Jump to content



Δομες Δεδομενων (C/C++)..


Recommended Posts

Και η εργασια μου χει σπασει τα νευρα!.. :wall:

Λοιπον, ειναι 2 μερες τωρα που δουλευω πανω σε μια εργασια για το ΤΕΙ μου.. Και στο δευτερο σκελος της δεν εχω καταφερει να δω φως ακομη..

Το προγραμμα περναει τον compiler αλλα crashαρει κατα την εκτελεση.. Το κοιταξα, το ξανακοιταξα, μπας και μου χει ξεφυγει κατι.. Τιποτε.. Ολα μου μοιαζουνε λογικα, οποτε δεν ειμαι σιγουρος τι εχω κανει λαθος..

Η εκφωνηση του δευτερου σκελους ειναι η ακολουθη:

γ) Μας ενδιαφέρει να προσομοιώσουμε ουρές σε ταμεία supermarket. Κάθε ταμείο έχει τη δικιά του ουρά. Κάθε πελάτης διαλέγει τυχαία ένα ταμείο και περιμένει να εξυπηρετηθεί. Ο χρόνος εξυπηρέτησης κάθε πελάτη διαφέρει (ανάλογα με το πλήθος των πραγμάτων που αγόρασε). Ο χρόνος στον οποίο ένας πελάτης φεύγει από το ταμείο είναι ίσος με: το χρόνο άφιξης + το χρόνο αναμονής στην ουρά + το χρόνο εξυπηρέτησης. Μας ενδιαφέρει να μετράμε το συνολικό χρόνο (στον οποίο εξυπηρετήθηκαν όλοι οι πελάτες) και το μέσο χρόνο αναμονής των πελατών στις ουρές. Τρέξτε το ακόλουθο πείραμα:

3 ουρές (ταμεία).

100 πελάτες, χρόνος άφιξης [1..50], χρόνος εξυπηρέτησης [1..20] (όλες οι τιμές ακέραιες).

Καταγράψτε τις τιμές για το συνολικό χρόνο εξυπηρέτησης και το μέσο χρόνο αναμονής.

Και ο κωδικας μου αυτος.. (αγνοειστε τις συναρτησεις για binary και stack, ειναι προηγουμενων υποερωτηματων και παιζουν ok)

(Επισης συγνωμη αν το spacing μου ειναι καπως περιεργο, αλλα με βοηθαει με τα if..)

-snip-

Καμια ιδεα? :...:

Link to comment
Share on other sites

Το προγραμμα περναει τον compiler αλλα crashαρει κατα την εκτελεση..

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Κατά την εκτέλεση τι;

Το menu επιλογών το δείχνει? Αν μας έλεγες και το λάθος που βγάζει θα βοηθούσε.

Το ότι έδωσες τον κώδικα δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας από εκεί που διαβάζει το φόρουμ να κάνει compile και να τρέξει το πρόγραμμα.

Επιπλέον μπορεί το λάθος σου να είναι στο σύστημα και πώς έχει παραμετροποιηθεί, οπότε καλό είναι να δίνεις το λάθος.

(πχ να λείπει κάποια βιβλιοθήκη)

Τώρα χωρίς να έχω διαβάσει το πρόγραμμα υποθέτω ότι ειναι λογικό λάθος.

Βρές πού σκάει το πρόγραμμα με debugging (κλασικός τρόπος debug αν δεν έχεις IDE, κάνε printf σε καίρια σημεία)

Αν έχεις IDE χρησιμοποίησε το Debugger ;)

Αν δεν σου δείχνει τίποτα αλλά τρέχει κάτι τραγικό έχεις κάνει, όπως επίσης και αν όταν το τρέχεις δεν κάνει τίποτα και σου βγάζει απλά το prompt.

Άντε καλή τύχη!

DEBUG και τα μυαλά στα κάγκελα! :wall::wall::wall:

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Κατά την εκτέλεση τι;

Το menu επιλογών το δείχνει? Αν μας έλεγες και το λάθος που βγάζει θα βοηθούσε.

Το ότι έδωσες τον κώδικα δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας από εκεί που διαβάζει το φόρουμ να κάνει compile και να τρέξει το πρόγραμμα.

Επιπλέον μπορεί το λάθος σου να είναι στο σύστημα και πώς έχει παραμετροποιηθεί, οπότε καλό είναι να δίνεις το λάθος.

