Jump to content


  • yanni
    yanni

    Διαθέσιμη η Beta έκδοση του Firefox Quantum

    Η Mozilla δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό πάνω στο Project Quantum, το οποίο έχει ως σκοπό να φέρει τον Firefox στα επίπεδα ταχύτητας των άλλων σύγχρονων browsers. Το Project Quantum είχε αποκαλυφθεί πέρσι τον Οκτώβριο και πλέον είμαστε σε θέση να πάρουμε μια ιδέα του τι έχει καταφέρει η εταιρία, με την Beta έκδοση του Firefox 57, ο οποίος φέρει την ονομασία Firefox Quantum.

     

    Ο νέος Firefox Quantum θα είναι έως και δύο φορές ταχύτερος έναντι του Firefox 52, σύμφωνα με την Mozilla, ενώ σε βίντεο που δημοσιοποίησε, δείχνει να είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις, όσον αφορά την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων, με τον Ghrome της Google.

     

     

    Ο Firefox μέχρι πρόσφατα έτρεχε τα πάντα πάνω σε έναν πυρήνα. Η Mozilla ξεκίνησε να το αλλάζει αυτό από την έκδοση 48, όπου το interface μπορούσε να τρέχει σε διαφορετικό process από τα tabs. Ακολούθησε η προσθήκη του Performance mode στον Browser και με την έκδοση 54 η προσθήκη κανονικού multiprocessing, ώστε να αξιοποιεί στο μέγιστο τον επεξεργαστή του συστήματος. Με την έκδοση 57 η Mozilla δίνει έναν νέο browser του οποίου πολλά τμήματά του, όπως η νέα CSS μηχανή, είναι ξανά γραμμένα στην γλώσσα Rust, καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον ο Firefox Quantum δίνει αυτόματα προτεραιότητα στο tab που είναι στο προσκήνιο, ενώ χρησιμοποιεί έως και 30% λιγότερη μνήμη σε σχέση με τον Chrome. Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και 468 bug fixes που αναμένεται να κάνουν την περιήγηση στο διαδίκτυο πιο ομαλή.

     

    Ο νέος Firefox Quantum θα είναι διαθέσιμος στις 14 Νοεμβρίου και θα έρχεται και με ένα νέο User Interface το οποίο φέρει την ονομασία Photon UI. Για όποιον πάντως βιάζεται, όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, η Beta έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ: Firefox Quantum Browser

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.