Jump to content



Official "Πανεπιστήμιο & Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" thread (UniLab)


hayabusa

Recommended Posts

Ωραία τα βιντεάκια από το ΤΕΙ Πειραιά. Δείχνουν από που ξεκινάνε όλα!

Το πρόβλημα είνια ότι μερικοί καθηγητές αξίζουν τέτοιας συμπεριφοράς.

Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο πρόεδρο, αλλά γενικότερα έχουν δει πολλά ταλέντα τα μάτια μου.

Έλα τώρα Σωτήρη. Αυτή η νοοτροπία του νταή νεαρού δεν είναι αποτέλεσμα του καθηγητή (καλού η κακού). Είναι ο αέρας που έχουν πάρει τα μυαλά των μικρών από τα πρώτα χρόνια στο σπίτι/σχολείο. Πρωτίστως για μένα το σπίτι. Δυστυχώς κάθε πέρυσι και καλύτερα στο συγκεκριμένο θέμα.

Όταν δεν τα έχεις σφιχτά από νωρίς, θα σου ανέβουν στο κεφάλι. ΔΙκαιολογίες πρί απόγνωσης/αδιεξόδου κτλ είναι άκυρα. Το φαινόμενο υπήρχε και προ κρίσης.

Δικαιολογίες περί "αίματος που βράζει" επίσης δεν στέκει. Όλοι έιμασταν έφηβοι, όλοι είμασταν στην ηλικία τους, αλλά ο καθηγητής/δάσκαλος είχε "όγκο". Είτε ήταν στραβός, είτε όχι. Τώρα ίσα και όμοια.

Πρόβλημα παιδείας γενικότερα, και όχι της Α',Β',Γ' Εκπ/σης.

Κάποια πράγματα για να αλλάξουν πρέπει να εφαρμοστούν μέθοδοι "μαχαίρι". Ούτε μεταβατικά σταδια, ούτε μακροπρόθεσμα προγράμματα. Αλλά εκεί συναντάμε, ως εμπόδιο, την "προοδευτική" άποψη της γενιάς που μας έφτασε εδώ. Και όλα αναβάλονται για το μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι πολύ ευκολο να αγνοούμε κομμάτια της αλήθειας και να καταδικάζουμε ανθρώπους και συμπεριφορές βασιζόμενοι στο τι έδειξαν τα κανάλια, παραθέτω ένα "σημείωμα" με τα γεγονότα όπως τα είδε ένας συντροφος (?) που ήρθε στα mail μου.

Υπήρχε το πρωί στις 10 συνεδρίαση της συνέλευσης ΤΕΙ (ανώτατο θεσμικό όργανο του ΤΕΙ) για ν' αποφασίσει τη στάση του σε σχέση με το Αθηνά. Σε προηγούμενη (αν δεν κάνω λάθος τη Δευτέρα 8/4) συνεδρίασή του είχε αποφασίσει την υποβολή ορισμένων αιτημάτων προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την παραμονή ορισμένων τμημάτων στην Πάτρα, τη διατήρηση της έδρας στην Πάτρα κλπ και την αναστολή λειτουργία του ιδρύματος μέχρι την Πέμπτη 11/4 ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν αυτά τα αιτήματα, θα παραιτούνταν ολόκληρη η συνέλευση. Η απόφαση αυτή (που προφανώς δεν αφορούσε το σύνολο του Αθηνά, ούτε καν τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης στην Πάτρα) πάρθηκε κάτω από την πίεση των φοιτητών και μιας μερίδας προοδευτικών μόνιμων καθηγητών οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία και στο Σύλλογο Μονίμων Εκπ/κών.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης έγινε “κεκλεισμένων των θυρών” με τη συμμετοχή μόνο εκπροσώπων φοιτητών, ωρομισθίων, ΕΤΠ, διοικητικών, μετά από εισήγηση του Προέδρου του ΤΕΙ (Καπλάνης). Το κλίμα της συνεδρίασης ήταν από την αρχή αρνητικό, με την πλειοψηφία των μελών της συνέλευσης να τοποθετούνται προσπαθώντας να διαμορφώσουν μια νέα πρόταση προς το υπουργείο που να εξασφαλίζει ότι το τμήμα τους δε θα μετακινηθεί στο Μεσολόγγι. Και βέβαια ούτε λόγος για παραιτήσεις ή κάποια άλλη μορφή κινητοποίησης, εκτός από 4-5 που συντάσσονται με την απόσυρση του Αθηνά, οι οποίοι και υπέβαλλαν την παραίτησή τους καταγγέλλοντας ανοιχτά τα παιχνίδια προέδρου και υπολοίπων. Ο Καπλάνης κατέθεσε ως επιτυχία μια προφορική “δέσμευση” του Λάσκαρη (γραμματέα του Υπουργείου) ότι θα μείνει στην Πάτρα ένα τμήμα της ΣΔΟ με δυο ή τρεις κατευθύνσεις. Η απόφαση της συνέλευσης ήταν λήξη της αναστολής και ...business as usual. Αυτό εξόργισε τους φοιτητές (γύρω στους 100) που ήταν συγκεντρωμένοι απ' έξω και αποφάσισαν να τους κλείσουν μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων μέχρι ν' αλλάξει η απόφαση και να υλοποιηθεί η προηγούμενη δέσμευσή τους.

