Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η ΕΕ θέλει να δημιουργήσει τη δική της υποδομή DNS με ενσωματωμένες δυνατότητες φιλτραρίσματος

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται να δημιουργήσει τη δική της υπηρεσία DNS που θα διατίθεται δωρεάν στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και στο ευρύ κοινό. Η προτεινόμενη υπηρεσία, με το όνομα DNS4EU, βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση σχεδιασμού έργου και η ΕΕ αναζητά εταίρους που θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας εκτεταμένης υποδομής που θα εξυπηρετεί και τα 27 κράτη μέλη της.

    Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι άρχισαν να αναζητούν μια υπηρεσία DNS με κεντρική διαχείριση με βάση την ΕΕ, αφού παρατήρησαν την ενοποίηση στην αγορά DNS γύρω από μια μικρή χούφτα φορέων εκτός ΕΕ. "Η ανάπτυξη του DNS4EU στοχεύει στην αντιμετώπιση μιας τέτοιας ενοποίησης της ανάλυσης DNS στα χέρια λίγων εταιρειών, γεγονός που καθιστά την ίδια τη διαδικασία επίλυσης ευάλωτη σε περίπτωση σημαντικών γεγονότων που επηρεάζουν έναν μεγάλο πάροχο", δήλωσαν αξιωματούχοι στο έργο υποδομής DNS4EU που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

    Ωστόσο, αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι άλλοι παράγοντες έπαιξαν επίσης ρόλο στην απόφασή τους να δημιουργήσουν το DNS4EU, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και του απορρήτου των δεδομένων.

    Το DNS4EU θα διαθέτει ενσωματωμένες δυνατότητες φιλτραρίσματος που θα μπορούν να αποκλείουν αναλύσεις ονομάτων DNS για κακούς τομείς, όπως αυτοί που φιλοξενούν κακόβουλο λογισμικό, ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος ή άλλες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

    Αυτή η δυνατότητα φιλτραρίσματος θα δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ροές πληροφοριών για απειλές που παρέχονται από αξιόπιστους συνεργάτες, όπως εθνικές ομάδες CERT, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση οργανισμών σε όλη την Ευρώπη από κοινές κακόβουλες απειλές.

    Δεν είναι σαφές εάν η χρήση του DNS4EU θα ήταν υποχρεωτική για όλους τους οργανισμούς της ΕΕ ή των εθνικών κυβερνητικών οργανισμών, αλλά εάν ναι, θα παρείχε σε οργανισμούς όπως το CERT-EU περισσότερη δύναμη και την ευελιξία που χρειάζεται για να μπλοκάρει τις κυβερνοεπιθέσεις αμέσως μόλις εντοπιστούν.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.