Jump to content



Laptop μεχρι 700 ευρω!


PANYEN

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα. Σκεφτομαι την αγορα καινουργιου laptop και θα ηθελα τη γνωμη σας. Το θελω οχι για απλη χρηση. Θα το εχω για διαφορα προγραμματα και θα ηθελα να παιζω και κανενα παιχνιδι. Δινω μεχρι και τα 700 ευρω. Βαζω και μερικα λινκ για καποια που σκεφτηκα να μου πειτε τη γνωμη σας.

DELL 15r

ACER 5745G

ACER 5742G

Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Aν θες φτηνό και καλό laptop που να μπορεί να τρέχει καλά σε games και δεν σε πειράζει να είναι ACER δες το παρακάτω !!

Acer Aspire 5552G-N834G32Mnkk

Acer Aspire 5552G-N834G32Mnkk | Skroutz.gr

Το λαπτοπάκι με μόλις 450€+ σου δίνει !

-Τριπύρηνο phenom X3 Ν830 επεξεργαστή

- 4Gb DDR3 μνήμης

- ΑΤΙ 5650 1GB κάρτα γραφικών

- 320GB HDD

- 15,6 οθόνη

- Πληκτρολόγιο με αριθμομηχανή

- Win 7 64bit !

Link to comment
Share on other sites

Δεν φαινεται ασχημο μπορεις ομως να μου εξηγησεις λιγο πως πανε οι amd γιατι δεν ειχα ποτε. Σε ποια κατηγορια κατατασεται ο πιο πανω που εχει το acer σε σχεση με τους intel?

Και κατι αλλο γιατι να πειραζει το acer? (αν εξαιρεσουμε τα οσα ακουγονται για την αντιπροσωπεια)

Link to comment
Share on other sites

Bάση του pcmark είναι δίπλα δίπλα με τον 370M και του i5 550UM που φοράει το dell. Αλλού η αρχιτεκτονική του του δίνει παραπάνω και αλλού λιγότερα !!

Σε 3dmark 06 είναι δίπλα στον i3 2310 sandy-bridge

Χοντρικά μπορείς να δεις παρακάτω ! Τα super pi μην τα λαμβάνεις υπόψη δεν δείχνουν τίποτα. Όπου παίζουν ρόλο οι πολλοί πυρήνες τα πηγαινει αρκετά καλά. Όπου παίζει ρόλο η συχνότητα τον τρώνε οι υψήσυχνοι.

Για 450€ που κοστίζουν τα καλά netbook πιστεύω πως είναι απίστευτο πακετάκι πάντως.

http://www.notebookcheck.net/AMD-Phenom-II-X3-N830-Notebook-Processor.30280.0.html

Link to comment
Share on other sites

Dell Inspiron 15R (N5010) ή Αcer Aspire 5750G

Κλείνω προς το Acer για τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά του, αλλά και το Dell είναι μαμάτο... Νομίζω αυτές οι δύο επιλογές είναι μονόδρομος σε αυτό το budget, αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχω δει ας το ποστάρει κάποιος.

Link to comment
Share on other sites

@adpanos Πραγματι πολυ δυνατο το πιο πανω πακετακι αλλα σιγουρα οταν αλλαζεις συστημα παντα εισαι λιγο επιφυλακτικος.

@tolisd Καλα φαινεται και αυτο το Dell δεν το ειχα προσεξει καπου. Να ρωτησω κατι οταν και στα δυο η οθονη ειναι 1366x768 θα δω τρελλη διαφορα με τα 2 GB της ACER σε σχεση με το 1GB της Dell?

Link to comment
Share on other sites

συμβουλη

μακρια απο acer

Τρεχει προσφορα σε ολη τη λιανικη μεχρι αυριο hp+δωρο 3 χρονια εγγυηση hp αν ψαχνεις για κινητρο.Αλλιως παρε κανα toshiba/dell και στη χειροτερη lenovo.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε γιατι λετε ολοι μακρυα απο acer? λογω αντιπροσωπειας ή για την μαρκα σαν μαρκα? Ειχα Toshiba Α300 15B και για να παω τωρα σε κατι που πραγματικα αξιζει θα βγω πολυ ψηλα και δυστυχως δεν μπορω.