Εδώ, μια αναγκαία παρένθεση. Όλη αυτή την περίοδο, οι συνελεύσεις των φοιτητών στο ΤΕΙ είναι μαζικότατες με πολύ ανένταχτο κόσμο να πρωτοστατεί. Κόσμος που δεν είχε προηγουμένως εμπειρία από κινητοποιήσεις και δεν ταυτίζεται με κάποια παράταξη και μάλιστα έχει κάνει και την ανεξαρτησία του “σημαία”. Στις δύο από τις τρεις σχολές έχει χαθεί ουσιαστικά το εξάμηνο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει διάθεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, οι οποίες συσπειρώνουν αρκετό κόσμο, δεδομένης και μιας στήριξης που έχουν από κομμάτι των μονίμων και ωρομισθίων καθηγητών.

Λίγο μετά την έναρξη του αποκλεισμού των μελών της συνέλευσης ΤΕΙ, έληξε και η συνέλευση των φοιτητών της ΣΕΥΠ με απόφαση για συνέχιση της κατάληψης. Οι άλλες δύο σχολές (ΣΤΕΦ και ΣΔΟ) είχαν ανοίξει, η πρώτη με πλαίσιο ΜΑΣ (ΚΝΕ) και η ΣΔΟ με μάλλον αρκετή νοθεία (υπάρχουν καταγγελίες ότι η ΠΑΣΠ έφερε άσχετο με το ΤΕΙ κόσμο να ψηφίσει). Στη συνέλευση της ΣΔΟ γίναν και ψιλο-συμπλοκές. Κανένα μισάωρο, λοιπόν, μετά τη λήξη της συνέλευσης της ΣΕΥΠ εμφανίστηκε ο ΑΚ, βασικό στέλεχος της ΠΑΣΠ ΤΕΙ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μαζί με 5 μπράβους από μαγαζί της Πάτρας να ξεκαθαρίσει τους “λογαριασμούς” που είχαν ανοίξει από τις προηγούμενες συνελεύσεις. Δεν ασχολήθηκαν με τον αποκλεισμό των καθηγητών, πήγαν στοχευμένα να χτυπήσουν φοιτητές, με τον ΑΚ να υποδεικνύει τους “στόχους”. Έπεσε ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ με αποτέλεσμα να καταλήξουν 4 φοιτητές στο νοσοκομείο (ο ένας πιο σοβαρά), ενώ χτυπήθηκε και όποιος ή όποια προσπάθησε να τους χωρίσει. Ο ξυλοδαρμός ήταν τόσο άγριος και επαγγελματικός που οι αναφορές σε καταστάσεις Τεμπονέρα δεν είναι αβάσιμες, δεν είναι οι συνήθεις “υπερβολές” των καταγγελιών για να τονιστεί ένα γεγονός. Το ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη αποδεικνύεται και από τα SMS που δέχτηκαν φοιτητές της ΣΕΥΠ από ΠΑΣΠίτες μετά το τέλος της συνέλευσής τους να φύγουν από το χώρο γιατί θα γινόταν χαμός... Μια σημείωση: Ο ΑΚ είναι γνωστός στο ΤΕΙ και μη εξαιρετέος. Άνθρωπος της νύχτας και γενικός νταραβεριτζής στο ΤΕΙ με στενές σχέσεις με τον Καπλάνη και λόγο ακόμα και σε προσλήψεις ωρομισθίων. Συνομιλεί ισότιμα με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Κελεπούρης κ.α.) και δεν ξέρω αν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές πήρε κάποια θέση.

