Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Bitwarden κινείται προς τη παροχή ασφαλής σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης

      Το Bitwarden λανσάρει το passwordless.dev, μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη ασφάλειας για όλους

    Οι κωδικοί πρόσβασης έχουν αρχίσει και ξεπερνιόνται από την τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη. Όσοι ενδιαφέρονται σοβαρά για την ασφάλεια μετακινούνται προς το Zero Trust Security ή άλλα συστήματα διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης (IAM) χωρίς κωδικούς πρόσβασης. Τώρα, η Bitwarden, η εταιρία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα με το ίδιο όνομα, έχει ξεκινήσει επίσημα το Bitwarden Passwordless. dev. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη για προγραμματιστές για την ενσωμάτωση κωδικών πρόσβασης με βάση το FIDO2 WebAuthn σε ιστότοπους καταναλωτών και εταιρικές εφαρμογές. 

     

    Η εταιρία πιστεύει ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για το Bitwarden να επεκταθεί πέρα από τον κορυφαίο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που διαθέτει. Η τεχνολογία χωρίς κωδικό πρόσβασης κερδίζει έδαφος. Μια έρευνα της Bitwarden διαπίστωσε ότι το 56% των ατόμων είναι ενθουσιασμένοι με την τεχνολογία χωρίς κωδικούς πρόσβασης. Αυτό ισχύει μιας και οι παραβιάσεις κωδικών πρόσβασης αυξάνονται συνεχώς με τη πάροδο του χρόνου. Αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος των καταχωρήσεων στο δικτυακό τόπο haveibeenpwned.com

     

    Τα σχέδια για σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης είναι ένας από αυτούς, το οποίο δεν είναι τόσο απλό να εφαρμοστεί. Οι περισσότεροι οργανισμοί δεν έχουν ακόμη υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία. Περίπου οι μισοί από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής αναφέρουν ως κύριο λόγο την έλλειψη σχεδιασμού χωρίς κωδικό πρόσβασης στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν.

    Σε αυτό το σημείο έρχεται στο προσκήνιο το Bitwarden. Η τελευταία της προσφορά στοχεύει να γεφυρώσει αυτό το κενό. Τα passkeys όχι μόνο εξαλείφουν την ανάγκη για κωδικούς πρόσβασης, ονόματα χρήστη και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), αλλά ενισχύουν επίσης την ασφάλεια των χρηστών, μειώνοντας τον κίνδυνο επιθέσεων phishing.

     

    Το Bitwarden Passwordless.dev χρησιμοποιεί μια εύχρηστη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) για να παρέχει μια απλουστευμένη προσέγγιση για την εφαρμογή του ελέγχου ταυτότητας με βάση τα κλειδιά πρόσβασης με τον υπάρχοντα κώδικά σας. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν απρόσκοπτες εμπειρίες ελέγχου ταυτότητας γρήγορα και αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την ενσωμάτωση με εφαρμογές FIDO2 WebAuthn, όπως Face ID, δακτυλικό αποτύπωμα και Windows Hello.

     

    Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν επίσης προκλήσεις κατά την ενσωμάτωση του ελέγχου ταυτότητας με βάση το κλειδί πρόσβασης στις υπάρχουσες εφαρμογές τους. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το Bitwarden Passwordless.dev αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα είναι η ενσωμάτωση μιας κονσόλας διαχειριστή. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να ρυθμίζουν τις εφαρμογές, να διαχειρίζονται τα χαρακτηριστικά των χρηστών, να παρακολουθούν τη χρήση του passkey, να αναπτύσσουν κώδικα και να ξεκινούν αμέσως.

    "Ο έλεγχος ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης κερδίζει γρήγορα τη δημοτικότητά του λόγω της ενισχυμένης ασφάλειας και της βελτιωμένης εμπειρίας σύνδεσης των χρηστών", δήλωσε ο Michael Crandell, CEO της Bitwarden. "Το Bitwarden εξοπλίζει τους προγραμματιστές με τα απαραίτητα εργαλεία και την ευελιξία για να εφαρμόσουν ταχέως και αβίαστα τον έλεγχο ταυτότητας με βάση το passkey, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία των χρηστών, διατηρώντας παράλληλα τα βέλτιστα επίπεδα ασφάλειας".

     

    Η Lundatech AB, πελάτης της Bitwarden και πάροχος επιχειρηματικού cloud, χρησιμοποιεί ήδη το Bitwarden Passwordlessdev για να βελτιώσει την εγγραφή και τη σύνδεση των υπαλλήλων και των πελατών της. Είναι ευχαριστημένοι με αυτό. Ο Henrik Doverhill, CTO και ιδρυτής της Lundatech δήλωσε

    Το πελατολόγιό μας περιλαμβάνει προμηθευτές λογισμικού, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνητικούς οργανισμούς, οι οποίοι έχουν αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας και αξιοπιστίας. Στόχος μας ήταν να τους παρέχουμε ανώτερη ασφάλεια και μια σύγχρονη, βελτιωμένη εμπειρία αυθεντικοποίησης. Το Bitwarden Passwordless.dev μείωσε σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξής μας - είχαμε τον έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης λειτουργικό μέσα σε μία ώρα

    Κοιτάζοντας μπροστά, η Bitwarden παρουσίασε επίσης πρόσφατα την ανοιχτή beta έκδοση του Bitwarden Secrets Manager. Αυτό έχει σχεδιαστεί για την ασφαλή διαχείριση ευαίσθητων διαπιστευτηρίων ελέγχου ταυτότητας εντός των προνομιακών περιβαλλόντων προγραμματιστών και DevOps.


    Πηγή
    Φωτογραφία: thenewstack.io
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.