Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Shortwave, μια startup από πρώην υπαλλήλους της Google, θέλει να επαναφέρει το Google Inbox

    Το πείραμα Inbox της Google ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ξεκίνησε ως υπηρεσία μόνο με πρόσκληση το 2014, και τότε ήταν ο επόμενης γενιάς email client της εταιρείας. Επειδή ήταν τόσο καλό, δεν αποτελεί έκπληξη που η Google το έκλεισε το 2019. Ευτυχώς, ωστόσο, μια ομάδα πρώην υπαλλήλων της Google/Firebase αναβιώνει πάλι την εμπειρία του Inbox — με ολίγη από Slack.

    Η ομάδα πίσω από τη Shortwave (CEO - Andrew Lee, CPO - Jacob Wenger και CTO - Jonny Dimond) εργάστηκαν στο Firebase στην Google, όπως και πολλοί από τους άλλους πρώτους υπαλλήλους της εταιρείας.

    Όπως το Inbox για το Gmail, το Shortwave είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σαν το το Gmail και μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο. Αλλά είναι επίσης πολύ περισσότερο από αυτό. Σκεφτείτε το περισσότερο σαν το Inbox του 2022.

    Όπως είπε ο Andrew Lee, η ομάδα πήρε δύο σημαντικές εμπνεύσεις από το Inbox. «Μία είναι η ιδέα ότι θα πρέπει να εργάζεστε με το email σας σε ομάδες», είπε, αναφερόμενος στην ικανότητα του Inbox να ομαδοποιεί τα email ανά θέμα. «Καθώς ο όγκος των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυξάνεται στα εισερχόμενά σας, καθίσταται αδύνατη η σελιδοποίηση σε κάθε email. Ακόμα κι αν γνωρίζετε όλες τις συντομεύσεις πληκτρολογίου και η εφαρμογή είναι εξαιρετικά στημένη, η σάρωση όλων αυτών των στοιχείων διαρκεί πολύ.» Η υπηρεσία αυτοματοποιημένων email, όπως ειδοποιήσεις ημερολογίου, αλλαγές που έχετε αποδεχθεί σε προσκλήσεις στο ημερολόγιό σας, μπορεί να επισημανθούν άμεσα ως αναγνωσμένα ή να γίνει αναβολή της ειδοποίησης για αργότερα με μόνο μερικά κλικ εξοικονομώντας έτσι πολύ χρόνο.

    Η ομάδα δημιούργησε επίσης το Shortwave με την ιδέα ότι τα εισερχόμενά σας, είτε σας αρέσει είτε όχι, είναι μια λίστα υποχρεώσεων. «Μπορείτε είτε να δώσετε στους χρήστες τα εργαλεία για να διαχειρίζονται [τα εισερχόμενά τους] σαν μια λίστα υποχρεώσεων είτε μπορείτε να τους αναγκάσετε να τα διαχειριστούν στο μυαλό τους», εξήγησε ο Lee. "Προστέθηκε ένα σημάδι ολοκλήρωσης για να υπάρχει η δυνατότητα να δηλωθεί κάποια συζήτηση ως ολοκληρωμένη, καθώς και άλλες λειτουργίες τύπου λίστας υποχρεώσεων. Μπορείτε, για παράδειγμα, να καρφιτσώσετε email στο επάνω μέρος των εισερχομένων σας. Μπορείτε επίσης να αναδιατάξετε τα μηνύματα στα εισερχόμενά σας ανάλογα με τις ανάγκες — ή να τα οργανώσετε στα δικά σας προσαρμοσμένα μέτρα.

    Όπως θα περίμενε κανείς από ένα σύγχρονο πρόγραμμα-πελάτη email, διαθέτει επίσης τη δυνατότητα αναβολής μηνυμάτων.

    Εκτός από την εμπειρία του Inbox, η ομάδα εφάρμοσε λειτουργίες από σύγχρονους πελάτες συνομιλίας όπως το Slack. Μπορείτε να απαντήσετε με GIF και emoji, για παράδειγμα, και το Shortwave διαθέτει αντιδράσεις τύπου Slack. Υπάρχουν επίσης κανάλια για ομαδικές συνομιλίες και τις συνήθεις αναφορές @, καθώς και άλλες λειτουργίες που έχουν σκοπό να διευκολύνουν τις ομαδικές συνομιλίες, ειδικά σε επαγγελματικό περιβάλλον.

    Όταν όλοι σε μια συνομιλία είναι σε Shortwave, θα λαμβάνετε επίσης ειδοποιήσεις πληκτρολόγησης και μπορείτε να δείτε εάν άλλοι είναι συνδεδεμένοι.

     

    Φωτογραφία: SKrow / Getty Images


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.