Μετά από τον ξυλοδαρμό και αφού καλέστηκε ασθενοφόρο για τους τραυματίες, εισέβαλλαν ακόμα περισσότεροι φοιτητές στην αίθουσα συνεδριάσεων και εξαγριωμένοι (μάλλον light λέξη για την περίπτωση) απαιτούσαν από τον Καπλάνη να καταδικάσει την επίθεση όχι γενικά αλλά αναφέροντας ονόματα, πράγμα που δεν έκανε. Τότε η κατάσταση ξέφυγε τελείως, εκεί πέσαν οι μπογιές που δείξαν τα ΜΜΕ ως καταστροφές, του έβαψαν το αυτοκίνητο, έφαγε χοντρό βρισίδι, απαιτούσαν να παραιτηθεί, κηρύχθηκε ανεπιθύμητος κλπ. Η μπάλα πήρε και καθηγητές του κλίματός του.

Από εκεί και πέρα η εξέλιξη ήταν ομαλότερη, οι περισσότεροι φοιτητές κατέβηκαν στο κέντρο για την πορεία και γύρισαν μετά μαζί με φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου που συμμετείχαν στην πορεία. Τελικά γύρω στις 1:30 το βράδυ έληξε το πράγμα, αφού η κατάσταση είχε φτάσει σε τέλμα.

Λυπάμαι, αλλά όσο εσείς βλέπετε μόνο παλιόπαιδα κομματόσκυλα (της φοβερής ΑΝΤΑΡΣΥΑ), εγώ άλλο τόσο εγώ βλέπω μόνο την σαπίλα από τους πρασινοφρουρούς και την κατάντια στην οποία έχουν φέρει τα ιδρύματα.

Τους είπαν ψέματα και τους δούλεψαν οι καθηγητές τους, αυτοί που έχουν καθήκον να τους μορφώσουν, και τι περιμένετε? Σε τι ανθρώπους θα εξελιχθούν αν έλεγαν "Μμμ, οκ ότι λέει ο Καπλάνης" , αν δηλαδή συννενούσαν με την ρέμουλα. Για εμένα, ως ένα βαθμό δικαιολογούντε οι πράξεις τους όταν ο καθηγητής λέει ψέματα και δεν καταδικάζει ως ωφείλει.

[MENTION=1143]Snips[/MENTION] , αν δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι, σε οποιονδήποτε έχει εξουσία πάνω μας, τότε βράστα. Υπάρχουν άνθρωποι (καθηγητές) που σε εμπνέουν σεβασμό, και άλλοι που σε προκαλούν να τους φτύσεις. Μπορεί εσύ να ήσουν τυχερός και να είχες μόνο από τους πρώτους, αλλά όταν βλέπεις τον άλλον να συμπεριφέρεται σαν κοινό λαμόγιο, έτσι θα του συμπεριφερθείς.

Γουστάρετε καταδίκες στα "κομματόσκυλα" των φοιτητικών παρατάξεων, κάντε το, αλλά ας πάρει η μπάλα και τους υπόλοιπους υπαίτιους των γεγονότων.