(πχ να λείπει κάποια βιβλιοθήκη)

Τώρα χωρίς να έχω διαβάσει το πρόγραμμα υποθέτω ότι ειναι λογικό λάθος.

Βρές πού σκάει το πρόγραμμα με debugging (κλασικός τρόπος debug αν δεν έχεις IDE, κάνε printf σε καίρια σημεία)

Αν έχεις IDE χρησιμοποίησε το Debugger ;)

Αν δεν σου δείχνει τίποτα αλλά τρέχει κάτι τραγικό έχεις κάνει, όπως επίσης και αν όταν το τρέχεις δεν κάνει τίποτα και σου βγάζει απλά το prompt.

Άντε καλή τύχη!

DEBUG και τα μυαλά στα κάγκελα! :wall::wall::wall:

Λοιπον, εχουμε και λεμε.. χρησιμοποιοντας μερικες system("PAUSE"); ως breakpoints, και κανοντας διαφορα πειραματα, παρατηρησα τα εξης:

Αρχικα οπως ειπες κι εσυ, το μενου το δειχνει, δεν υπαρχει κανενα προβλημα εκει.. Το προβλημα εντοπιζετε στο δευτερο σκελος μοναχα (αν πατησεις στο menu την επιλογη 2, οποτε παει και κανει την προσομοιωση του supermarket)..

Εαν στην subRoutine(func = 1), βαλω PAUSE πριν την κληση της quicksort το προγραμα φαινετε να μην κοπαναει (ακομη το runtime error).. Οποτε μετα δοκιμασα να βαλω σε σχολια την quicksort για να δω αν αυτη δημιουργουσε το προβλημα.. Ομως παρατηρησα οτι και οι αταξινομητοι αριθμοι που υποτηθετε οτι εβαζε η cashierFunction(func = 0) στις ουρες - ητανε ολα ειτε 0, ειτε γομαρονουμερα και θετικα και αρνητικα και μαλιστα 2000 (αντι για 100) σε πληθος!.. Οποτε λεω ωπ, η δομη της ουρας θα εχει το προβλημα τελικα.. Γιατι την quickSort την πηρα απο ενα αλλο προγραμμα μου που παιζει, και απλως την προσομοιωσα πανω..

Εν τελη, οσο κι αν εψαξα παραπανω δεν βρηκα την λυση που θα μου ελυνε τα χερια στο προβλημα αυτο.. Αν και εκανα μερικες προσπαθειες (οπως να αρχικοποιησω τα rear & front pointers για οσες ουρες οσες η μεταβλητη cashiers - εχω ανανεωσει τον κωδικα στο πρωτο post με την αλλαγη) αλλα ουδεν φως..

Δεν ειμαι σιγουρος τι λες με το να "δινω το λαθος", αλλα ναι, εφοσων περναει τον compiler προφανως και το λαθος ειναι λογικο αφ ενως - και εμφανιζετε κατα την εκτελεση αφ εταιρου..

Δοκιμασα recompile και debug απο μονος μου σε καποια δωση και τα μονα που κανει report ειναι απλα "Access Violation" τα οποια κανουν μεταβλητες της quickSort, ειτε αν βαλω την quickSort σε σχολια - το loop που εχει τα printf ακριβως απο κατω, που φτανει μεχρι το 2χιλιαρο απο μονο του για καποιο λογο.. Ο debugger δεν μου δινει κατι συγκεκριμενο για να μπορω να δουλεψω.. Καθως και δεν μπορω να βαλω watch σε αλλες μεταβλητες που υποψιαζομαι - ουτε γραμμη πρως γραμμη εκτελεση.. : /

Τον κωδικα μου τον γραφω με την DevC++ btw..

UPDATE: Μετα τις προσφατες αλλαγες μου φαινετε να περναει την quickSort, εχω κανει update και τον κωδικα στο πρωτο post.. Αν υπαρξουν περεταιρω συμπερασματα, και.. σπαζοκεφαλιες, θα ανανεωσω το topic..

Η λογικη πισω απο τον κωδικα:

- Ο χρηστης επιλεγει απο το το menu στη main ποια ενεργεια θελει να κανει.. Και αυτη η ενεργεια κατευθυνετε στην subRoutine..

- Η subRoutine με func 1 εχει δυαδικο μετατροπεα, με func 2 την προσομιωση..

