Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google Chrome θα ανιχνεύει τώρα τυπογραφικά λάθη στις διευθύνσεις URL που πληκτρολογείτε

      Η Google ανακοίνωσε επίσης ενημερώσεις που επικεντρώνονται στην προσβασιμότητα στο Live Caption και στους Χάρτες

    Το Google Chrome θα ελέγχει για τυπογραφικά λάθη στις διευθύνσεις URL σας και θα εμφανίζει προτεινόμενες ιστοσελίδες με βάση αυτό που πιστεύει ότι εννοούσατε. Η εταιρεία ανακοίνωσε την αλλαγή ως μέρος μιας ευρύτερης ενημέρωσης για την προσβασιμότητα και λέει ότι η λειτουργία θα έρθει πρώτα στην επιφάνεια εργασίας πριν φτάσει στα κινητά τους "επόμενους μήνες".

     

    Αυτό φαίνεται να είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για να είναι σίγουρος ο χρήστης ότι πηγαίνει στους σωστούς ιστότοπους (και όχι σε εκείνους τους αμφισβητήσιμους που συχνά καταλήγετε όταν γράφετε λάθος το όνομα ενός δημοφιλούς ιστότοπου).

    Η Google στο blog της αναφέρει: 

    Όταν πληκτρολογείτε έναν ιστότοπο στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome, ο Chrome θα εντοπίζει πλέον τυπογραφικά λάθη στη διεύθυνση URL και θα σας προτείνει ιστότοπους με βάση τις διορθώσεις. Αυτό αυξάνει την προσβασιμότητα για άτομα με δυσλεξία, άτομα που μαθαίνουν γλώσσες και οποιονδήποτε κάνει τυπογραφικά λάθη, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε ιστότοπους που είχαν επισκεφθεί προηγουμένως παρά τα ορθογραφικά λάθη. Αυτή η λειτουργία είναι τώρα διαθέσιμη στον Chrome desktop και θα επεκταθεί και στα κινητά μέσα στους επόμενους μήνες.

    Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι η εφαρμογή Lookout (η οποία παρέχει ηχητικές ενδείξεις για χρήστες με χαμηλή όραση) μπορεί τώρα να παρέχει περιγραφές εικόνων σε ιστοσελίδες "με τη βοήθεια ενός προηγμένου μοντέλου οπτικής γλώσσας που αναπτύχθηκε από το Google DeepMind". Και το Chrome στο Android ενημέρωσε πρόσφατα το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης TalkBack, ώστε η εναλλαγή καρτελών να προσφέρει τώρα και ένα πλέγμα καρτελών με πρόσθετες λειτουργίες όπως ομάδες καρτελών, μαζικές ενέργειες καρτελών και αναδιάταξη.


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.