Πριν αρχήσετε τα "ουυ κόκκινοι φασίστες" κτλ κτλ. Σκεφτείτε λιγάκι τι συνέβη, άλλα τους είπαν απέξω / παλιότερα άλλα λέγανε μέσα εκεί είναι που θα χτυπήσει το "αίμα που βράζει" και θα μπουκάρουνε μέσα, εσείς τι θα κάνατε δηλαδή στην θέση τους? "Ok, μας δούλεψαν, δεν πειράζει, πάμε να φύγουμε?"

Disclaimer

Καταδικάζω την βία από όπου και αν προέρχεται

Link to comment
Share on other sites

Καλά στην ΚΝΕ έκανες (?) εφηβική πρακτική και συγγνώμη φίλε [MENTION=2868]Myralis[/MENTION], είσαι πολύ προβλέψιμος. Κι εμείς είμαστε νιάτα, έχουμε αίμα που βράζει, κάνουμε με τον τρόπο του ο καθένας την αντίσταση, αλλά δεν είμαστε φασίστες. Και, μη σκέφτεσαι τόσο στενόμυαλα, για να λες ότι αφού φασίστας ο τάδε, φασίστας κι εγώ. Τα παιδιά αυτά είναι αγενέστατα και με αγενή άνθρωπο ούτε έχθρος να μη γίνεις. Δεν αξίζουν τίποτα. Έχω γνωρίσeι και συναναστρέφομαι με πολλά παιδιά στην ηλικία τους που διαφωνούμε σε όλα και παρολαυτά είναι πάρα πολύ σωστοί χαρακτήρες, με ήθος!

Για παράδειγμα (καθηγητής μου αυτός):

Προσοχή! Προς όλους και όλες που παρακολουθούν αυτήν τη σελίδα.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές με τους οποίους έχω καθημερινή επαφή δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτήν τη θλιβερή εικόνα. Αυτά τα παιδιά που θα δείτε στα 3 video, αν δεν τα έχετε ήδη δει, ντροπιάζουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και τους πολιτικούς πάτρωνές τους. Αν και είναι ελάχιστοι/ες κατορθώνουν να εξευτελίσουν βέβαια και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Δίπλα τους υπάρχει όμως μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα φοιτητριών και φοιτητών για την οποία πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Τη συναντάω κάθε μέρα, σε κάθε τάξη και σε κάθε σχολή που διδάσκω: Παιδιά με ευφυΐα, ανοικτό μυαλό, γνώσεις, περιέργεια, ευγένεια. Παιδιά που είναι έτοιμα να δεχτούν ένα ισχυρό επιχείρημα και να αλλάξουν άποψη ή να σου αντιτάξουν ένα πειστικό επιχείρημα και να σε αναγκάσουν να αναθεωρήσεις. Παιδιά που δεν χάνουν μάθημα, που σου βρίσκουν αίθουσα αν η σχολή τους έχει κατάληψη, που δεν σ’ αφήνουν να κάνεις διάλειμμα, που σε βομβαρδίζουν με email. Παιδιά που σε κάνουν να ντρέπεσαι όταν δεν έχεις περισσότερο χρόνο να τους προσφέρεις.

Τα παιδιά αυτά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ένα πανεπιστήμιο ελεγχόμενο από τραμπούκους, αδιάφορους και άσχετους με πείθουν κάθε μέρα ότι αξίζει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να τα βοηθήσεις.

Μην ανησυχείτε γι’ αυτά τα παιδιά, μην τα λυπάστε – δεν το χρειάζονται. Επιβιώνουν σε ένα κλίμα παραλογισμού, ξέρουν να αποκομίσουν ό,τι αξίζει και να απορρίψουν ό,τι είναι άχρηστο, ξεπερασμένο, βαθιά συντηρητικό ή υστερικά αντιδραστικό. Πολλά από αυτά θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Δεν πρέπει να μας απογοητεύει αυτό. Είναι καλό γι’ αυτά και θα είναι καλό και για εμάς αν κατορθώσουμε να τα πείσουμε να επιστρέψουν.

