Jump to content



Official "Πανεπιστήμιο & Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" thread (UniLab)


hayabusa

Recommended Posts

Κλειστοί και εμείς οι πληροφορικάριοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μέχρι 7/9

τα τσιρακια του προεδρου καναν την δουλεια τους...

αν το ελεγες πριν λιγο καιρο οτι αυτοι θα κανουν καταληψη θα γελουσαν και οι πετρες...

Link to comment
Share on other sites

ουδέν κακό αμιγές καλού, απ'ότι φαίνεται. Αν η κατάληψη (που αποφασίστηκε σήμερα) τελειώσει στις 12/9 και δεν ανανεωθεί, το νέο πρόγραμμα είναι ό,τι πρέπει για να δώσω 5-7 μαθήματα και να τα περάσω όλα :D

Link to comment
Share on other sites

παίδες την περασμένη Τετάρτη που ανέβηκα Κομοτηνή πέρασα και μια βόλτα από το τμήμα μου. Στη γραμματεία ήταν κανά δύο άτομα και τα έξιναν. Ρωτάω τι δικαιολογητικά χρειάζεται για την εγγραφή και μου λένε θα τα βρεις στη σελίδα του τμήματος. Μπαίνω και δε βρίσκω τπτ!!! wtf???!!!!!

μήπως ξέρει κανείς τι χρειάζεται; μήπως βγάλει ανακοίνωση στη σελίδα με το που θα ξεκινήσουν οι εγγραφές;

Link to comment
Share on other sites

Δες μήπως έχετε κανένα forum. Εκεί όλο και κάτι θα γράφουν για να βοηθήσουν τους νέους. Πάντως σε εμάς, αν θυμάμαι καλά, τα χαρτιά οτι πέρασες θέλαν και μια ακτινογραφία θώρακος.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=4655]racer[/MENTION] Για πληροφοριες στα γενικα μπορεις να βρισκεις και σε αυτο το forum μαθητων-φοιτητων

Η μεγαλύτερη μαθητική κοινότητα • Είσαι μαθητής; Τόσο το καλύτερο! • iSchool

Παντως μην αγχωνεστε.Απο τη στιγμη που θα ανακοινωθουν τα δικαιωλογητικα και απο το Υπ. Παιδειας θα εχουμε πολυ χρονο μεχρι τη ληξη τους ,κοντα 20 μερες.

Link to comment
Share on other sites

Καλά μην επαναπάυεστε με τις εγγραφές. Οι εγγραφές έχουν συνήθως μεγάλη διορία, αλλά τα μαθήματα αρχίζουν γρήγορα και μπορεί να χρειάζεται να έχεις ήδη εγγραφεί για να πάρεις ΑΜ. (Τουλάχιστον στην σχολή μου έτσι είναι)

Link to comment
Share on other sites

Ακτινογραφία θελαν πέρσι αλλα δεν χρειαστηκε.:mad:

Απο χαρτουρα θέλεις βεβαίωση πρόσβασης(ή αυτο με τα μορια το χαρτι) και αν εχεις lower-proficiency δωσ το να ξεμπερδέψεις απο το μάθημα των αγγλικών

Link to comment
Share on other sites

ένα άρθρο από την Καθημερινή που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον:

kathimerini.gr - Πρυτάνεις κλειστών πανεπιστημίων

Από αυτά που παρατηρώ, είτε εκπρόσωπος φοιτητών μιλάει, είτε κυβερνητικό στέλεχος, είτε καθηγητής κατά του νομοσχεδίου, είτε καθηγητής υπέρ του νομοσχεδίου πάντα γίνεται το εξής, αναφέρεται σε διαφορετικό "μέρος" του νομοσχεδίου και για αυτό ακριβώς (σαν φοιτητης (για λίγο ακόμα) που δεν του αρέσει το νομοσχέδιο) ανησυχώ για ότι γίνει.

Η κυβέρνηση πέτυχε κάτι τρομερό, με ένα νομοσχέδιο περνάει τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα εννιαίο μέτωπο απέναντι του.

1) Καταργεί το άσυλο.

2) Αλλάζει το πως χρηματοδοτούντε τα ιδρύματα.

3) Αλλάζει τον τρόπο εκλογής Πρύτανη.

4) Αλλάζει τον τρόπο διοίκησης των ιδρυμάτων.

