Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Huawei ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμη να διαθέσει ολόκληρα δίκτυα 5.5G - όποια και αν είναι αυτά - το 2024

      Κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί αυτή την ονοματολογία για τις προγραμματισμένες ενημερώσεις στο 5G

    Η Huawei ισχυρίστηκε ότι θα προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ένας φορέας εκμετάλλευσης για να τρέξει ένα δίκτυο 5,5G το επόμενο έτος. Το οποίο ακούγεται υπέροχο - ακόμη και αν το 5.5G είναι λίγο μυστηριώδες. Η Huawei ανακοίνωσε τα μελλοντικά της προϊόντα στην ενσάρκωση του Mobile World Congress στη Σαγκάη την Πέμπτη. Ο διευθυντής και πρόεδρος του τμήματος ICT Products & Solutions της κινεζικής εταιρείας, Yang Chaobin, διακήρυξε ότι η Huawei σκοπεύει με το λανσάρισμά της "να σηματοδοτήσει την έναρξη της εποχής 5.5G για τη βιομηχανία ΤΠΕ".

     

    Το 3GPP, το οποίο επιβλέπει την ανάπτυξη του 5G και άλλων προτύπων, δεν έχει ακόμη δηλώσει επίσημα ότι το 5.5G είναι κάτι. Ωστόσο, συνεχίζει να εξελίσσει το 5G και αυτή τη στιγμή κατευθύνει τις εργασίες για την έκδοση 18 - την οποία έχει ονομάσει "5G-Advanced". Περιλαμβάνει ορισμένες σημαντικές αλλαγές, όπως η δυνατότητα να προσφέρονται συνδέσεις 10Gbit/sec - εφόσον οι μεταφορείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν φάσμα 800MHz. Το Release 18 θα απαιτήσει επίσης συχνότητες mmWave. Η Huawei φαίνεται να αναφέρεται στο Release 18 ως 5.5G, για λόγους που δεν είναι απολύτως σαφείς.

     

    Ο Yang άφησε πολλά ερωτήματα ισχυριζόμενος ότι η Huawei "εργάζεται για την εφαρμογή AI-native τεχνολογιών στα δίκτυα πυρήνα 5.5G για τη συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων και της διαθεσιμότητας του δικτύου". Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψει προφανώς "να παραδοθούν οι δυνατότητες AI στα άκρα των δικτύων". 

    Δεν είναι ασυνήθιστο για τους προμηθευτές εξοπλισμού δικτύου να κυκλοφορούν προϊόντα πριν οριστικοποιηθούν τα πρότυπα. Οι κατασκευαστές εξαρτημάτων όπως η Cisco, που συμμετέχουν σε ομάδες προτύπων, το έχουν κάνει αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια, και οι αγοραστές συχνά πληρώνουν ευχαρίστως, επειδή καταλαβαίνουν ότι τα πρότυπα μπορούν να "παγώσουν" πολύ πριν υπογραφούν επίσημα. Το προ-τυποποιημένο κιτ δεν αντιπροσωπεύει συνήθως αδικαιολόγητο κίνδυνο.

     

    Η Huawei, ωστόσο, έχει αναγνωριστεί ως τεράστιος κίνδυνος από πολλές κυβερνήσεις, οι οποίες θέλουν να μην έχουν προϊόντα της. Ανεξάρτητα από τις ταχύτητες που παρέχει το 5.5G ή τα τεχνάσματα που προσφέρει στους φορείς εκμετάλλευσης, η Huawei σίγουρα γνωρίζει ότι πολλοί αγοραστές σε όλο τον κόσμο θα τρέξουν να το αγοράσουν.

     

    Αλλά, εκτός από την αναπτυγμένη Δύση, η εταιρία μπορεί να παίξει πολύ καλά στην πατρίδα της - έστω και ως σύμβολο της κινεζικής καινοτομίας και μπορεί να τα πάει καλά στα αναπτυσσόμενα έθνη που η Κίνα φλερτάρει ως εμπορικούς εταίρους, με το εκπληκτικά οικονομικό κιτ επικοινωνιών της Huawei και της ZTE να αποτελεί συχνά μέρος των πακέτων βοήθειας για την οικοδόμηση των εθνών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.