Είναι στο δικό μας χέρι να ανατρέψουμε αυτήν τη θλιβερή κατάσταση σήψης. Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά αυτά θα θέλουν να γυρίσουν. Ένα περιβάλλον από το οποίο δεν θα χρειάζεται να αποδράσουν.

Υ.Γ: Προσωπικά δεν αναιρώ το γεγονός ότι όντως τους ξεγέλασαν. Απλά η βία δεν είναι λύση και πριν γράψεις στο τέλος το κλασικό "Καταδικάζω την βία από όπου και αν προέρχεται", μη λες ότι δικαιολογούνται. Πέφτεις σε λογική αντίφαση. :p

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

Άσε μας ρε Ηydra, μιλάς για ήθος και ευγένεια όταν στο αρχικό σου ποστ, ξεκινάς γράφοντας;

Καλά στην ΚΝΕ έκανες ( ; ) φωτοσύνθεση

και μιλάς για προβλεψιμότητα όταν σε άπειρα ποστς σου γράφεις "έχω γνωρίσει και Χ άτομα" όπου Χ={καλά, κακά, ευγενικά, αγενή, φασίστες, κομμουνιστές, κομματόσκυλα, αναρχικούς, ανεξάρτητους};;

Ω ναι, η βία δεν είναι λύση, αλλά:

1) Δεν τους αδικώ και προκαλώ οποιονδήποτε να μου πει τι θα έκαναν στην θέση τους. Έτσι, να ξέρω πως θα έπρεπε να φερθούν τα παιδιά και πως φέρεστε εσείς όταν σας κοροϊδευουν μπροστά σας.

2) Δεν είδα κανέναν σας να καταδικάζει την βία (οποιαδήποτε μορφή της) εκτός των παιδιών στο βίντεο. Τους τραμπούκους της ΠΑΣΠ για παράδειγμα, ή τον εμπαιγμό από τον Καπλάνη. Μόνο ότι σας σέρβιρε το δελτίο των 8..

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, πιθανόν παρεξηγείς τις έννοιες. ΄Ηθος δε σημαίνει να λέω τα πράγματα κατά πώς δε θα σε χαλάει. Δεν σε ειπα μαμάκα ή ηλίθιο. Τις θεωρώ πιο σοβαρές προσβολές. Είπα τη γνώμη μου για το πώς λειτουργούν οι παρατάξεις αυτές και τί κακή επιρροή ασκούν στα άγνωμα, ακόμη αδιαμόρφωτα παιδιά. Αν εσύ ήσουν θύμα τους, όπως κατά τη γνώμη μου πάλι θεωρώ όλα τα παιδιά αυτά, τότε δικό σου είναι το πρόβλημα, αν νιώθεις προσβεβλημένος, πάλι δικό σου. Επειδή όμως φαντάστηκα ότι θα το έπαιρνες στραβά, το άλλαξα μάλιστα!

Να τώρα τί θες να κάνω; Να μην πω ότι μου φαίνεται πως μιλάω σε κάποιον που δεν ξέρει να διαβάζει; Ανήθικο κι αυτό; Σου είπα ότι η βία της ΠΑΣΠ μου είναι γνωστή και την καταδικάζω (όχι ότι εγώ είμαι κάποιος για να καταδικάζω ή όχι τέτοιες πράξεις, η πιο προσωπική μου γνώμη είμαι ότι τη σιχαίνομαι, και αυτή και κάθε βία). Αυτό δεν με απωθεί να σιχαθώ και τη δική τους βία, ωστόσο. ΄Αρα, σιχαίνομαι και τις δύο βίες. Πώς αλλιώς να το πω; Είναι ο πιο απλός συλλογισμός! Δεν εξυπηρετώ κανένα συμφέρον ή είμαι πολιτικά κείμενος σε κάποια απ' τις δύο μεριές.

Μην λες τί θα έκανε άλλος στη θέση τους, είμαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι αν κάποιος σου πει πως δεν θα έκανε έτσι, θα έλεγες ότι ψεύδεται (λες και βρέθηκε σε αυτή τη θέση για να το μάθουμε!), ότι υπεκφεύγει, ότι το παίζει κάποιος και τα λοιπά. Ας μιλήσουμε γι αυτά τα παιδιά.