5) Από τα (3) και (4) λέει ότι καταργεί τον ρόλο των φοιτητικών παρατάξεων, την "σαπίλα" και τα "ρουσφέτια" που υπάρχουν.

Ας δούμε τι λένε οι διάφοροι εκπρόσωποι όσων το ψήφισαν.

Το ΠΑΣΟΚ στέκεται στο (5) και χαίρεται για την "μεγάλη αλλαγή", κουβέντα δεν λέει για το (2) και μασάει το (1).

Η ΝΔ κάνει γαργάρα για τα (3)-(4)-(5) , για αυτό στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αρέσει, ενώ χαίρεται για το (2) (εξάλλου η ΝΔ είχε κάνει παρόμοια βήματα) και για το (1) αφού και πρώτα βήματα είχε κάνει η ίδια, και ήταν "όρος" για να το ψηφίσει.

Το ΛΑΟΣ λέει ότι το (5) είναι ένα μικρό βήμα στην σωστή κατεύθυνση, του αρεσει το (4), και κάνει Party κάθε μέρα για την κατάργηση του ασύλου.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεντε σε όλα αυτά, αλλά προφανώς δεν κάνουν κάτι δυναμικό για αυτό, και οι παρατάξεις τους στα ιδρύματα παραμένουν χωρισμένες αν και με τον ίδιο σκοπό.

Ας δούμε τι κάνουν οι καθηγητές.

Χωρισμένοι σε 3 στρατόπεδα.

-Αυτοί που συμφωνούν με το νομοσχέδιο, στέκοντε κυρίως στα (2)-(3)-(4) και λίγο στο (5) λέγοντας ότι οι αλλαγές θα φέρουν χρήματα στα ιδρύματα και ότι θα ανέβει το επίπεδο στις σχολές με τα ξένα κεφάλαια και την διοίκηση από εξωπανεπιστιμιακούς.

-Αυτοί που διαφωνούν με το νομοσχέδιο αλλά θέλουν τις σχολές ανοιχτές, οι πιο αδιάφοροι κατα την γνώμη μου, καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά έχουν συμφέρον το να κοιτάνε αλλού.

-Αυτοί που διαφωνούν και προτιμάνε να το δείξουν έμπρακτα.

Και τα 2 στρατόπαιδα που διαφωνούν, στέκοντε κυρίως στα (2)-(3)-(4), θεωρούν ότι η χρηματοδότητηση θα πέσει και ότι δεν είναι σωστό το πανεπιστήμιο να διοικείται από εξωπανεπιστημιακούς.

Ας δούμε τι κάνουν οι φοιτητές, εκεί και αν γίνεται το μπάχαλο με τις παρατάξεις.

-Έχουμε ΠΑΣΠ-ΔΑΠ να μην γουστάρουν καθόλου το (3)-(4)-(5) γιατί καταργούντε οι δυνατότητες τους, ΚΑΙ ακόμη χειρότερα δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα ψήφισαν, δεν θα επεκταθώ, χειραγωγούν και λένε λόγια που δεν έχουν σχέση με τις πράξεις τους, μπορεί να καταγγέλουν διάφορα στα λόγια αλλά να μην θέλουν να γίνει ΓΣ, είναι μπάχαλο.

