Jump to content



Ποιο 13άρι ή 15άρι laptop για φοιτητή; (1k € max)


racer

Recommended Posts

Θα πάει ένας φίλος στην Αγγλία για σπουδές και θέλει να πάρει ένα laptop, μιας και δε μπορεί να κουβαλήσει εκεί το desktop.

Το θέλει για τις εργασίες του, για κανά παιχνιδάκι και για ταινίες, και αφού πρόκειται να το κουβαλάει, να έχει και μια αξιοπρεπή αυτονομία.. Του πρότεινα να πάρει 13άρι για χαμηλότερο βάρος, επειδή θα το κουβαλάει αρκετά αλλά είδα ότι παίζουν και 15άρια με βάρος αρκετά κάτω από 3kg. Επίσης του πρότεινα να μη σκάσει 1000€ μόνο για το laptop, αλλά γύρω στα 800€ πχ και να υπολογίζει τουλάχιστον 100€ για έναν SSD.. :p Τον έχω ψήσει για Crucial M4 64GB.

Αυτό που δεν ξέρω είναι ποια laptop έχουν τη δυνατότητα να πάρουν 2 σκληρούς και αυτός που έρχεται προεγκατεστημένος να χρησιμοποιηθεί για data. Ξέρω ότι στα MBP πχ έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις το DVD και να βάλεις εκεί δεύτερο σκληρό. Τα ΜΒΡ όμως έχουν slot-in drive και δε φαίνεται τρύπα αν βγάλεις το DVD. Στα κανονικά laptop υπάρχουν θέσεις για 2 σκληρούς, χωρίς να χρειάζεται να βγει το DVD;

Ο φίλος έχει δει αυτό εδώ και του έχει ψιλοκολλήσει :p. Σε αυτό γίνεται να μπουν 2 σκληροί; Υπάρχει κάτι άλλο που να καλύπτει τις απαιτήσεις ή ζητάω πολλά;

Επίσης είδα αυτό, με specs ακριβώς ίδια με εξαίρεση τα 4GB RAΜ και το βάρος, που λέει 2.65kg. Υποθέτω πως το getitnow έχει κάνει λάθος, καθώς τα 2.2 μου παραφαίνονται λίγα για 15άρι..

Link to comment
Share on other sites

Ναι υπαρχουν laptops που μπορει να δεχθουν δυο σκληρους, ομως, στη δικια μου περιπτωση, στη 2η θεση ελειπαν οι SATA connectors.

Οποτε πρεπει να σιγουρευτεις με καποιο τροπο πως 100% μπορει να δεχθει (και να λειτουργησει) 2ο σκληρο. Βεβαια και αυτο να μη γινεται, βαζετε τον σκληρο σε μια εξωτερικη θηκη και ειστε οκ.

Περαν απο τα, πολυ καλα, Dell, εγω προτεινω και αυτα τα δυο:

Acer (τουμπανο)

HP

Link to comment
Share on other sites

Γιατί μόνο 15 και όχι 17άρι; χαλαρά βρίσκεις με 1k €

HP Pavilion DV6-6006ea, AMD Phenom II Quad-Core P960 1.8GHz, 6GB/750GB/Bluray, W7HP, AMD Radeon HD 6470M, 15.6" HD Display

Ότι laptop και να πάρεις, μην ξεχάσεις να του βάλεις SSD !!! Είναι το ποιο σημαντικό πράμα. Θα αντικαταστήσεις τον μαγνητικό με τον SSD και δεν θα φοβάσαι αν τα projects σου χαθούν.(εκτός αν δεν έχεις σημαντικά αρχεία)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.