60fps capture.... yummy). Επιπλέoν η Canon δείχνει να έχει σαφέστατα ήνια στον τομέα του Video στις DSLR!

Η 550D όμως είναι πιο ακριβή! πιο μεγάλη!! και απο online pics/reviews (γιατί δεν την έχω δουλέψει) φαίνεται να έχει άλλα ντάλων τα κουμπιά της σε σχέση με την D3000 που έχω δουλέψει ♥!!! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ανακαλύπτω ότι χρειάζετε να χρησιμοποιώ ΚΑΙ ΤO ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙ για να κάνω google search στον όρο Canon. :getlost: (I bet you glanced at your keyboard just now)

tldr;

Αρέσκω Nikon. Αρέσκω και videos. Θεωρείτε ότι η Nikon θα φτάσει την Canon στο Video aspect των DSLR ή θα φωνάζω τον Σούλη να μου κάνει extreme makeover στα lenses μου? Μήπως να μπώ στο Canon στρατόπεδο αντί του ♥Nikon♥ τώρα που είναι αρχή για να μην κλαίω μετά? Μήπως έπρεπε να ρωτήσω τον Shaman και για αυτό? :help:

PS. Sorry για τα ορθογραφικά, είμαι Κιμέριος βάρβαρος

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Δεν ξέρω τι ακριβώς απαιτήσεις έχεις σε φακό (αν και ο 18-55 vr της nikon είναι αξιοπρεπεστατος) αλλά διαβάζοντας (λίγο βιαστικά ομολογουμένως) το πόστ σου καταλήγω ότι το παρακάτω κιτ (ειδικά για αρχή) θα είναι σου φανεί μια χαρά

aa-digitalphoto.gr - D5000 + 18-55VR & Tσάντα Pro Nikon & τρίπο

Βέβαια καλό θα ήταν να έλεγες και σε τι budget σκοπεύεις να παίξεις γιατί όπως ξέρεις δεν υπάρχει ταβάνι και μπορούμε να σου προτείνουμε δεκάδες διαφορετικές λύσεις :)

Link to comment
Share on other sites

Το budget μου είναι τα 700-900 με έναν fast lens (σαν τον 35mm f1.8 πχ που αναφέρω)

Το αν θα είναι 700 η 900 εξαρτάται από το πότε θα την πάρω (και άρα πόσους μισθούς θα περιμένω :) )

Με ενδιαφέρει όμως γιατί μου πρωτείνεις τη D5000 αντί της D3100?

Την D5000 δεν την σκευτόμουν καν να σου πω την αλήθεια, λόγω κάποιον αρνητικών που είχα spot-άρει (περίεργης οθόνης -έχει τον "μεντεσέ" της οθόνης στο κάτω μέρος- και χειρότερου video mode και ανάλυσης -αν θυμάμαι καλά- από την D3100.)

Και είναι και μεγαλύτερη/βαρύτερη.

Δίνω μεγάλη σημασία στο μέγεθος της κάμερας, θα ήθελα η πρώτη μου dslr να είναι όσο μικρότερη γίνεται, γι'αυτό και δεν σκέφτομαι καν για D90/D7000/60D/7D κτλ τις οποίες βλέπω σαν μελλοντικές αγορές. (Εξάλου στο επίπεδο μου δεν θα μπορούσα να τις αξιοποιήσω)

Το βασικό μου ερώτημα είναι αν αξίζει να επενδύσω σε nikon (Άρα D3100 + 35mm f1.8) που μου αρέσει περισσότερο η λειτουργικότητα των cameras ή αν θα πρέπει να επενδύσω σε canon (Άρα 550D + κάποιον φθηνό fast lens, δεν έχω ψαχτεί ακόμη για canon lenses) που _μεχρι στιγμής_ δείχνει να έχει σημαντικό προβάδισμα στο Video.

Link to comment
Share on other sites

:hehe:

ωραιο ποστ ..και ωραια η fuji...μην τολμησεις να την δωσεις ποτε...

Τα κουμπια nikon canon ...ναι δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους..

To grip..το κοβω καθαρα υποκειμενικο...οποτε πασο.

Αν πας για nikon ...εχεις ενα καλοκαιρι να ονειρευεσαι....

Αν πας για canon..ασχετως video που δεν με ενδιαφερει καλως κοιτας την 550d.

(λιγο φτηνοτερη παντως ειναι η νεοτατη nikon d5100 μιας και εχεις συνηθισει nikon ...ξαναλεω χωρις να ξερω τι και πως απο videa)

Link to comment
Share on other sites

Αν πας για nikon ...εχεις ενα καλοκαιρι να ονειρευεσαι....

Ενδιαφέρων το παραπάνω, φαντάζομαι περιέχει στοιχεία ιnside joke που δεν κατανοώ, τι εννοείς ότι το καλοκαίρι θα ονειρεύομαι?

Θα ονειρεύομαι κατα την διάρκεια του καλοκαιριού κάποια Canon, ή θα ονειρεύομαι συγκεκριμένα το καλοκαίρι και τα shots που θα βγάλω με την Nikon? (I'm not joking, σοβαρά δεν κατάλαβα :p)

H Fuji με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, την έχω αγαπήσει ♥ till death do us part :)

Link to comment
Share on other sites

Αν και γενικά μάλλον η 3100 είναι καλύτερη, την 5000 την πρότεινα με το σκεπτικό ότι έχει αν θυμάμαι καλά καλύτερο σύστημα εστίασης, ότι η οθόνη είναι αρκετά βολική για λήψη βίντεο και δύο-τρία άλλα πραματάκια.

