Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft εξαγοράζει startup που αναπτύσσει καλώδια υψηλής ταχύτητας για τη μετάδοση δεδομένων

    Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγόρασε τη Lumenisity, μια startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που αναπτύσσει τεχνολογίες "hollow core fiber (HCF)" κυρίως για κέντρα δεδομένων και ISP. Η Microsoft λέει ότι η αγορά, οι όροι της οποίας δεν αποκαλύφθηκαν, θα «επεκτείνει την ικανότητά της να βελτιστοποιήσει περαιτέρω την παγκόσμια υποδομή cloud» και «θα εξυπηρετήσει την πλατφόρμα cloud και τους πελάτες υπηρεσιών της Microsoft με αυστηρές απαιτήσεις σε θέματα latency και ασφάλειας».

    Τα καλώδια HCF συνδυάζουν βασικά την οπτική ίνα και το ομοαξονικό καλώδιο. Υπάρχουν από τη δεκαετία του ’90, αλλά αυτό που φέρνει τη Lumenisity στο τραπέζι είναι ένα ιδιόκτητο σχέδιο με ένα κεντρικό κανάλι γεμάτο αέρα που περιβάλλεται από έναν δακτύλιο γυάλινων σωλήνων. Η ιδέα είναι ότι το φως μπορεί να ταξιδέψει πιο γρήγορα μέσω του αέρα από το γυαλί. Σε μια δοκιμή με την Comcast τον Απρίλιο, ένα μόνο σκέλος του Lumenisity HCF φέρεται να μπορεί να προσφέρει ρυθμούς κίνησης που κυμαίνονταν από 10 Gbps έως 400 Gbps.

     

    DNANF-cross-section-website.webp

     

    «Το HCF μπορεί να προσφέρει οφέλη σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της μεταποίησης, του λιανικού εμπορίου και της κυβέρνησης», έγραψε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ο Girish Bablani, CVP της επιχείρησης Azure Core της Microsoft. «Για τον δημόσιο τομέα, το HCF θα μπορούσε να παρέχει βελτιωμένη ασφάλεια και ανίχνευση εισβολών για ομοσπονδιακές και τοπικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Στην υγειονομική περίθαλψη, επειδή το HCF μπορεί να φιλοξενήσει το μέγεθος και τον όγκο μεγάλων συνόλων δεδομένων, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάκτησης ιατρικών εικόνων, διευκολύνοντας την ικανότητα των παρόχων να προσλαμβάνουν, να επιμένουν και να μοιράζονται δεδομένα ιατρικής απεικόνισης στο cloud. Και με την άνοδο της ψηφιακής οικονομίας, το HCF θα μπορούσε να βοηθήσει διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που αναζητούν γρήγορες, ασφαλείς συναλλαγές σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή».


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nikada / Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.