Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter άρχισε να μπλοκάρει το πορνό στη Γερμανία

    Το Twitter έχει μπλοκάρει τα προφίλ των δημιουργών περιεχομένου για ενήλικες στη Γερμανία από τα τέλη του 2020, με τουλάχιστον 60 λογαριασμούς να έχουν επηρεαστεί μέχρι σήμερα. Η κίνηση έρχεται ως απάντηση σε μια σειρά νομικών εντολών από γερμανικές ρυθμιστικές αρχές που αποφάνθηκαν ότι η διαδικτυακή πορνογραφία δεν πρέπει να είναι ορατή στα παιδιά και πρέπει να κρύβεται πίσω από συστήματα επαλήθευσης ηλικίας. Το μπλοκ ορισμένων προφίλ σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία είναι ένα σπάνιο παράδειγμα μιας μεγάλης πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υποκύπτει στις ρυθμιστικές πιέσεις για να δυσκολέψει τα παιδιά να βλέπουν πορνό στο διαδίκτυο.

    Όποιος προσπαθεί να δει έναν από τους αποκλεισμένους λογαριασμούς στη Γερμανία βλέπει ένα μήνυμα που λέει ότι έχει περιοριστεί η πρόσβαση στη Γερμανία «ως απάντηση σε μια νομική απαίτηση». Ο ακριβής αριθμός των λογαριασμών που έχουν αποκλειστεί με αυτόν τον τρόπο είναι άγνωστος. Ένας πορνογραφικός λογαριασμός που εμφανίζει αυτό το μήνυμα έχει περισσότερους από 700.000 ακόλουθους. Καθώς το Twitter δεν διαθέτει σύστημα επαλήθευσης ηλικίας, ανταποκρίθηκε στις νομικές απαιτήσεις μπλοκάροντας οριστικά τους λογαριασμούς για οποιονδήποτε στη Γερμανία. Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, λένε οι ρυθμιστικές αρχές, οι λογαριασμοί Twitter που δημοσιεύουν πορνογραφικό περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι προσβάσιμοι, καθώς δεν υπάρχουν έλεγχοι ηλικίας για να βεβαιωθείτε ότι τα άτομα που τα βλέπουν είναι άνω των 18 ετών.

    Οι νόμιμες εντολές που αποστέλλονται στο Twitter αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης καταστολής του πορνό στη Γερμανία. Τον Ιούλιο του 2021, οι ρυθμιστικές αρχές απείλησαν να αποκλείσουν το xHamster, έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους πορνό στον κόσμο. Οι νομικές διαδικασίες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη κατά άλλων παρόμοιων ιστότοπων.

    Η απάντηση του Twitter στο γερμανικό νομικό αίτημα ήταν να εξαφανίσει ουσιαστικά δεκάδες προφίλ για εκατομμύρια ανθρώπους. Όποιος βλέπει ένα αποκλεισμένο προφίλ από τη Γερμανία δεν θα μπορεί να δει την εικόνα προφίλ, το βιογραφικό ή τυχόν αναρτήσεις. αν κάποιος άλλος λογαριασμός τον έχει κάνει retweet, αυτές οι αναρτήσεις επίσης μπλοκάρονται. Μια ειδοποίηση από το Twitter κατευθύνει τους χρήστες στην εξήγησή του για το γιατί οι λογαριασμοί παρακρατούνται σε ορισμένες χώρες—το ίδιο μήνυμα περιλαμβάνεται σε όλους τους λογαριασμούς που έχουν αποκλειστεί κατόπιν αιτήματος των κυβερνήσεων.

    Αλλά οι επικριτές υποστήριξαν ότι η γερμανική προσέγγιση φαίνεται σκόρπια και ότι στερείται διαφάνειας. Υπάρχουν χιλιάδες λογαριασμοί Twitter που δημοσιεύουν περιεχόμενο για ενηλίκους και εκείνοι που έχουν αναφερθεί και μπλοκαριστεί στο Twitter φαίνεται ότι έχουν πολλούς ακόλουθους ή έχουν γίνει εις βάρος τους μεμονωμένες καταγγελίες.

     

    Φωτογραφία: NATTAPONG WONGLOUNGUD/GETTY IMAGES


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.