Jump to content



  • yanni
    yanni

    Έρχονται μεγαλύτερα τιτιβίσματα στο Twitter

    Το Twitter πειραματίζεται για πρώτη φορά με την αλλαγή του ορίου που έχει θέσει για το μέγεθος των tweets. Έτσι ήδη δοκιμάζει πειραματικά την δυνατότητα ανάρτησης tweets με διπλάσιο μέγεθος, σε σχέση με αυτό που ισχύει σήμερα. Η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν μέλη του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης που φαίνεται να μην μπορούν να εκφραστούν όπως θα επιθυμούσαν, εξαιτίας του σημερινού περιορισμού των 140 χαρακτήρων ανά tweet.

     

    Η ανάγκη αύξησης του μεγέθους των tweets έχει πιθανόν ήδη επισημανθεί από το Twitter, το οποίο ήδη έχει προβεί σε αλλαγές προκειμένου να επιτρέψει στους χρήστες του να αναρτήσουν tweets με περισσότερο κείμενο. Έτσι στο πρόσφατο παρελθόν εξαίρεσε από τους 140 χαρακτήρες τα replies και εν συνεχεία τις εικόνες, τα βίντεο και τις παραθέσεις. Αυτή τη φορά έρχεται να αυξήσει το όριο για το κείμενο που αναρτούν τα μέλη του, αυξάνοντας το όριο από τους 140 χαρακτήρες στους 280. Το όριο πάντως δεν θα διπλασιαστεί για όλους, με αυτούς που γράφουν στα Κινεζικά, Κορεατικά ή Ιαπωνικά, να συνεχίσουν να περιορίζονται στους 140 χαρακτήρες.

     

    more-chars-2.jpg

     

    Σύμφωνα με την Aliza Rosen, product manager στο Twitter, περίπου 9% των tweets που γράφονται στα Αγγλικά, εξαντλούν το όριο των 140 χαρακτήρων. Αντίθετα, μόλις το 0,4% των tweets που γράφονται σε μία από τις τρεις Ασιατικές γλώσσες που αναφέρθηκαν πιο πάνω, φτάνουν το όριο των 140 χαρακτήρων. Και αυτό επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σε κάποιες γλώσσες 140 χαρακτήρες αρκούν για να πεις πολύ περισσότερα, σε σύγκριση με άλλες γλώσσες. Έτσι τα περισσότερα tweets στα Αγγλικά φτάνουν τους 34 χαρακτήρες, όταν τα περισσότερα tweets στα Ιαπωνικά δεν ξεπερνούν τους 15.

     

    more-chars-1.jpg

     

    more-chars-3.jpg

     

    Ο διπλασιασμός του ορίου των tweets βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική φάση, με την Aliza Rosen να αναφέρει ότι η εταιρία ελπίζει να μαζέψει αρκετές πληροφορίες πριν διπλασιάσει το όριο για το σύνολο των χρηστών του Twitter. Αν και θεωρεί δεδομένο ότι κάποιοι χρήστες θα προτιμούσαν να παρέμενε το όριο των 140 χαρακτήρων, θεωρεί ότι με το νέο μεγαλύτερο όριο θα δημιουργηθούν νέες δυνατότητες σε αυτούς που ανεβάζουν tweets και ότι ο περισσότερος κόσμος θα συμφωνήσει με αυτή την αλλαγή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.