Jump to content


SOS-Ξαφνική εξαφάνιση αρχείων σε Windows 7...


George_K

Recommended Posts

Πάτησα shut down στο laptop κι έφυγα νομίζοντας ότι θα κλείσει. Ωστοσο, όταν γύρισα πάλι μετά από ώρα για να τον ανοίξω είδα ότι δεν είχε κλείσει πρoηγουμένως αλλά είχε βγάλει μήνυμα σχετικό πιθανόν με κάποια updates ή ότι κάποια προγράμματα ήταν ανοικτά (δυστυχώς δεν πρόσεξα) και την επιλογή force shutdown ή cancel. Εγώ πάτησα cancel αφού ήθελα να ξαναμπω. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι είχαν εξαφανιστεί όλα τα shortcuts από την επιφάνεια εργασίας και τα start menu/taskbar. Το χειρότερο όμως ήταν ότ έχω χάσει όλα τα προσωπικά μου αρχείο από το σκληρό μου (documents, downloads, pictures, favorites κλπ). Τα Program files όμως είναι ακόμα εγκατεστημένα. Δηλ. εξαφανίστηκαν τα προσωπικά μου αρχεία και παραμετροποιήσεις αλλά τα Office, Acrobat υπάρχουν ακόμα. Το μόνο που υπήρχε στα Downloads είναι ένα avi που είχα κατεβάσει πιο πριν.

Μπορεί να καταλάβει κάποιος τι έχει συμβεί ? Να τρέξω system restore? (ως resore point όμως μου εμφανίζει ώρα στην οποία το PC ήταν ακόμα ανοικτό άρα μαλλον είχε πάθει ήδη τη ζημιά). Να μπω με safe mode και να κάνω scan με το zonealarm? Υπάρχει κάποιο άλλο tool για ανάκτηση?

Σας παρακαλώ πολύ θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Αποκλείεται να έχουν σβηστεί όλα τα αρχεία σου, απλά δεν έκλεισε κανονικά και τα παιξε κάπως. Μια επανεκκίνησε πιστεύω θα έλυνε το πρόβλημα όπως είπε και ο φίλος από πάνω :)

Link to comment
Share on other sites

Mπες στον δίσκο C, πήγαινε στον φάκελο Users ή Χρήστες και κοίτα πόσα ονόματα (φακέλους) βλέπεις.

Σε κάποιο από αυτά θα είναι όλα σου τα αρχεία.

Απλά, κάτι χάλασε ή δεν έγινε σωστά με αποτέλεσμα να συνδεθείς σαν διαφορετικός χρήστης πλέον.

Λογικά λοιπόν η επιφάνεια εργασίας και οι φακέλοι σου είναι άδειοι.

Όταν βρείς τον παλιό λογαριασμό μπορείς να μεταφέρεις τα δεδομένα στον νέο.

Δεν έχει χαθεί τίποτα όμως, μην ανησυχείς. ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.