Jump to content



Notebook για μουσική παραγωγή.


dj Tony

Recommended Posts

Γειά σας,

ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα notebook για μουσική παραγωγή(Q-Base). Σκέφτομαι μάλλον για pc laptop και όχι Apple(λόγω πρόσβασης σε προγράμματα) και πιο συγκεκριμένα για Τoshiba. Τα χαρακτηριστικά που θέλω είναι 1024 RAM, 80GB HDD, οθόνη 15,4''w ή 17''. Έχει μήπως να προτείνει κανείς κάτι με αυτά τα χαρακτηριστικά; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα να προτιμήσεις 17αρα wide screen και σίγουρα ισχυρό επεξεργαστή γιατί σίγουρα θα σε ενδιαφέρει να έχεις όλη την κονσόλα καθαρή μπροστά σου και να μην τρως κολλήματα πάνω στις μίξεις.Αυτό βέβαια εξαρτάται και τι προγράμματα θα χρησιμοποιείς και πόσα plug in s θα έχεις . Ρίξε και μια ματιά στο πλαίσιο με 1.800 περίπου έχει τέτοιο μηχάνημα που ψάχνεις και για να δίνουν τουλάχιατον 1 χρόνο εγγύηση δεν είναι άσχημα.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις ξεχωριστά για το φορητό με τις απιτήσεις που θέλεις (αν και το toshiba με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις θα φεύγει ψηλά και δύσκολα θα βρεις φορητό με 1024 μνήμη) και μετά να ψάξεις για καλή εξωτερική κάρτα ήχου. Έτσι και το σήμα σου θα είναι αρκετά καλό και δεν θα έχεις πρόβλημα με την επεξεργασία.

Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτό που είναι κάπως κοντά σε αυτά που ζητάς

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=202325&Merchant_Id=1&sts_cid=3

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=202312&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Η τιμές είναι ψιλές αλλά πιστέυω ότι θα μπορέσεις να τα βρεις 200 πιο κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Οι απαιτήσεις σου κατ αρχήν με μια δεύτερη ματιά είναι αρκετά λάθος κατα τη γνώμη μου. Δεν μας είπες τι σημαίνει "μουσική παραγωγή" για σένα. Θέλεις να το χρήσιμοποιήσεις για djing ας πούμε? Για μίξη κομματιών (όχι real time)? Για τη δημιουργία κομματιών? Θα έχει και ηχογράφηση το project? Τα 1024 καλά είναι, αλλά ακριβά. Στο κάτω κάτω παίρνεις ένα με 512 (εμένα με ικανοποιεί πλήρως) και αν δεν σου κάνει το αναβαθμίζεις. Τα 80 και αυτά καλά είναι αλλά και αυτά ακριβά, αν τα βρεις και σ αρέσει η τιμή τα παίρνεις. Εγώ θα προτιμούσα 60 ας πούμε και ένα εξωτερικό ότι μεγέθους θές. Η οθόνη είναι το μεγαλύτερο σφάλμα. Τι τη θες τη 17άρα???? Το φορητό θα είναι 7 κιλά και με την τσάντα και τους φορτιστές/cd, θα φτάνει τα 12! H δικιά μου φτάνει τα 7 και αρχίζω να κουράζομαι να την κουβαλάω στο χέρι.

Link to comment
Share on other sites

Τον Η/Υ τον θέλω για να γράφω μουσική με το Q-Base. Εξωτερική κάρτα ήχου θα πάρω. Από το Πλαίσιο δε με βολεύει, καθώς θέλω να το πάρω από συγκεκριμένο μαγαζί. Είμαι προς το παρόν ανάμεσα στο M30-604 της Toshiba(Centrino 1.6, 15.4''w, 60GB, 512 RAM, 1900E περίπου) και στο Αcer Aspire 1703 ESM(P4 2.6, 17'', 80GB, 512 RAM, 1470E). To πρώτο κυρίως για μπαταρία, ποιότητα κατασκευής και το δεύτερο για όλα τα άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις τι γίνεται αντώνη? Για να πάρει ο κόσμος φορητά, που συμφέρουν γιατί και ακριβά είναι και μη αναβαθμίσιμα σχετικά οπότε πρέπει να παρεις άλλο, βάλανε και στα φορητά 17αρα οθόνη, και τρέχα κουβάλησε εσύ την τσιμεντόπλιθα...

Link to comment
Share on other sites

Το βάρος είναι σαφώς ένα μειονέκτημα όπως και η μικρή διάρκεια της μπαταρίας στα λεγόμενα desktop replacement notebooks. Το θέμα είναι ότι δεν έχω άλλο Η/Υ και φοβάμαι πως η 15,4''w οθόνη δεν θα είναι αρκετά μεγάλη και άρα εύχρηστη για το Q-Base. Κάτι άλλο που δεν ξέρω είναι για το Centrino, αν τα 1,6GB θα μου είναι αρκετά για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν φίλε κατ'αρχάς πώς σου έκατσε και το λές Qbase;Cubase είναι το όνομα του!

Επειδή κι εγώ σκέφτομαι την φάση αυτή που λές θα σου έλεγα να κάνεις το εξής:

Πάρε ένα με 15.4 οθόνη διότι στην κονσόλα του cubase αυτό που σε ενδιαφέρει είναι κυρίως το πλάτος(να βλέπεις πολλα κανάλια) και όχι το ύψος.Πάρε Centrino διότι είναι εντελώς αθόρυβος(δεν ανεβάζει θερμοκρασία και δεν γυρνάει ο ανεμιστήρας παρά μόνο στα παιχνίδια) οπότε στις ηχογραφήσεις θα είσαι ok.

Πάρε μια USB κάρτα ήχου κατα προτίμηση την Terratec Phase 26 USB ή την M-AUDIO AUDIOPHILE USB από εδώ:

http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw2_artikel-158035.html

http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw2_artikel-162363.html

Ειναι γερμανικό site με μουσικά όργανα με πολύ καλές τιμές.

Τέλος επειδή τα laptop έχουν σκληρούς με 4200rpm θα σου έλεγα να πάρεις έναν επίσης USB σκληρό 80ρη στις 7200rpm.Έχει στο e-shop.

Για laptop έγω θα έπερνα τον Acer Aspire 2012WLCi/WLMi που είναι και σχετικά φθηνός.

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Sorry για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλα έλειπα διακοπές και τώρα είδα το ποστ σου.

Αν και δεν ξέρω για τις firewire λογικά έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα απ'οτι οι usb αλλά είναι και πιό ακριβές.Νομίζω οτι πρέπει να επιλέξεις με βάση τα χρήματα σου.Πάντως και οι usb δεν έχω ακούσει να έχουν πρόβλημα στο latency

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.