-Έχουμε εξωκοινοβουλευτικούς (ΕΑΑΚ) και ΑΡΕΝ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) να αντιδρούν , κυρίως στο (1), σημαία το έχουν κάνει ότι καταργείται το άσυλο, μεγάλο τους λάθος είναι ότι αυτό δεν αγγίζει πλέον την κοινωνία! Αρνούντε να καταλάβουν ότι 15 χρόνια τώρα τουλάχιστον το άσυλο πολεμήθηκε όσο τίποτα, και εφόσον δεν κάνανε τίποτα να το προστατέψουν αλλά άφηναν τους κουκουλοφόρους (οποιουσδήποτε κουκουλοφόρους) να το λυμένοντε η έννοια του ασύλου χάθηκε στην κοινωνία. Ο σημερινός 40άρης-50άρης, ήταν κάτω των 18 χρονών όταν έφυγε η Χούντα, δεν έχει βιώματα, και τι βλέπει τόσα χρόνια? Το Άσυλο να προστατεύει κουκουλοφόρους, αυτούς που του έκαψαν το αυτοκίνητο ή το μαγαζί, αυτούς που μπαίνουν σε κάθε πορεία και "αναγκάζουν" τα ΜΑΤ να πνίξουν τον ίδιο στα χημικά. Τα ΕΑΑΚ και η ΑΡΕΝ στέκοντε και στο (2) αρκετά, αλλά όχι τόσο ώστε να πείσουν τον κόσμο ότι η αλλαγή είναι κακή, στέκοντε και στα (3) και (4), αλλά και πάλι όχι αρκετά, καταφεύγουν πάλι σε μεγάλες κουβέντες, "επέλαση του Κεφαλαίου", "ιδιώτες στα πανεπιστήμια", "Υποχρηματοδότηση", "εργαζόμενοι ρομπότ", "ανεργία" κτλ, δίκιο έχουν, μαζί τους είμαι, αλλά στον λόγο τους δεν βάζουν μια βάση, μια πειστική, χωρίς ξύλινα λόγια βάση που να πείσει κόσμο. Που καταλήγουν πάντα οι προτάσεις τους, Κατάληψη και πορεία. Λάθος? όχι κατα την γνώμη μου, είναι το μοναδικό μέτρο πίεσης που έχει πετύχει (βλέπετε αναθεώρηση του Άρθρου 16). Κατα την γνώμη μου αυτή την στιγμή λείπει κάτι, λείπει η προετοιμασία. Προσέξατε κάτι? δεν αναφέροντε καθόλου στο (5), δεν τους ενδιαφέρει τόσο, μερικοί δεν θέλουν καν την συνδιοίκηση αλλά προτιμούν ένα μοντέλο διοίκησης από πανεπιστημιακούς, συνδικαλισμός στους φοιτητές και συννενόησης μεταξύ τους χωρίς αναγκαστικά να κάθοντε στο ίδιο τραπέζι.

-Υπάρχει και η ΠΚΣ (ή ΜΑΣ), η παράταξη του ΚΚΕ, είναι ακριβώς σαν τους προηγούμενους με 2 διαφορές. Δεν είναι υπέρ καταλήψεων και μιλάνε κυρίως για τα δεινά του καπιταλισμού και την ανάγκη κομμουνισμού τώρα, αν δεν υπογράψεις το μανιφέστο τους, δεν σε στηρίζουν, προτιμούν να κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις μόνοι τους για να αποφεύγουν τους κουκουλοφόρους, παρά να κατέβουν με άλλους και να περιφρουρήσουν τις διαδηλώσεις.

-Υπάρχουν και "ανεξάρτητοι", άσχετα από το τι (και αν) ψηφίζουν στις εκλογές, θέλουν μόνο ένα πράγμα, να μην κλείσει η σχολή ποτέ και για κανένα λόγο. Στέκοντε στα [1-2-3-4-5] εναντίον μόνο και μόνο για να μην κλείσει η σχολή, θεωρούν ότι πρέπει απλά να διαβάσουν να πάρουν τοπ πτυχίο τους και μετά μία θάλασσα προσφορών και δουλειών θα εμφανιστεί μπροστά τους. Θεωρούν ότι όλοι οι Αριστεροί δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την σχολή, αλλά και οι ίδιοι σχεδόν πάντα δεν τελοιώνουν την σχολή στα χρόνια που προορίζοντε ενώ το "όλα για το Πτυχίο" σημαίνει ότι και θα αντιγράψουν ασκήσεις, και θα πληρώσουν για εργασίες.

-Τέλος υπάρχουν και οι άλλοι ανεξάρτητοι, αυτούς που δεν μπορώ να βάλω σε κουτάκια και κατηγορίες, δεν ξέρω τι θέλουν και τι θα κάνουν.. Εξάλλου το να κατηγοριοποιείς τα πάντα είναι.. πολύ βολικό..:slap:

Αν δεν μου έχει ξεφύγει κάτι ίσως βλέπετε αυτό που είπα στην αρχή, σε άλλα αναφέροντε οι μεν και σε άλλα οι δε, τα κανάλια δεν θα δώσουν ποτέ αρκετό χρόνο σε όλοθς να πουνε τις απόψεις τους σε όλα και για αυτό τα πράγματα είναι δύσκολα αφού δεν μπορούμε να συγκρίνουμε πορτοκάλια με αχλάδια και να κάνουμε πραγματικούς διαλόγους.