Σε hp και lenovo τι προτεινετε?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε γιατι λετε ολοι μακρυα απο acer? λογω αντιπροσωπειας ή για την μαρκα σαν μαρκα? Ειχα Toshiba Α300 15B και για να παω τωρα σε κατι που πραγματικα αξιζει θα βγω πολυ ψηλα και δυστυχως δεν μπορω.

Σε hp και lenovo τι προτεινετε?

προβληματα σε ολους τους τομεις απο υλικολογισμικο μεχρι και την τελικη υποστηριξη.Μοντελα που συγκεκριμενες βλαβες γινονται συνηθεια.Δεν αναρωτηθηκες προσωπικα γιατι μοντελα απο αλλες εταιριες σε παρομοια ή ιδια χαρακτηριστικα ειναι πιο ακριβα?Η λυση παντως δεν ειναι acer και τα κανει ολα με 500.

Μην "ψαρωνεις" απο τα χαρακτηριστικα,οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι.Διαλεξε κατι με εγγυηση minimum 2 ετη απο εργοστασιο+αν εχει καποια extra εγγυηση καλη ειναι ποτε δε ξερεις.Τα laptop δεν τα κατασκευασαν με γνωμονα τα παιχνιδια αλλα για φορητοτητα-ευκολια-διαρκεια μπαταριας κλπ,αλλο το πως εχουν φτασει-καταντησει και αναρωτιεμαι πλεον με τα 15-17αρια που ζυγισουν 3-4 κιλα και τι παλευουν στη καλυτερη 2 ωρες με μπαταρια για τι σοι laptop(μαλλον για desktop replacement) μιλαμε.

Δες πρωτα για τι χρηση το θες,τι δουλεια σκοπευεις να κανεις με αυτο αν θα το εχεις μονο σε γραφειο ή θα το πηγαινεις και σε πελατες για παραδειγμα για να δειξεις καποια δουλεια?Εχεις καποια κεντρικη μοναδα που "κανει" τη δουλεια?Το βαρος του φορητου θα σου ειναι προβλημα?Γινε πιο συγκεκριμενος για να μπορουν να σε βοηθησουν τα παιδια εδω.Καλλιστα μπορει εν τελει να μην σου χρειαζεται κατι με 700 αλλα με 550 και τα υπολοιπα να τα φας σουβλακια και μπυρες.Οκ δεν το θες για απλη χρηση,τα προγραμματα ειναι πολυ γενικο μπορει ομως να ειναι απο office μεχρι photoshop και autocad οπως και επισης τα παιχνιδια μπορει να ειναι φλας game ενος επιδοξου ιδιοκτητη σταβλου μεχρι crysis και arkham asylum.Μπορει εν τελει τα 700 να αποδειχτουν και λιγα για αυτα που ζητας ;)

Με ολη τη καλη μου διαθεση

Link to comment
Share on other sites

Mην ακούω τέτοια ......... Σε κάθε εταιρία έχεις τις ίδιες πιθανότητες για βλάβη. Το μόνο κακό με την ACER είναι η αντιπροσωπεία .

Εχω δει ολόκληρες γενιές μοντέλων της TOSHIBA να έχουν προβλήματα, το ίδιο και σε HP και σε FUJITSU. Περισσότερο μύθος είναι παρά αλήθεια η ανωτερότητα των εταιρικών αυτών ....

