Jump to content



raid ερωτηση


nezoski

Recommended Posts

μπορει να ακουστει χαζο αλλα ειμαι παντελος ασχετος με το θεμα raid!η ερωτηση μου ειναι η εξης μπορει να γινει raid αναμεσα σε απλο σκληρο και ssd?και αλλη μια ερωτηση τωρα εχω τους σκληρους ως ide αν τους αλαξω σε raid θα χρειαστει να τους κανω format?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις SSD και HDD RAID αλλά το array θα είναι "ασταθες" ( στις επιδόσεις ) σαν BMW X5 που προσπαθείς να το περάσεις από μια λίμνη πάνω σε 2 σχοινιά :D

Αν αλλάξεις το mode του SATA Controller από IDE/Legacy Mode σε AHCI ή RAID θα χρειαστεί μια σύντομη διαδικασία πριν την αλλαγή για να περάσεις στα Windows τους κατάλληλους drivers.

Link to comment
Share on other sites

Οποτε δεν αξιζει να κανω ουτε καν τη προσπαθεια! Για το δευτερο ειναι καθαρα αποθηκευτικοι οι σκληροι δλδ δεν θα χαθει τπτ απο τα δεδομενα; Αα και ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται τι εννοείς.

Αν εννοείς να τους βάλεις και αυτούς τους δίσκους στο RAID τότε τα χάνεις, όταν δημιουργείς RAID Array γίνεται αναγκαστικά quick format στους δίσκους.

Αν εννοείς να τους αφήσεις πάνω στο PC αλλά σαν single disks ( όχι μέλη κάποιου RAID Array ) τότε τα data σου θα μείνουνε ως έχουνε.

Link to comment
Share on other sites

Ενοουσα να τα βαλω σε raid χμμμ οποτε και αυτο το ξεχναω προς το παρων! Και μια τελευταια ερωτηση! Πρεπει να ειναι ιδιοι οι σκληροι; ( μαρκα, μοντελο , χωρητικοτητα)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Όχι απαραιτήτως.

Μπορείς να βάλεις ότι μάρκες θες και μοντέλα, αλλά στις χωρητικότητες παίζει ένα θέμα, στους περισσότερους controllers περιορίζεσαι στο μέγεθος του μικρότερου δίσκου.

Αν δηλαδή βάλεις έναν HDD 500GB και δύο 1TB, το RAID θα τους δεί και τους 3 ως 500GB έκαστο, κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.