- Απο πανω ως global μεταβλητες εχει οριστει το μεγεθος του πινακα για την καθε ουρα, καθως και το ποσες ουρες θα υπαρχουν..

- Μπαινοντας στον κωδικα της προσωμοιωσης, το πρωτο task (cashierFunction με func 0) μας ειναι να δημιουργησουμε οσες ουρες οσες και τα ταμεια, να της αρχικοποιησουμε μια φορα - και επειτα μοιραζει τυχαια τους πελατες στις οσες ουρες.. Και για καθε πελατη που βαζει εναν εναν, σε τυχαια σειρα, καλει την manageQueue(func 0) για να βαλει random τιμες στους χρονους αφιξης και εξυπηρετησης.

- Μολις δημιουργηθουνε οι πελατες και μπουνε ολοι σε ουρες, γυρναμε παλι πισω στην subRoutine.. Εκει καλουμε μια for, για να επεξεργαστουμε την καθε μια ουρα ξεχωριστα:

+ Ξεκιναμε με μια quickSort οπου σκοπος της ειναι να ταξινομισει τα στοιχεια της καθε ουρας, ξεχοριστα, με βαση τον χρονο αφιξης..

+ Επειτα τυπωνεται (ανα 20 στοιχεια) η ουρα που μολις ταξινομησαμε, χρονοι αφιξεων και εξυπηρετησης..

+ Μετα, καλειτε η cashierFunction παλι (με func 2 και στο *int ορισμα, τον αριθμο της ουρας που μας ενδιαφερει).. Αυτη η συναρτηση υπολογιζει και συμπληρωνει τους χρονους αναμονης για τους πελατες της ουρας (ο χρονος αναμονης του επομενου ισουτε με τον συνολικο χρονο διεκπερεωσης [Αναμονη+Ξεσπασμα] του προηγουμενου στοιχειου μειων τον χρονο αφιξης του επομενου) και επιστρεφει τον μεσο ορο αναμονης στον μονοδιαστατο πινακα που προηγουμενως κρατουσε το συνολο των πελατων της καθε ουρας..

+ Τυπωνουμε τον μεσο ορο αναμονης της ουρας..

+ Υστερα, καλουμε την cashierFunction ξανα (με func 1, αυτη τη φορα - και στο *int ορισμα, και τον αριθμο της ουρας παλι) και στον μονοδιαστατο πινακα, αυτη τη φορα, περνουμε τον χρονο διεκπεραιωσης της ουρας, δηλαδη το συνολο ξεσπασματων)

+ Τυπωνουμε τον χρονο διεκπεραιωσης της ουρας..

UPDATE 2: Για καποιο λογο φαινετε πως η ουρα εξακολουθει να αρνειτε να συνεργαστει κατα την εισαγωγη των στοιχειων/πελατων, με αποτελεσμα η μεταβλητη rear να παραμενει στην αρχικοποιημενη της τιμη, και να γινεται διερεση με το μηδεν κατα τον υπολογισμο του μεσου χρονου αναμονης..

UPDATE 3: Τελικα ηταν η srand η οποια μου εκανε τη ζημεια, την εβγαλα εξω απο το loop της τυχαιας διανομης πελατων στις ουρες και το προγραμμα παιζει χωρις να crashαρει.. Τα μοναδικα μου προβληματα τωρα ειναι οτι αντι να μοιραζει 100 πελατες, μοιραζει 103 (δινει εναν παραπανω σε καθε ουρα) και στις υπολοιπες ουρες μετα την πρωτη, περναει τον τελευταιο πελατη/οριο και συνεχιζει να κανει υπολογισμους με κενες θεσεις στην ουρα.. Κοινως παιζει μεχρι ενα σημειο, αλλα παιρνω μερικως αλαμπουρνεζικα στα υπολοιπα..

Ανανεωσα τον κωδικα στο πρωτο post, αν θελει κανεις να ριξει μια ματια / κανα compile, και να ριξει καμια γνωμη..

UPDATE 4: Το προβλημα με περασμα του οριου και τα αλαμπουρνεζικα που επερνα, ηταν μια for που ειχα ξεχασει (προφανως απο νωριτερη προσεγγιση/ιδεα?) η οποια εκανε υπολογισμους του μεσου ορου για ολες τις ουρες, αντι της ουρας για την οποια καλουταν.. Αποτελεσμα, να πηγαινει να κανει υπολογισμους στα ιδη υπολογισμενα 3 φορες.. Η πρωτη ουρα περνουσε χωρις προβλημα γιατι τυπωνοταν κατα τον πρωτο υπολογισμο..