Link to comment
Share on other sites

Ειχα το toshiba που ανεφερα πιο πανω και για 3,5 χρονια του εκανα τρελλη χρηση αλλα απο βλαβες με ειχε γα..... η αληθεια και τελευταια με δικες μου συχνες συντηρησεις που με κουρασε και ετσι το αφηνω για τη αδερφη μου. Γι αυτο θελω καινουργιο που δεν με ενδιαφερει τοσο η φορητοτητα του οσο να μπορει να ανταποκρεινεται στις απαιτησεις μου. Απο προγραμματα που ρωτας απο office μεχρι photoshop μεχρι προγραμματισμο. Απο παιχνιδια συνηθως αθλητικου περιοχομενου οπως κανενα pro αντε το πολυ πολυ need for speed.

Και μενα με προβληματιζει γιατι ειναι τοσο φθηνα σε σχεση με τα αλλα ομωςλογω οικονομικου το σκεφτομαι. Γιατι για το toshiba ειχα σκασει 1100 τοτε οταν το πηρα και εχει τωρα ενα 6μηνο με εχει στο τρεξιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν καλές και κακές μάρκες αλλά καλές και κακές αγορές.

Αν είναι να σου τύχει η ζημιά, θα γίνει κάποια στιγμή, είναι απλά ατυχία.

Ότι και να αγοράσεις, δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Το Αcer Aspire 5750G που πρότεινα γράφει ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση. Είχα ακούσει ότι η Acer έδινε "επίτηδες" μόνο 1 χρόνο και μετά το πέρας του, τα λαπτοπ της δημιουργούσαν προβλήματα.

Πάντως συμφωνώ ότι στα λάπτοπ παίζει και ο παράγοντας τύχη σε κάθε αγορά σου, όσον αφορά το θέμα των προβλημάτων.

Link to comment
Share on other sites

εσυ φιλε dpolal τι προτεινεις σε αυτα τα λεφτα?

Φίλε, έχει περάσει από τα χέρια μου Lenovo φθηνό που αποδείκτηκε σκυλί, το έδωσα σε φιλική οικογένεια με 2 εφήβους που το κανιβάλιζαν καθημερινά και ακόμα από όσο γνωρίζω παίζει.

Έχω ένα Acer netbookάκι 2 χρόνια τώρα που το πήρα 2ο χέρι από παιδί από το λάμπη, είχε ήδη κάμποσους μήνες πάνω του, δεν έχει παρουσιάσει το παραμμικρό.

Δούλευα σε εταιρεία που χρησιμοποιούσε καμμιά 40 Dell για τους πωλητές της, κάθε μήνα φωνάζαμε τον τεχνικό να επισκευάσει μικρόβλάβες. Άψογο service btw, ερχόταν και το έφτιαχνε επιτόπου.

Θα σου πρότεινα λοιπόν να πάρεις κάτι με μεγάλη εγγύηση που σου αρέσει και σε καλύπτει στα λεφτά που διαθέτεις.

(Προσωπικά θα ήμουν μεταξύ Lenovo (ex IBM), Acer, Dell λόγό εμπειριών)

Link to comment
Share on other sites

Γενικά συμφωνώ με τα παιδιά. Εγώ έχω ένα Turbo-X laptop το οποίο εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει κάνει κιχ από θέμα βλαβών. Μέχρι και μπύρα έφαγε από απροσεξία μου. Οπότε δεν υπάρχει θέμα να πεις οτι αν παρω Acer θα είναι τίγκα στις βλάβες η αν πάρω Toshiba θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Γενικά με τα Acer υπάρχουν πολλά παράπονα από πλευράς αντιπροσωπίας.

Μια καλή σκέψη είναι και αυτό

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Με τη σκεψη οτι το πρωτα που βλεπουμε ειναι η CPU&GPU αφου δυσκολα αλλαζουν σκεφτηκα

Acer Aspire 5742G

Acer Aspire 5745G

Υπαρχουν και καποια turbox και το hp που ειπε πιο πανω ο wesker αλλα δεν δεχονται επεκταση στη Ram το μονο που σκεφτομαι. Καθαρα στα χαρακτηριστικα τωρα ποιο θα προτιμουσατε εσεις απο τα πιο πανω?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.