Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Γιατί οι εταιρείες φεύγουν από το cloud; Αποκάλυψη του πραγματικού κόστους και των κινήτρων

      Τα προβλήματα ασφάλειας και οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες αναγκάζουν τις εταιρείες να μετακομίσουν

    Σε μια αναπάντεχη αποκάλυψη, μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τη Citrix, μια επιχειρηματική μονάδα του Cloud Software Group, διαπίστωσε ότι το 25% των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μεταφέρει το ήμισυ ή και περισσότερα από τα φορτία εργασίας που βασίζονται στο cloud πίσω σε υποδομές στις εγκαταστάσεις. Η έρευνα, στην οποία ερωτήθηκαν 350 ηγέτες του IT, ρίχνει φως στα κίνητρα πίσω από αυτή την τάση, αναφέροντας ως βασικούς παράγοντες το κόστος, τα ζητήματα ασφάλειας και τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στα ευρήματα, διερευνά τις υποκείμενες αιτίες της μετεγκατάστασης από το cloud και αναλύει τις επιπτώσεις τόσο για τους οργανισμούς όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών cloud.


    Σύμφωνα με την έρευνα, το 33% των ερωτηθέντων προσδιόρισε τα ζητήματα ασφάλειας και τις υψηλές προσδοκίες του έργου ως τα κύρια κίνητρα για τη μετεγκατάσταση των φόρτων εργασίας που βασίζονται στο cloud πίσω σε υποδομές στις εγκαταστάσεις. Επιπλέον, το 24% επεσήμανε την αποτυχία ικανοποίησης των εσωτερικών προσδοκιών, αναφέροντας μη επιτευχθέντες στόχους, απροσδόκητο κόστος, ζητήματα απόδοσης, προβλήματα συμβατότητας και διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών. Η πιο εντυπωσιακή αποκάλυψη ήταν ότι πάνω από το 43% των ηγετών πληροφορικής διαπίστωσαν ότι η μετακίνηση εφαρμογών και δεδομένων από τις τοπικές εγκαταστάσεις στο cloud ήταν πιο δαπανηρή από ό,τι αναμενόταν.

     

    Το κόστος λειτουργίας εφαρμογών και αποθήκευσης δεδομένων στο cloud αποδείχθηκε σημαντικά υψηλότερο από ό,τι περίμεναν πολλές επιχειρήσεις. Η έρευνα δείχνει ότι η ανάλυση κόστους-οφέλους της υποδομής cloud έναντι της υποδομής στις εγκαταστάσεις ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των οργανισμών. Η αρχική υπόσχεση του cloud, η οποία επαίρεται για χαμηλότερο κόστος, καλύτερη ευελιξία και βελτιωμένη καινοτομία, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το cloud παραμένει μια βολική πλατφόρμα για τη δημιουργία και την ανάπτυξη νέων συστημάτων, ιδίως εκείνων που χρησιμοποιούν τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που εκτελούν φόρτους εργασίας και datasets χρησιμοποιώντας παραδοσιακά πρότυπα υποδομής χωρίς βελτιστοποίηση για το νέφος αντιμετωπίζουν συχνά αρνητικές επιπτώσεις στο κόστος. Το σύννεφο αποδεικνύεται ότι ταιριάζει καλά σε σύγχρονες εφαρμογές που χρησιμοποιούν serverless, containers ή clustering, αλλά πολλές επιχειρησιακές εφαρμογές δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

     

    Παρά την τάση φυγής από το cloud, οι πάροχοι τέτοιων υπηρεσιών δεν αντιμετωπίζουν ένα ζοφερό μέλλον. Ενώ ορισμένοι φόρτοι εργασίας και σύνολα δεδομένων μεταφέρονται πίσω σε περιβάλλοντα "on premise", η αυξανόμενη ζήτηση για υποδομές που υποστηρίζουν συστήματα βασισμένα στην Τεχνητή Νοημοσύνη εξασφαλίζει συνεχή ανάπτυξη για αυτούς. Η ευκολία της δημιουργίας και φιλοξενίας γενεσιουργών εφαρμογών AI και δεδομένων στο cloud είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στη διαρκή επιτυχία των παρόχων.


    Οι τάσεις μετεγκατάστασης από το cloud, που οφείλεται σε ανησυχίες για το κόστος, σε θέματα ασφάλειας και σε ανεκπλήρωτες προσδοκίες, αποτελεί αξιοσημείωτη τάση μεταξύ των οργανισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ ορισμένες επιχειρήσεις διορθώνουν την πορεία τους για φόρτους εργασίας και datasets που μπορεί να μην ήταν κατάλληλα για το cloud, το συνολικό τοπίο παραμένει θετικό για τους παρόχους cloud. Η στροφή προς τα συστήματα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη εξασφαλίζει συνεχή ανάπτυξη, τονίζοντας τη σημασία της κατανόησης των μοναδικών απαιτήσεων των πλατφορμών cloud και της βελτιστοποίησης των φόρτων εργασίας για μέγιστη απόδοση. Καθώς οι επιχειρήσεις μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους, το cloud πιθανότατα θα συνεχίσει να εξελίσσεται ως ένα ευέλικτο και απαραίτητο εργαλείο στο σύγχρονο τοπίο της πληροφορικής.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Thinkstock
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.