Το άρθρο που αποτέλεσε αφορμή για να γράψω αυτό το κατεβατό στέκεται στο ότι 260 βουλευτές το ψήφισαν, μήπως κάποιος εδώ θέλει να μας πει ποιον εμπιστεύεται από αυτους τους 260? Είναι οι ίδιοι 260 που κατέστρεψαν την χώρα τόσα χρόνια, που έβαλαν στο ΔΝΤ, που μας μειώνουν συντάξεις και μισθούς κάθε εξάμηνο, που έκλεψαν και δεν μπήκαν φυλακή, που πληρόνοντε για να τους πηγαίνουν μερσεντες στην Βουλή και να ξυνοντε, που δεν παράγουν τίποτα και που πήραν ψήφους με ψέματα και ρουσφέτια.

Πολλοί λένε (ανάμεσα τους και εγώ) ότι το πανεπιστήμιο είναι μικρογραφία της κοινωνίας, αφού είναι έτσι λοιπόν, και αφού γουστάρουν τόσο πολύ τις αλλάγες στο πανεπιστήμιο, ας παραιτηθούν το 40%-45% από αυτούς μαζί με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ας βάλουν μέσα και 5% απλούς πολίτες, ας συμπληρώσουν και 35%-40% βουλευτές από τον υπόλοιπο κόσμο (θέλω οπωσδήποτε κοινωνιολόγο από Ρωσία, οικονομολόγο από Αμερική και μηχανικούς από Γερμανία) να προτείνουν και να εκλέξουν νέο Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας για έναν χρόνο...

Link to comment
Share on other sites

Εγω τωρα που συμφωνω με τους καθηγητες κατηγοριας (1) και θεωρω οτι ολες αυτες οι αλλαγες (με εξαιρεση ισως το ασυλο,αλλα στα 3 χρονια που ειμαι φοιτητης δεν μου χρησιμευσε και σε κατι (ενω εγινε αφορμη για καταληψεις)) επρεπε οπωσδηποτε να γινουν ειμαι παραλογος?(και αν ναι γιατι).

Επισης,θελω σαν ανθρωπος να δωσω τα μαθηματα για τα οποια διαβαζα ολο το καλοκαιρι για να τελιωσω τη σχολη στην ωρα μου.

Αν διαφωνειτε (οχι εσυ γενικα το λεω) να βγειτε στο δρομο να φωναξετε, και να χασετε εσεις που δεν σας νοιαζει τα μαθηματα σας.Γιατι εγω πρεπει να θυσιασω τον κοπο μου για τα ΔΙΚΑ σας πιστευω?

Φιλικα,

Αποστολης

Link to comment
Share on other sites

Εγω τωρα που συμφωνω με τους καθηγητες κατηγοριας (1) και θεωρω οτι ολες αυτες οι αλλαγες (με εξαιρεση ισως το ασυλο,αλλα στα 3 χρονια που ειμαι φοιτητης δεν μου χρησιμευσε και σε κατι (ενω εγινε αφορμη για καταληψεις)) επρεπε οπωσδηποτε να γινουν ειμαι παραλογος?(και αν ναι γιατι).

Επισης,θελω σαν ανθρωπος να δωσω τα μαθηματα για τα οποια διαβαζα ολο το καλοκαιρι για να τελιωσω τη σχολη στην ωρα μου.

Δεν είσαι παράλογος, απλά διαφωνούμε. Διαφορετικές απόψεις δεν κάνει παράλογο ούτε εσένα ούτε εμένα.

Αν διαφωνειτε (οχι εσυ γενικα το λεω) να βγειτε στο δρομο να φωναξετε, και να χασετε εσεις που δεν σας νοιαζει τα μαθηματα σας.Γιατι εγω πρεπει να θυσιασω τον κοπο μου για τα ΔΙΚΑ σας πιστευω?

Το να φωνάξουμε μόνο δεν βγάζει πουθενά, δεν ασκεί πιέση, και δυστυχώς το ποιο "ευκολο" που ασκεί πίεση είναι η κατάληψη, δεν θέλεις κατάληψη? διαφωνείς? Πήγαινε στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σου, πες το, και ψήφισε διαφορετικά.

Ποιος σου είπε ότι εγώ, ή οι υπόλοιποι θέλουμε ντε και καλά να χάσουμε μαθήματα? Ένα μάθημα μου μένει αλλά δεν θα ψηφίσω ενάντια στα πιστεύω μου! Στην τελική, δεν θυσιάζεις κόπο, θυσιάζεις χρόνο, ναι σημαντικό ειναι και ο χρόνος σου, αλλά δεν είναι κόπος..