Τωρα μενει να δω τι γινετε με τον ενα εξτρα πελατη ανα ουρα.. Αν το λυσω, η ασκηση ειναι παραδωτεα.. Ισα που προλαβαινω το deadline.. :p

UPDATE 5: Ο εξτρα πελατης οφειλωταν στο οτι κατα την τελευταια εισαγωγη τυχαιων αριθμων υπηρχε αυξηση και του μετριτη συνολου.. Οποτε ενα rear--; στο τελος το εφτιαξε..

Οποτε μιας που δεν χρειαζομαι βοηθεια πλεον, αφαιρω τον κωδικα απο το πρωτο ποστ.. Ευχαριστω για την οποια βοηθεια. :)

Link to comment
Share on other sites

Ωραία προσέγγιση για το DEBUG!

Αυτο που έχω να προσθέσω:

- Προσέχουμε τί κώδικα κάνουμε Copy Paste -

Το ότι δουλέυει σε ένα πρόγραμμα που το χρησιμοποιήσαμε δεν σημαίνει οτι θα δουλεύει όπως θέλουμε και στο επόμενο που κάναμε copy/paste.

Δε σου πήρε πολύ υο debugging! μόνο 7 ώρες :p

Χθες, 00:07
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JohnnyGR : Σήμερα στις 07:28.

:magic::magic::magic:

Link to comment
Share on other sites

Ωραία προσέγγιση για το DEBUG!

Αυτο που έχω να προσθέσω:

- Προσέχουμε τί κώδικα κάνουμε Copy Paste -

Το ότι δουλέυει σε ένα πρόγραμμα που το χρησιμοποιήσαμε δεν σημαίνει οτι θα δουλεύει όπως θέλουμε και στο επόμενο που κάναμε copy/paste.

Δε σου πήρε πολύ υο debugging! μόνο 7 ώρες :p

:magic::magic::magic:

Οτι κωδικα πηρα απο αλλο προγραμμα, φυσικα και τον προσαρμωσα να παιζει στο τρεχων απο την αρχη.. Το προβλημα μου δεν ηταν κωδικας που πηρα C/P, αλλα κωδικας που δεν-εσβησα/ειχε-ξεμεινει οταν ξεκινησα με ενα πλανο και μετα αποφασησα να κανω αλλαγες στον τροπο λυσης..

Ναι οντως, πηρε πολυ ωρα, κυριως γιατι ημουν κουρασμενος - το επιανα οποτε μου ερχοταν καποια φαϊνη ιδεα για το τι μεταβλητες να ελενξω με print-pause ή τι μπορει να πηγαινει στραβα - συν τα διαλλειματα για ξεθολωμα απο τις σπαζοκεφαλιες.. :p

Αλλαξα και διαφορα αλλα ψιλολοϊδια που ανακαλυψα κατα το debug, και την παρεδωσα..

Να δω τι θα κανω που για 3η ασκηση μας ζηταει να κανουμε το ιδιο.. μονο που αυτη τη φορα θελει δομη διπλα-συνδεδεμενης λιστας.. :hang3:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα σε βόλευε,αλλά σε linux που συνήθως γράφω ασκήσεις,χρησιμοποιώ το gdb(είναι debugger) και όσο νάναι βολέυει αρκετά.Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις linux,απλά θα μπορούσες να τρέξεις κάποια Live distro όπως το ubuntu από το cd/dvd ή usb και να κάνεις απο εκεί την δουλειά σου για τον κώδικα.(Δεν ξέρω αν το ide που χρησιμοποιείς το έχει αυτό ενσωματομένο)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα σε βόλευε,αλλά σε linux που συνήθως γράφω ασκήσεις,χρησιμοποιώ το gdb(είναι debugger) και όσο νάναι βολέυει αρκετά.Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις linux,απλά θα μπορούσες να τρέξεις κάποια Live distro όπως το ubuntu από το cd/dvd ή usb και να κάνεις απο εκεί την δουλειά σου για τον κώδικα.(Δεν ξέρω αν το ide που χρησιμοποιείς το έχει αυτό ενσωματομένο)

Εχω ubuntu σε vm αλλα προς το παρων δεν εχω πολυασχοληθει, αν και εχω κανει ασκησεις σε linux με χρηση του gcc..

