Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Acer επιβεβαιώνει παραβίαση μετά από αγγελία πώλησης των κλεμμένων δεδομένων

      Η Acer δήλωσε ότι ένας από τους διακομιστές εγγράφων της παραβιάστηκε και κλάπηκαν 160 Gb εταιρικών δεδομένων

    "Πρόσφατα εντοπίσαμε ένα περιστατικό μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε έναν από τους διακομιστές εγγράφων μας για τους τεχνικούς επισκευών. Ενώ η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αποθηκεύτηκαν δεδομένα καταναλωτών σε αυτόν τον διακομιστή", δήλωσε η Acer στο SecurityWeek μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Η Acer εξέδωσε τη δήλωση αφού ένας χάκερ ανακοίνωσε σε ένα δημοφιλές φόρουμ για το κυβερνοέγκλημα ότι πουλάει περισσότερα από 2.800 αρχεία συνολικής χωρητικότητας 160 Gb για ένα απροσδιόριστο ποσό κρυπτονομίσματος Monero.

     

    Acer_hack.png

     

    Ο χρήστης kernelware, ισχυρίζεται ότι τα αρχεία περιλαμβάνουν εμπιστευτικές διαφάνειες, εγχειρίδια προσωπικού, εμπιστευτική τεκμηρίωση προϊόντων, binary αρχεία, πληροφορίες σχετικά με την backend υποδομή της εταιρίας, εικόνες δίσκων, ψηφιακά κλειδιά αντικατάστασης προϊόντων και πληροφορίες που σχετίζονται με το BIOS των προϊόντων της.

    Ο kernelware, ο οποίος έχει καλή φήμη στο φόρουμ όπου τα δεδομένα προσφέρθηκαν προς πώληση, ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα εκλάπησαν στα μέσα Φεβρουαρίου.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Acer επιβεβαιώνει παραβίαση δεδομένων. Τον Οκτώβριο του 2021, η εταιρία παραδέχτηκε ότι διακομιστές στην Ινδία και την Ταϊβάν παραβιάστηκαν από μια ομάδα που ισχυρίστηκε ότι έκλεψε περισσότερα από 60 Gb δεδομένων από τα συστήματα της εταιρείας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: securityweek.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.