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να το γράψω χθες, αλλά το ξέχασα.. Σήμερα είναι ημέρα εκλογών σε όλες τις σχολές, εσείς λοιπόν, που κατα συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα μισείτε τις παρατάξεις, το πιθανότερο είναι να απέχετε.

Το θεωρώ λάθος, και θα σας πρότεινα να πάτε να το ρίξετε λευκό, αλλά δεν γράφω για αυτό..

Μισείτε τις παρατάξεις λοιπόν, αλλά σίγουρα γνωρίζετε "παραταξιακούς", ε σήμερα λοιπόν είναι η ημέρα που μπορείτε να τους εκδικηθείτε..

Και εξηγώ, μην σας ξεγελάνε τα χαμογελαστά πρόσωπα, από προσωπική πείρα ξέρω ότι είναι άπειρα κουρασμένοι, πολλοί από αυτούς σήμερα είναι στο πόδι από τις 6:00 ή τις 7:00, ΑΛΛΑ, αν σας δουν στην σχολή, θα σας πλευρίσουν για να τους ψηφίσετε..

Χαλαρώστε λοιπόν και πάτε μια βόλτα από την σχολή, όταν σας μιλήσουν αρχίστε να τους τρολλάρετε βασανιστικά! Δεν θα σας μιλήσουν άσχημα, δεν θα σας προσβάλλουν, και ανάλογα την παράταξη και το πως πλασαριστείτε, μπορείτε να κερδίσετε και έναν φραπέ.. Στην πραγματικότητα, θα χάσουν τον χρόνο τους, και εσείς θα χαρείτε ότι τους τρολάρατε!

Bonus: Αν φύγετε χωρίς να πάτε να ψηφίσετε (και το ξέρουν ότι δεν ψηφίσατε), ή αν πάτε και ψηφίσετε και τους πείτε ότι δεν ξηφίσατε αυτούς αλλά κάποιον άλλον/λευκό/άκυρο τότε δεν θα σας ξαναμιλήσουν.

Οπότε, αδράξτε την ευκαιρία και πάτε στην σχολή σας, και το καλύτερο για να τους εκδικηθείτε, δεν είναι να μην ψηφίσετε, ή να το ρίξετε άκυρο, αλλά να το ρίξετε λευκό.

Το Λευκό σημαίνει "Αν και δεν χρειαζόταν, σηκώθηκα από το κρεβατάκι μου, ήρθα εδώ και σας έριξα μια χλέπα στην μούρη επειδή διαφωνώ με όλους σας"

Η διαφορά με το άκυρο, είναι ότι τα λευκα, προσμετρούντε στον καθορισμό της απαρτίας της ΓΣ (στα περισσότερα καταστατικά). Πολλά λευκά, κάνουν δυσκολότερες τις απαρτίες, (άρα και τις ΓΣ) των συλλόγων, οπότε και θεωρητικά τιμωρείτε όλες τις παρατάξεις για έναν χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

βρε μαν που ζεις ? στο Ελλάδα είσαι ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ξέρουν αν τους ψήφισες γιατι μετά κάθονται και βγάζουν τις λίστες σαν τους βουλευτές :dirol:

Link to comment
Share on other sites

βρε μαν που ζεις ? στο Ελλάδα είσαι ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ξέρουν αν τους ψήφισες γιατι μετά κάθονται και βγάζουν τις λίστες σαν τους βουλευτές :dirol:

Βασικά, ζω στην Ολλανδία :p

Αλλά σαν μέλος παράταξης όταν ήμουν στην Ελλάδα, ξέρω πολύ καλά πως λειτουργούν οι παρατάξεις. Πάντα λοιπόν, ακόμα και όταν μιλάμε για 10-20 ψήφους, οι παρατάξεις, δεν ξέρουν από που ήρθαν όλοι οι ψήφοι. Μπορεί να ξέρουν τους 8 ή τους 9, αλλά ποτέ όλους. Πόσο μάλλον όταν σε κάτι ΤΕΙ πέρνουν 1000+ ψήφους.

