Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Royal Mail επλήγη από επίθεση ransomware που συνδέεται με τη Ρωσία

      Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα διαθεσιμότητας που αντιμετωπίζει ο Βρετανικός ταχυδρομικός οργανισμός

    Σοβαρό πρόβλημα στις παραδόσεις της Royal Mail στο εξωτερικό έχει προκληθεί από ransomware που συνδέεται με Ρώσους εγκληματίες, σύμφωνα με το BBC.Η κυβερνοεπίθεση έχει επηρεάσει τα συστήματα υπολογιστών που χρησιμοποιεί η Royal Mail για την αποστολή αλληλογραφίας στο εξωτερικό. Η τελευταία συμβουλή της εταιρίας στο κοινό είναι να μην προσπαθούν να στείλουν διεθνείς επιστολές και δέματα μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

    Το ransomware που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι το "Lockbit". Το BBC είδε ένα σημείωμα για τα λύτρα που στάλθηκε στη Royal Mail το οποίο γράφει: «Τα δεδομένα σας έχουν κλαπεί και κρυπτογραφηθεί». Το ποσό των λύτρων αναμένεται να ανέλθει σε εκατομμύρια, αν και πηγές κοντά στην έρευνα αναφέρουν ότι υπάρχουν «λύσεις» για να επαναλειτουργήσει το σύστημα. Σύμφωνα με την νόρμα, θα δοθεί κάποια προθεσμία και είναι πιθανό να απειλούν τη Royal Mail με την προοπτική της δημοσίευσης δυνητικών ευαίσθητων δεδομένων.

    Οι επιθέσεις ransomware είναι μια επίμονη απειλή για οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, με τις επιθέσεις να συμβαίνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Αλλά αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η Royal Mail είναι αυτό που θεωρείται «κρίσιμης σημασίας εθνική υποδομή» - δηλαδή είναι κρίσιμο για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επίθεση δεν επηρεάζει μόνο μια εταιρεία και τους πελάτες της, αλλά τις επικοινωνίες και τις επιχειρήσεις των πολιτών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

    Το LockBit πιστεύεται ότι έχει ισχυρές ρωσικές ρίζες, αλλά αυτός που πραγματοποίησε την επίθεση θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε.

    Τον Νοέμβριο, ένας Ρωσο-Καναδός υπήκοος συνελήφθη επειδή φέρεται να διενεργούσε επιθέσεις με το LockBit από τον Καναδά.

    Η εταιρεία εξακολουθεί να μην μπορεί να στείλει επιστολές και δέματα στο εξωτερικό και λέει ότι «εργάζεται σκληρά» για να διορθώσει το πρόβλημα. Υπάρχουν επίσης μικρές καθυστερήσεις για την αποστολή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι εγχώριες παραδόσεις δεν επηρεάζονται. Ανέφερε ότι ορισμένοι πελάτες που είχαν αποστείλει αντικείμενα στο εξωτερικό ακόμη και πριν από το "συμβάν" ενδέχεται να δουν καθυστερήσεις. Ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος δήλωσε ότι «γνωρίζει για ένα περιστατικό που έπληξε τη Royal Mail» και εργαζόταν μαζί με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο, το οποίο αποτελεί μέρος της υπηρεσίας κυβερνο-πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου GCHQ, για να κατανοήσει τον αντίκτυπό του.

    Το σύστημα back office που έχει επηρεαστεί χρησιμοποιείται από τη Royal Mail για την προετοιμασία αλληλογραφίας για αποστολή στο εξωτερικό και για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό αντικειμένων στο εξωτερικό. Χρησιμοποιείται σε έξι τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου κέντρου διανομής της Royal Mail στο Heathrow και στο Slough, καθώς και του χώρου του στο Bristol.


    Πηγή
    Φωτογραφία: GETTY IMAGES
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.