Jump to content



Αντικατάσταση τροφοδοτικού;


GreekTrooper

Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχω ένα chieftec turbo series 750W από τις 16/4/2008 και ως τώρα λειτουργεί απροβλημάτιστα. Ήθελα όμως να σας ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο στο οποίο είναι καλό να αντικαθιστούμε τα τροφοδοτικά ή απλά να περιμένουμε πότε θα πούνε "κάλαντα". Ξέρω ότι από ένα σημείο και μετά, τα τροφοδοτικά έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση και πέρα από αυτό, είναι στην ουσία το ρεύμα του υπολογιστή, αν είναι να αρχίσει να κάνει αυξομειώσεις της τάσης λόγω ηλικίας και να μου κάψει κάτι πιο ακριβό, καλύτερα ας το αλλάξω μια ώρα νωρίτερα. Αυτό, απλά ήθελα να ακούσω τις συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις το Chieftec CFT-750-14C Turbo Series 750W

Πηγή

δίνει MTBF (mean time between failure) 100.000 ώρες. δηλαδή κατά μέσο όρο 100000/24= 4167 μέρες, 4167/365 = 11 και κάτι χρόνια. Αν το δούλευες ασταμάτητα από το 2008 υπό νορμάλ συνθήκες θα χάλαγε το 2019. όταν λέμε ασταμάτητα εννοούμε 24 ώρες το 24ώρο 7 μέρες την βδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτό που αναφέρει ο φίλος Linos είναι το τροφοδοτικό μου. Ευχαριστώ για την βοήθεια :clap:

Τελευταία όμως μου φαίνεται ότι κάνει θόρυβο. Μπορώ να αντικαταστήσω τον ανεμιστήρα του με κάποιον άλλον πιο αθόρυβο;

Link to comment
Share on other sites

μπορεί απλά να έχει μαζέψει σκόνη. μπορείς να κοιτάξεις στο νετ αν κάποιος έχει κάνει τέτοια μόντα, μην πας στα τυφλά και κάτσει καμιά στραβή. Αλλιώς δοκίμασε να το καθαρίσεις προσεκτικά, με κάποιο σπρέυ αέρα ή κάτι τέτοιο. (και πιεστικό αέρα σου κάνει χαχα :tomato:)

Link to comment
Share on other sites

Ναι μόνο αυτό μένει τώρα. Βασικά επειδή τα σπρέυ δεν συμφέρουν, τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για καθαρισμό; Και μη μου πεις να πάρω κομπρεσέρ :p

Πήγαινε σε βενζινάδικο και φύσα το με το αεροπίστολο με χαμηλή σχετικά πίεση. Χρησιμοποίησε κάτι (συνδετήρα ή ξυλαράκι) για να μην κινηθεί ο ανεμιστήρας και χαλάσει αν βάλεις μεγάλη πίεση.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω σκεφτεί αυτό με τον αέρα σε βενζινάδικο. Θα το πάω στο πλυντήριο που πάω το αυτοκίνητο για να το φυσήξω. Και όντως δεν είναι εποχές για σπατάλες. Αλλιώς δεν θα άνοιγα καν το θέμα :smoke: Ευχαριστώ πάντως παίδες!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.