Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε από τoν TikTok λογαριασμό για αφανή προπαγάνδα

    Μια κινεζική κυβερνητική οντότητα υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις προσπάθησε να ανοίξει λογαριασμό στο TikTok με στόχο την προπαγάνδα σε δυτικό κοινό, σύμφωνα με εσωτερικά μηνύματα που έπεσαν στην αντίληψη του Bloomberg.
    Η προσπάθεια, η οποία συνάντησε την αντίθεση των στελεχών του TikTok, υπογραμμίζει τις εσωτερικές εντάσεις εντός της ταχέως αναπτυσσόμενης εφαρμογής κοινωνικών μέσων, που ανήκει στην ByteDance με έδρα το Πεκίνο, η οποία προσπαθούσε συνεχώς να αποστασιοποιηθεί από την κινεζική κρατική επιρροή.

    Σε ένα μήνυμα του Απριλίου 2020 που απευθυνόταν στην Elizabeth Kanter, επικεφαλής των κυβερνητικών σχέσεων του TikTok για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και το Ισραήλ, ένας συνάδελφος επισήμανε μια «κινεζική κυβερνητική οντότητα που ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο TikTok αλλά δεν θα ήθελε να θεωρείται ανοιχτά ως κυβερνητικός λογαριασμός καθώς ο κύριος σκοπός είναι η προώθηση περιεχομένου που προβάλλει την καλύτερη πλευρά της Κίνας (κάποιο είδος προπαγάνδας).»

    Τα μηνύματα υποδεικνύουν ότι ορισμένες από τις πιο ανώτερες ομάδες κυβερνητικών σχέσεων της ByteDance, συμπεριλαμβανομένου της Kanter και του Erich Andersen, Global Head of Corporate Affairs and General Counsel, με έδρα τις ΗΠΑ, συζήτησαν το θέμα εσωτερικά αλλά στη συνέχεια το απέσυραν, περιγράφοντάς το ως "ευαίσθητο".

    Το TikTok χρησιμοποίησε το περιστατικό για να ξεκινήσει μια εσωτερική συζήτηση σχετικά με άλλα ευαίσθητα αιτήματα, αναφέρουν τα μηνύματα. «Αρνηθήκαμε να ικανοποιήσουμε αυτό το αίτημα, καθώς πιστεύαμε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού θα παραβίαζε τις Οδηγίες της Κοινότητας μας», είπε μια εκπρόσωπος του TikTok, η οποία υποβάθμισε το περιστατικό ως άτυπο αίτημα ενός φίλου ενός υπαλλήλου. Το TikTok έχει κανόνες κατά της «συντονισμένης μη αυθεντικής συμπεριφοράς», όπου οι λογαριασμοί αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα για να ασκήσουν επιρροή ή να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και κατά της πολιτικής διαφήμισης, είπε η εκπρόσωπος.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Brent Lewin/Bloomberg
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.