Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τέλος το Instagram από την Ρωσική επικράτεια

    Η Ρωσία τελικά πραγματοποίησε την απειλή της να μπλοκάρει το Instagram που ανήκει στη εταιρία Meta, σήμερα, διακόπτοντας την πρόσβαση σε δεκάδες εκατομμύρια χρήστες στη χώρα. 
    Το Instagram είναι δημοφιλές στη Ρωσία. Είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής εφαρμογή της Meta εκεί, σύμφωνα με στοιχεία του Sensor Tower, πίσω από την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp. Την εφαρμογή έχει εγκατασταθεί 166 εκατομμύρια φορές στο ρωσικό App Store και στο Google Play από το 2014, καθιστώντας την τρεις φορές πιο δημοφιλής από το Facebook. Αφού η Ρώσικη υπηρεσία λογοκρισίας, Roskomnadzor, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα περιόριζε την πρόσβαση στην εφαρμογή μετά από μια «μεταβατική περίοδο» 48 ωρών, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri καταδίκασε τις ενέργειες της Ρωσίας, οι οποίες θα επηρεάσουν 80 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα.

    Ενώ οι περιορισμοί της ρωσικής κυβέρνησης στο Instagram ακούγονται σοβαροί, οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να βρίσκουν τρόπους να κρύβουν την τοποθεσία τους χρησιμοποιώντας VPN και Tor για πρόσβαση σε αποκλεισμένα δυτικά κοινωνικά δίκτυα. Το Twitter ξεκίνησε τη δική του λύση στην Ρωσική λογοκρισία την περασμένη εβδομάδα υπό το φως των ρωσικών περιορισμών, κατευθύνοντας τους χρήστες σε μια αποκλειστική έκδοση Tor του κοινωνικού δικτύου.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.