Και η d3100 μια χαρά μου φαίνεται και αν τη συνδυάσεις με καλούς φακούς τότε θα πάρεις πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Έχει και το πλεονέκτημα της καλύτερης ανάλυσης τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο και είναι και ελάχιστα μικρότερη από την d5000 οπότε θα την βολευτείς (αν και προσωπικά όταν είχα την d60 υπέφερα από το μικρό της μέγεθος-αλλά μάλλον δεν έχουμε τα ίδια χέρια)

Σαφώς η 5100 είναι ανώτερη από τις δύο άλλες αλλά αν πας σε αυτή δεν νομίζω να μπορέσεις να αγοράσεις και κάποιον έστω αξιοπρεπή φακό μένοντας στο budget που θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο SNP!:hehe:

Αυτα που ζητάς θα στα δώσει μονο canon... παρε την 550d και δεν θα το μετανιώσεις, απο εκει και περα τα κουμπιά ειναι θεμα χρόνου να τα συνηθίσεις :p

Δεν ξέρω εαν το γνωρίζεις, υπάρχει το Magic Lantern firmware

To οποίο περνά σε αλλο επίπεδο, επαγγελματικό :D το video της 550d, ( το χρησιμοποιώ στην canon 5d mkii και ειναι εκπληκτικό)

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρων το παραπάνω, φαντάζομαι περιέχει στοιχεία ιnside joke που δεν κατανοώ, τι εννοείς ότι το καλοκαίρι θα ονειρεύομαι?

Θα ονειρεύομαι κατα την διάρκεια του καλοκαιριού κάποια Canon, ή θα ονειρεύομαι συγκεκριμένα το καλοκαίρι και τα shots που θα βγάλω με την Nikon? (I'm not joking, σοβαρά δεν κατάλαβα :p)

H Fuji με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, την έχω αγαπήσει ♥ till death do us part :)

εννοουσα ..οτι αν ειχα την πεποιηθηση να παρω νικον ..θα αγοραζα νικον μετα το καλοκαιρι.

Μετα το καλοκαιρι (μεσα αυγουστου αρχες σεπτεμβρη) θα πρεπει και μαλλον θα ...βγουν νεο μοντελα.Πολυ πιθανων μιας και η δ5100 βγηκε προσφατα να μην βγει κατι καινουριο στο price range που κοιτας.

Ισως αναβαθμιστει η d3100 με στοιχεια video..(σαν νεο μοντελο εννοω ..)...ισως βγει firmware για την 5100...πολυ πιθανων να βγει τερατακι στην κορυφη των cropped -σε παραπανω λεφτα βεβαια απο αυτα που δινεις...(και λογικα και καποια FF Που μαλλον δεν σε ενδιαφερει επισης).

Προσωπικα παντως...θα περιμενα....ακομα και για τις τοτε μεταχειρισμενες των υπολοιπων που καιγονται για κατι καλυτερο.

Link to comment
Share on other sites

Ρώτα και σε άλλα forum SNP γιατι εδω έχουμε βαμμένους Νικονακιδες :p

E και εγώ για αυτό πήγαινα... αλλά με το magic lantern που έδειξες με κατέστρεψες! :wall:

Όχι οτι θα το βάλω αμέσως στην camera αλλά το θεωρώ πολύ μεγάλο ατού να έχω τέτοια επιλογή για την μηχανή!

Τώρα ψάχνομαι να δω και τους φακούς της Canon γιατί με την Nikon είχα κατασταλάξει σε ένα "οικονομικό" 3-lens πακέτο που στην θεωρία τουλάχιστον έδειχνε οτι θα με έβγαζε ασπροπρόσωπο. (Nikon 35mm f1.8 για γενική χρήση, Sigma 70-200 f2.8 για portraits/macro και για ....ζώα, kit lens για τα υπόλοιπα)

Πιστεύω θα βρω κάποιο παρόμοιο (σε τιμή εννοώ!) "πακέτο" και για Canon.

Link to comment
Share on other sites

τι εντόπισες ας πούμε; :p

Τον Sigma τον έχω δουλέψει και εγώ λίγο. Προσωπικά μου άφησε αρκετά θετικές εντυπώσεις, γιατί είναι γρηγορος, αθόρυβος και αρκετά έως πάρα πολύ οξύς.

Τον Tamron μια φορά τον είχα πιάσει σε κάποιο μαγαζί και παρά το ότι οι φωτογραφίες του ήταν ικανοποιητικές, το γεγονός ότι ήταν πιο αργός και από replay στην εστίαση και πάρα πολύ θορυβώδης με απογοήτευσε.

Σε αυτό το εύρος παίζει μπάλα και ο παλιός 80-200 2.8 της Nikon (o D όχι το "βαρελάκι"), τον οποίο έχω και εγώ και ο Gomar, και ο οποίος αν εξαιρέσεις ότι δεν έχει ενσωματωμένο (αθόρυβο) μοτέρ είναι πάρα πολύ καλός. Και μπορείς μάλιστατον βρεις και σε πολύ καλές τιμές μτχ :)

edit: Αυτός προϋποθέτει κάποια μηχανή με ενσωματωμένο μοτέρ, δηλαδή όχι της d5000,3100,3000,d40,d40x,d60,d5100.

Link to comment
Share on other sites

η πρεπει να αλλαξεις παλι οθονη , η να φορεσεις γυαλια..

Δε μπορει να μου λες τον σιγμα οξυ ενω εχεις τον νικον.

Ενταξει αθορυβος ειναι αλλα δεν ειναι κριτηριο για μενα αυτα οταν εστιαζω στην ποιοτητα.

Το συνολικο αποτελεσμα δε μαρεσε.Δε με ικανοποιησε..και ποσο μαλλον οταν εχεις σα μονιμο φακο τον 80-200 της νικον

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.