Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Microsoft OneDrive δεν λειτουργεί παγκοσμίως μετά από επιθέσεις DDoS

    Η Microsoft διερευνά μια συνεχιζόμενη διακοπή λειτουργίας που εμποδίζει τους πελάτες του OneDrive να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων cloud παγκοσμίως, την ώρα που ένας φορέας απειλής γνωστός ως "Anonymous Sudan" ισχυρίζεται ότι κάνει DDoSing στην υπηρεσία. Οι χρήστες που προσπαθούν να ανοίξουν τον ιστότοπο του OneDrive βλέπουν επί του παρόντος μηνύματα σφάλματος

    • "Συγγνώμη, προέκυψε σφάλμα" και "Αυτή η σελίδα δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή".
    • "Διερευνούμε ένα πιθανό πρόβλημα και ελέγχουμε για επιπτώσεις στον οργανισμό σας. Θα παράσχουμε ενημέρωση εντός 30 λεπτών", ανέφερε η εταιρεία σε μια ενημέρωση στη σελίδα κατάστασης της υπηρεσίας.
    • "Εξετάζουμε την τηλεμετρία του OneDrive που καταγράφει αυτό το σενάριο επιπτώσεων για να προσδιορίσουμε την πηγή των αποτυχιών πρόσβασης στην υπηρεσία και να αρχίσουμε να προσδιορίζουμε ένα σχέδιο μετριασμού".

    Ενώ η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας, το σημερινό περιστατικό ανέλαβαν οι χακτιβιστές που είναι γνωστοί ως "Anonymous Sudan", οι οποίοι ορισμένοι πιστεύουν ότι συνδέονται με τη Ρωσία. Είπαν επίσης ότι έθεσαν εκτός λειτουργίας μια σειρά από υπηρεσίες της Microsoft νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS).

    Microsoft, νομίζετε ότι σας ξεχάσαμε; Έχουμε κίνητρο να σας δώσουμε στους ψεύτες ένα πολύ καλό μάθημα ειλικρίνειας που κανένας από τους γονείς σας δεν σας δίδαξε ποτέ. Το Onedrive έχει καταρρεύσει. Ας δούμε τώρα τη νέα σας δικαιολογία"

    ανέφεραν στη δημόσια ομάδα τους στο Telegram.

     

    OneDrive-outage.webp


    Το σημερινό περιστατικό ακολουθεί μια άλλη μακρά διακοπή λειτουργίας στις αρχές της εβδομάδας που επηρέασε πολλές υπηρεσίες και λειτουργίες της Microsoft, όπως το Outlook, το SharePoint Online και το OneDrive for Business. Η διακοπή λειτουργίας ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας και αντιμετωπίστηκε τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ η διακοπή αυτή δηλώθηκε επίσης από τους Anonymous Sudan ως αποτέλεσμα των επιθέσεων DDoS που πραγματοποίησαν.

     

    Η Microsoft δήλωσε στο BleepingComputer ότι διερευνά τους ισχυρισμούς και λαμβάνει μέτρα για την προστασία των πελατών. "Γνωρίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς και τους διερευνούμε. Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πελατών και τη διασφάλιση της σταθερότητας των υπηρεσιών μας", δήλωσε η Microsoft στο BleepingComputer σε δήλωσή της. Σε μια μεταγενέστερη ενημέρωση στη σελίδα κατάστασης της υπηρεσίας, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι αυτή η διακοπτόμενη διακοπή επηρεάζει μόνο τον τομέα onedrive.live.com.

    Η επηρεαζόμενη διεύθυνση URL του προγράμματος περιήγησης είναι onedrive.live.com. Η πρόσβαση στην υπηρεσία OneDrive μέσω του προγράμματος για επιτραπέζιους υπολογιστές, ενός προγράμματος συγχρονισμού ή των προγραμμάτων του Office δεν επηρεάζεται. Συνεχίζουμε να αναλύουμε την τηλεμετρία παρακολούθησης και να εκτελούμε διαδικασίες εξισορρόπησης φορτίου για την παροχή λύσης


    Πηγή
    Φωτογραφία: bleepingcomputer.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.