Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πιθανή η διακοπή υπηρεσιών της Meta στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    Αυτό το καλοκαίρι, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινδυνεύουν να χάσουν την δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών των κοινωνικών μέσων Facebook και Instagram, καθώς η ρυθμιστική αρχή απορρήτου της Ιρλανδίας ζήτησε να σταματήσουν οι ροές δεδομένων της εταιρείας Meta, προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
    Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων ενημέρωσε την Πέμπτη τους ομολόγους της στην Ευρώπη ότι θα εμποδίσει την εταιρία Meta να αποστέλλει δεδομένα χρηστών από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από χρόνια σκληρών δικαστικών συγκρούσεων μεταξύ του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα και Ευρωπαίων ακτιβιστών προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2020 ακύρωσε μια συμφωνία ΕΕ-Η.Π.Α. Το σύμφωνο ροών δεδομένων που ονομάζεται Privacy Shield λόγω των φόβων σχετικά με τις πρακτικές επιτήρησης των ΗΠΑ. Στην απόφασή του, κατέστησε επίσης δυσκολότερη τη χρήση ενός άλλου νομικού εργαλείου που χρησιμοποιούν η Meta και πολλές άλλες εταιρείες των ΗΠΑ για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ, που ονομάζονται τυπικές συμβατικές ρήτρες (Standard Contractual Clauses-SCC). Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το Facebook αναγκάζεται να σταματήσει να βασίζεται και στα SCC.

    Η Meta έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι μια τέτοια απόφαση θα κλείσει πολλές από τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.