(Προς το παρων επειδη πηγαινοερχομαι λαμια-αθηνα, δουλευω απο δω κι απο κει σε διαφορα μηχανηματα - απλως κουβαλαω ενα stickακι με τη DevC++ και την εργασια.. Οποτε και να θελα, δε θα μπορουσα να χρησιμοποιησω linuxακι ετσι)

Εχει debug το IDE το οποιο δουλευω, αλλα ετσι κι αλλιως το λαθος που μου ειχε ξεφυγει δεν υπηρχε περιπτωση να μου το δειξει (ειχα αφησει μια for για προσπελαση των ουρων, και μετα την πηγα αλλου τελικα - χωρις να βγαλω την προηγουμενη).. Εκτος εαν μου ειχε ερθει φλασια να βαλω watch, εκει που εβαλα εγω manually τα breakpoints (printf & pause)

Οπως και να χει, τελος καλο ολα καλα.. :)

Link to comment
Share on other sites

(Προς το παρων επειδη πηγαινοερχομαι λαμια-αθηνα, δουλευω απο δω κι απο κει σε διαφορα μηχανηματα - απλως κουβαλαω ενα stickακι με τη DevC++ και την εργασια.. Οποτε και να θελα, δε θα μπορουσα να χρησιμοποιησω linuxακι ετσι)

Καλά με ένα LiveCD με persistence δεδομένα μπορείς να έχεις το περιβάλλον προγραμματισμού παντού με ό,τι εργαλεία 8έλεις.

Είσαι στη Λαμία και θες να προγραμματίσεις? Πετάς το USB με το LiveCD στον υπολογιστή και σε 3 λεπτά είσαι στο δικό σου περιβάλλον εργασίας και με όλα τα εργαλεία. Τελείωσες? ή πρέπει να φύγεις? Απλά restart και όταν έρ8ει η ώρα στον επόμενο υπολογιστή διαθέσιμο.

ΥΓ: το μόνο στο οποιο δεν είναι βολική αυτή η μέθοδος είναι αν στους υπολογιστές που κάθεσαι δεν μπορείς να φορτώσεις λειτουργικό από USB. πχ internet cafe.

;)

Link to comment
Share on other sites

Εχει debug το IDE το οποιο δουλευω, αλλα ετσι κι αλλιως το λαθος που μου ειχε ξεφυγει δεν υπηρχε περιπτωση να μου το δειξει (ειχα αφησει μια for για προσπελαση των ουρων, και μετα την πηγα αλλου τελικα - χωρις να βγαλω την προηγουμενη).. Εκτος εαν μου ειχε ερθει φλασια να βαλω watch, εκει που εβαλα εγω manually τα breakpoints (printf & pause)

Οπως και να χει, τελος καλο ολα καλα.. :)

Σαν το gdb τίποτα.:) Xρησιμοποιείται και απο linux developers τις περισσότερες φορές και δίνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες αν μάθεις να το χρησιμοποιείς.

[ΟFF TOPIC]Λαμία ΤΕΙ Πληροφορικής; Είμαι εγώ εκεί στα τελειώματα βέβαια.:hang3:[/OFF TOPIC]

Link to comment
Share on other sites

Είναι καλό να βάζεις τόνους όταν γράφεις Ελληνικά γιατί εγώ διάβασα το "ουρών" αλλιώς. Έχει σίγουρα να κάνει με το κουνέλι μου που ΄ναι σε οίστρο και κατουράει παντού.

Link to comment
Share on other sites

Καλά με ένα LiveCD με persistence δεδομένα μπορείς να έχεις το περιβάλλον προγραμματισμού παντού με ό,τι εργαλεία 8έλεις.

Είσαι στη Λαμία και θες να προγραμματίσεις? Πετάς το USB με το LiveCD στον υπολογιστή και σε 3 λεπτά είσαι στο δικό σου περιβάλλον εργασίας και με όλα τα εργαλεία. Τελείωσες? ή πρέπει να φύγεις? Απλά restart και όταν έρ8ει η ώρα στον επόμενο υπολογιστή διαθέσιμο.

ΥΓ: το μόνο στο οποιο δεν είναι βολική αυτή η μέθοδος είναι αν στους υπολογιστές που κάθεσαι δεν μπορείς να φορτώσεις λειτουργικό από USB. πχ internet cafe.