Πέρα από αυτό, δεν είπα να κάνετε κάτι τέτοιο. Ενώ σας πρίζουν για να τους ψηφίσετε (και εσείς τους τρολλάρετε), θα ψηφίσετε κάτι άλλο, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, profit.

Link to comment
Share on other sites

Έχω να δώσω τρία ...κουκιά... αλλά και αυτά είναι πολύτιμα! :suicide:

Καταλαβαίνεις ελπίζω, ότι με την αποχή σου νομιμοποιείς τον Αντώνη (τον Πρωθυπουργό όχι γνωστό γάτο του φόρουμ) να βγει αυριο και να πει "H νεολαία χθες στήριξε τις μεταρυθμίσεις στην Παιδεία, στήριζει το σχέδιο Αθηνά κτλ" ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Έτσι λες εσύ. Καλό απόγευμα και καλή κάλπη σου εύχομαι.

EDIT: Αν και επί του παρόντος μιλάμε για φοιτητικές εκλογές, που διαφέρει κατά πολύ η κατάσταση σε σχέση με την ανάγκη οργάνωσης μιας ολόκληρης κοινωνίας. Η σχολή είναι σαν ένα χωριό. Αν δεν είμαστε ικανοί να διακρίνουμε τις κοινές μας ανάγκες (που είναι ΠΟΛΥ ΣΑΦΕΙΣ) 200 και 300 άτομα (πολύ μικρός αριθμός και ευνοϊκός για μη πολιτική δράση), τότε έχουμε πρόβλημα που και αυτό δε θα το λύσει καμία παράταξη, ούτε κόμμα. Να, δες πώς σε ένα χωριό διαφορετικοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους και αυτοοργανώνονται/αλληλοϋποστηρίζονται. Οι παρατάξεις, όμως, αναλώνονται σε άκυρα θέματα.

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

Έτσι λες εσύ. Καλό απόγευμα και καλή κάλπη σου εύχομαι.

EDIT: Αν και επί του παρόντος μιλάμε για φοιτητικές εκλογές, που διαφέρει κατά πολύ η κατάσταση σε σχέση με την ανάγκη οργάνωσης μιας ολόκληρης κοινωνίας. Η σχολή είναι σαν ένα χωριό. Αν δεν είμαστε ικανοί να διακρίνουμε τις κοινές μας ανάγκες (που είναι ΠΟΛΥ ΣΑΦΕΙΣ) 200 και 300 άτομα (πολύ μικρός αριθμός και ευνοϊκός για μη πολιτική δράση), τότε έχουμε πρόβλημα που και αυτό δε θα το λύσει καμία παράταξη, ούτε κόμμα. Να, δες πώς σε ένα χωριό διαφορετικοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους και αυτοοργανώνονται/αλληλοϋποστηρίζονται. Οι παρατάξεις, όμως, αναλώνονται σε άκυρα θέματα.

Μα υπάρχει πολιτική δράση, και καλώς υπάρχει, και τέτοια προβλήματα δεν θα τα λύσει καμία παράταξη, θα τα λύσετε όλοι μαζί σαν φοιτητές της σχολής, και εκεί μπαίνουν οι παρατάξεις, να προτείνουν λύσεις, αλλά ΕΣΕΙΣ θα διαλέξετε την λύση.

Μόνο σε άκυρα θέματα δεν αναλώνοντε, εκτός αν το σχέδιο Αθηνά είναι άκυρο. Τώρα αν θέλεις και άλλα θέματα, πές το.. Πρότεινε το, πες "θέλω να συζητήσουμε αυτό το θέμα".

Αλλά ναι, έτσι λέω εγώ. Η (πιθανή) νίκη της ΔΑΠ, δίνει σήμα στον Σαμαρά να πει ότι θέλει, και στους ΔΑΠήτες να κάνουν και να λένε και να συμπεριφέροντε όπως θέλουνε για έναν χρόνο.. Αφήσε τους λοιπόν να κάνουν ότι θέλουν και μην σε ακούσω να διαμαρτύρεσαι για τα "κομματόσκυλα".