Ο κόπος σου δεν θα πάει χαμένος, και οι κινήσεις μας είναι ετσι ώστε οι μελλοντικοί φοιτητές να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμένα και εσένα.

Link to comment
Share on other sites

Με την καταληψη δεν κερδίζεις τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο κακό στους εαυτούς σας κάνετε και τις σπουδές σας με το να χάνετε χρόνο. Μην περιμενεις να ιδρωσει το αυτί κανενός πέρα των γονιών σου που πληρώσουν το ενοίκιο για το παίζεις πολιτικοποιημένο-νιάτο.

Για ποια Γενικη Συνελευση μου λες; Την Γενικη Συνελευση της ΔΑΠ; Που πανε ολα τα ζώα και ψηφιζουν με κίνητρο ένα μπουκάλι στα μπουζούκια; Γιατι αυτό είναι η ΔΑΠ, πάρτι-time-χαζογκομενες και βολεψάκιδες. Ανακοιώνουν μόνοι τους Γεν.Συνεύλεση και αποφασίζουν 20 άτομα που χρωστάνε μαθήματα από την προηγούμενη δεκατετία για την τύχη 20.000 φοιτητών. Συγνωμη αλλα απο οσο ξερω, σε τετοια περιπτωση θα επρεπε να θεωρηθεί άκυρη η συνέλευση και η απόφαση.

Αλλα μια ζωή τα ίδια σκατά σ'αυτη την χώρα.

ΥΣ: Μιραλι δεν απευθυνομαι σε εσενα, γενικα μιλάω. Μολις γυρισα απο την δικη μας συνελευση και μονο που δεν πλακωθηκα με τους αδερφούς του Bob Marley και της αδερφές του Χατζηγιάννη.

Link to comment
Share on other sites

Με την καταληψη δεν κερδίζεις τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο κακό στους εαυτούς σας κάνετε και τις σπουδές σας με το να χάνετε χρόνο. Μην περιμενεις να ιδρωσει το αυτί κανενός πέρα των γονιών σου που πληρώσουν το ενοίκιο για το παίζεις πολιτικοποιημένο-νιάτο.

Για ποια Γενικη Συνελευση μου λες; Την Γενικη Συνελευση της ΔΑΠ; Που πανε ολα τα ζώα και ψηφιζουν με κίνητρο ένα μπουκάλι στα μπουζούκια; Γιατι αυτό είναι η ΔΑΠ, πάρτι-time-χαζογκομενες και βολεψάκιδες. Ανακοιώνουν μόνοι τους Γεν.Συνεύλεση και αποφασίζουν 20 άτομα που χρωστάνε μαθήματα από την προηγούμενη δεκατετία για την τύχη 20.000 φοιτητών. Συγνωμη αλλα απο οσο ξερω, σε τετοια περιπτωση θα επρεπε να θεωρηθεί άκυρη η συνέλευση και η απόφαση.

Αλλα μια ζωή τα ίδια σκατά σ'αυτη την χώρα.

ΥΣ: Μιραλι δεν απευθυνομαι σε εσενα, γενικα μιλάω. Μολις γυρισα απο την δικη μας συνελευση και μονο που δεν πλακωθηκα με τους αδερφούς του Bob Marley και της αδερφές του Χατζηγιάννη.

Δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στις υπόλοιπες σχολές, στην δική μου η ΔΑΠ ψηφίζει οτιδήποτε αρκει να μην κλείσει η σχολή, και συνήθως προσπαθεί να μην γίνει καν ΓΣ. Οπότε δεν λέω για τις ΓΣ της ΔΑΠ όπως τις ξέρετε εσείς.

Όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν κανόνες που ορίζουν την απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων, αν αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν στις σχολές σας σίγουρα δεν φταίω εγώ, φταίτε εσείς που τόσα χρόνια δεν έχετε κάνει κάτι για αυτό.

Όσο για το ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους, αν δεν είχε γίνει ο χαμός με τόσες σχολές κλειστές το 2007 το Άρθρο 16 θα είχε αλλάξει. και δεν τα ξέρω καλά, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι όλο το νομοσχέδιο που είχε περάσει τότε εφαρμόστηκε στην πράξη..

Έγινε επεξεργασία από Myralis
για να απευθύνομαι σε όλους
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.