;)

Εχεις ενα δικιο εδω, το ειχα και αυτο στο πισω μερος του μυαλλου μου σαν λυση.. Εξ' αλλου βολικο ειναι.. Καποια στιγμη θα καθησω να το ερευνησω εις βαθος, οταν εχω ορεξη να παιξω με linuxακι..

Αν και περισσοτερο με βλεπω με portable/lite λειτουργικο, εξ ολοκληρου σε stickακι, παρα συνδιασμο live CD + stick (it's for basic things after all, for now)

Τα μηχανηματα που δουλευω ειναι ολα σε σπιτι, οποτε no problem booting stuff..

Σαν το gdb τίποτα.:) Xρησιμοποιείται και απο linux developers τις περισσότερες φορές και δίνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες αν μάθεις να το χρησιμοποιείς.

[ΟFF TOPIC]Λαμία ΤΕΙ Πληροφορικής; Είμαι εγώ εκεί στα τελειώματα βέβαια.:hang3:[/OFF TOPIC]

Χμμ, θα το ψαξω και αυτο τοτε, χρησιμο φαινεται απ οσα λες.. never hurts to try, I guess.. Ισως το χρησιμοποιησω σε τιποτε φιδια οταν παρω αλλα μαθηματα.. (κατανεμημενα ισως? :p)

[OFF TOPIC]Ναι, 8ο εξαμηνο.. Χρωστω της μιχαλους, συμπεριλαμβανομενου του τριου της συμφορας (Αντωνης, Λουκοπουλος, Αβραμοπουλος) :hang3:[/OFF TOPIC]

Είναι καλό να βάζεις τόνους όταν γράφεις Ελληνικά γιατί εγώ διάβασα το "ουρών" αλλιώς. Έχει σίγουρα να κάνει με το κουνέλι μου που ΄ναι σε οίστρο και κατουράει παντού.

Δε βαζω επειδη γραφω τοσο σε αγγλικα, οσο και ελληνικα, αρκετη ανορθογραφια, ε εχω και ενα αλφα ιστορικο δυσλεξιας, και τα ρεστα - συν οτι προτιμω να μη θυσιαζω ταχυτητα με τους τονους.. Απλως θεμα προτιμησης.. Ξερω..

Ομως οταν γραψω κωδικα για πανελ σε restrooms στα supermarket της Ιαπωνιας, θα το διευκρινισω.. :p

Link to comment
Share on other sites

Σαν το gdb τίποτα.:) Xρησιμοποιείται και απο linux developers τις περισσότερες φορές και δίνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες αν μάθεις να το χρησιμοποιείς.

Απολυτο δικιο. με εχει σωσει και εμενα απο απειρα segmentation faults (pointer points nowhere και τα ρεστα gdb ftw)

Link to comment
Share on other sites

Εχεις ενα δικιο εδω, το ειχα και αυτο στο πισω μερος του μυαλλου μου σαν λυση.. Εξ' αλλου βολικο ειναι.. Καποια στιγμη θα καθησω να το ερευνησω εις βαθος, οταν εχω ορεξη να παιξω με linuxακι..

Αν και περισσοτερο με βλεπω με portable/lite λειτουργικο, εξ ολοκληρου σε stickακι, παρα συνδιασμο live CD + stick (it's for basic things after all, for now)

Τα μηχανηματα που δουλευω ειναι ολα σε σπιτι, οποτε no problem booting stuff..

Βασικά αυτό έλεγα συγνώμη αν σε μπέρδεψα με το LiveCD. Δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Βήμα 1ο: Βάζεις το LiveCD του ubuntu

Βήμα 2ο: Διαλέγεις από το menu: System -> Administrator -> Startup Disk Creator

Βήμα 3ο: Διαλέγεις το ISO αρχείο (από το τοπικό δίσκο ή το κατεβάζεις από το LiveCD)

Βήμα 4ο: Διαλέγεις το USB stick που θα βάλεις το λειτουργικό

Βήμα 5ο: Επιλέγεις Stored in reserved extra space (βάλε κανά γίγα να έχεις - εξαρτάται και από το μέγεθος του stick)

Βήμα 6ο: Make Startup Disk!

Λεπτομέριες στο επίσημο site: Download | Ubuntu αφού διαλέξεις Usb & Linux -> "Show me how"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.