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το ότι δεν ψηφίζετε μία παράταξη ή και καμία δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να πατε στις εκλογές.

Πρώτον:

1. Ριξτε λευκό η κατι τέτοιο.

2. ΔΩΡΑ! Ειναι δύσκολοι καιροί. Όλα αυτά τα mp3 player κτλ που μοιράζουν είναι για ΕΣΑΣ! Μαζέψτε τα όλα και υποσχεθείτε τους ότι θα αλλοιώσουν την κρίση σας ως ψηφοφόρο! :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Bonus: Αν φύγετε χωρίς να πάτε να ψηφίσετε (και το ξέρουν ότι δεν ψηφίσατε), ή αν πάτε και ψηφίσετε και τους πείτε ότι δεν ξηφίσατε αυτούς αλλά κάποιον άλλον/λευκό/άκυρο τότε δεν θα σας ξαναμιλήσουν.

:spell: Sounds like a dream...! :woot:

:shifty::shifty:

Link to comment
Share on other sites

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε τα γραφεία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, για να συγχαρεί τους φοιτητές για τη μεγάλη νίκη στις χθεσινές εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ακολουθεί η δήλωση του Πρωθυπουργού:

«Συγχαρητήρια για τη νίκη. Για εμένα κέρδισε η Παράταξή μας τη μάχη των ιδεών στα Πανεπιστήμια. Κέρδισε η ποιότητα στην Παιδεία. Κέρδισε η απόφαση για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Κέρδισε καθαρά, αλλά και με μία απροσδόκητα πολύ μεγάλη συμμετοχή των νέων. Πιστεύω ότι κερδίσατε το στοίχημα της νέας γενιάς για όλους μας. Για όλους εκείνους που προσδοκούν από εσάς το καινούργιο.

Εγώ αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, ότι είμαι αποφασισμένος, με κάθε τρόπο, τις νοοτροπίες και τα στερεότυπα του χθες και το φθαρμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να τα ανατρέψουμε όλα. Γιατί, πια, δεν χωράει το χθες στο δικό σας το αύριο.

Προχωράμε μαζί, μας δίνετε τη δική σας φλόγα, τη δική σας δύναμη και εμείς σας δίνουμε τη σταθερότητα που απαιτείται, στο διάβα του χρόνου, να πετύχετε εκείνα που θέλετε και τα οποία σχετίζονται με μία λέξη που λέγεται ποιότητα σε μία καινούργια Ελλάδα. Αυτό το αποδείξατε με τους αγώνες, με τις μάχες ιδεών που κερδίσατε. Εγώ σαν απλός Έλληνας θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί έναν ολόκληρο κόσμο τον συγκινήσατε.

Καλή δύναμη να έχετε και στο Αύριο».

ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:

"Όσοι ακόμη μιλούν για μια γενιά χωρίς οράματα και αξίες, για μια γενιά μακριά από την πολιτική, σήμερα πήραν μια ηχηρή απάντηση. Διαψεύστηκαν εκκωφαντικά. Πάνω από 100.000 νέοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ συμμετείχαν στην πιο ουσιαστική πολιτική διαδικασία δίνοντας ακόμη υψηλότερα ποσοστά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και επιβραβεύοντας τη στρατηγική της πολιτικοποίησης που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια."

Μην ακούσω κανέναν να κλαφτεί για την σχολή του που κλείνει, ή γιατί δεν παίρνετε βιβλία.

You get what you deserve.

Link to comment
Share on other sites

Τα ιδια χάλια ειναι και οι αριστερές παρατάξεις [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] όσο και αν δεν θες να το παραδεχτεις. Απλά ειναι η άλλη όψη του ίδιοθυ νομίσματος.

Τα Πανεπιστήμια θα πάνε μπροστά μόνο όταν φύγουν από μέσα οι κομματικές ιδέες και τα κομματόσκυλα. ΤελοC

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.