Jump to content



vmware fusion και dual boot bootcamp


dimitris_s

Recommended Posts

Κατ' αρχάς να πω ότι δεν είμαι και ο πιο έμπειρος όσον αφορά χακεριές για Apple, bootcamp κτλ.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι απλό και είναι το εξής:

Ας πούμε ότι έχω Windows 7, ένα macbook και το vmware fusion. Έχω ένα vm στο vmware fusion με τα W7. Είναι δυνατόν το vm αυτό να το βάλω και στο dual boot έτσι ώστε να μπορώ να το δουλεύω και ως κανονικό περιβάλλον;

Απ' όσο ξέρω γίνεται. Δεν με ενδιαφέρει το πως γίνεται, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μου πει κάποιος το αν όντως γίνεται και αν ό, τι κάνω στο ένα θα γίνεται και στο άλλο. Αν θα είναι η ίδια εγκατάσταση ουσιαστικά απλά θα είναι διαθέσιμη εκτός από vm και μέσω boot.

Ευχαριστώ προκαταβολικά και με επιτόκιο. :baby:

Link to comment
Share on other sites

Θα παραθέσω την εμπειρία μου η οποία δε συνάδει απόλυτα με το ερώτημά σου, αλλά ίσως σου φανεί χρήσιμη.

Για να λειτουργήσει το Bootcamp ισχύει το ότι έγραψες, δηλ εγκεκριμένο apple hw, π.χ. macbook και όχι κάποιου είδους hackintosh.

Έχοντας δουλέψει το vmware fusion 3.1.3 εγκαθιστάς εύκολα τα windows 7 αλλά όχι με πλήρη υποστήριξη του hw σου (στη περίπτωσή μου hackintosh, ίσως και για αυτό). Δηλ αναγνώριση του επεξεργαστή ώς xeon αντί για i7, μη αναγνώριση της gpu κ.ο.κ. Σου παρέχεται η δυνατότητα όντας στο περιβάλλον OSX να ανοίξεις εφαρμογή windows μέσω του vmware αυτόματα (δε δουλεύει βέβαια και τόσο καλά λόγω του παραπάνω προβλήματος που περιέγραψα).

Τώρα για δυνατότητα χρήσης του VM ως dual boot δε γνωρίζω, αλλά αν γίνεται θα ήθελα να μάθω το πως.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.