Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter αναπτύσσει κρυπτογράφηση για άμεσα μηνύματα αλλά με πολλούς περιορισμούς

      Ο αποστολέας και ο παραλήπτης πρέπει να είναι επαληθευμένοι, ενώ ομαδικές συνομιλίες και πολυμέσα δεν υποστηρίζονται

    Οι χρήστες του Twitter που θέλουν να κρυπτογραφήσουν τα άμεσα μηνύματά τους θα έχουν τώρα επιτέλους την ευκαιρία, αν και υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις και περιορισμοί που μπορεί να τους εμποδίσουν. Το ίδιο το Twitter ανακοίνωσε τη νέα κρυπτογράφηση άμεσων μηνυμάτων μέσω μιας πρόσφατης σελίδας του Κέντρου βοήθειας, η οποία εξήγησε επίσης πώς λειτουργεί και πώς περιορίζεται.

    Η δυνατότητα κρυπτογράφησης ενός άμεσου μηνύματος είναι διαθέσιμη στο Twitter στον ιστό, καθώς και στις εφαρμογές iOS και Android. Σε περίπτωση που επιλέξετε την επιλογή, το Twitter χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση για κάθε άμεσο μήνυμα, συνδέσμου και αντίδρασης που περιέχεται στη συνομιλία σας πριν από την αποστολή του DM από τη συσκευή σας. Η κρυπτογράφηση παραμένει σε ισχύ όσο το μήνυμα αποθηκεύεται από το Twitter. Μόλις το μήνυμα παραληφθεί από τον παραλήπτη, αποκρυπτογραφείται ώστε το άλλο άτομο να μπορεί να το διαβάσει.

     

    Ωστόσο, υπάρχουν μερικά προβλήματα στην εφαρμογή του. Πρώτον, τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης πρέπει να χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση των εφαρμογών Twitter για τον ιστό, το iOS ή το Android. Δεύτερον, και οι δύο πρέπει να είναι επαληθευμένοι χρήστες ή να ανήκουν σε έναν επαληθευμένο οργανισμό. Αυτό σημαίνει μια χρέωση 8 δολαρίων το μήνα ή μιας συνδρομής Verified Organization αξίας 1.000 δολαρίων το μήνα. Τρίτον, ο παραλήπτης πρέπει να ακολουθεί τον αποστολέα, να έχει στείλει προηγουμένως ένα μήνυμα στον αποστολέα ή να έχει αποδεχτεί ένα αίτημα DM από τον αποστολέα. Στη συνέχεια, μόνο ορισμένοι τύποι μηνυμάτων και περιεχομένου μπορούν να κρυπτογραφηθούν. Οι ομαδικές συνομιλίες είναι εκτός βρόχου, αν και το Twitter δήλωσε ότι εργάζεται για την κρυπτογράφηση και αυτών.

     

    Κάθε μήνυμα που θέλετε να κρυπτογραφήσετε μπορεί να περιέχει μόνο κείμενο και συνδέσμους. Ένα DM με πολυμέσα ή άλλους τύπους συνημμένων δεν υποστηρίζεται. Το Twitter θα αποτρέψει την αποστολή οποιουδήποτε τέτοιου κρυπτογραφημένου μηνύματος. Επιπλέον, τυχόν μεταδεδομένα όπως ο παραλήπτης ή ο χρόνος δημιουργίας δεν κρυπτογραφούνται. Και παρόλο που τυχόν σύνδεσμοι κρυπτογραφούνται, το ίδιο το περιεχόμενο που συνδέεται δεν κρυπτογραφείται. Επίσης, οποιαδήποτε νέα συσκευή με την οποία συνδέεστε στο Twitter δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε μια υπάρχουσα κρυπτογραφημένη συνομιλία DM. Τέτοια μηνύματα θα φιλτράρονται, με ένα μήνυμα που θα αναδύεται ότι η συνομιλία δεν είναι προσβάσιμη στη συσκευή σας. Το Twitter επιτρέπει μέγιστο αριθμό δέκα συσκευών ανά χρήστη για κρυπτογραφημένα DM. Μετά από αυτό το όριο, δεν θα μπορείτε να στείλετε και να λάβετε νέα κρυπτογραφημένα μηνύματα σε καμία πρόσθετη συσκευή. Επιπλέον, δεν μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις εγγεγραμμένες συσκευές σας ή να αφαιρέσετε μια συσκευή από τη λίστα.

     

    Το Twitter δεν μπορεί να προστατεύσει από επιθέσεις man-in-the-middle, όπως αυτές από έναν κακόβουλο εσωτερικό χρήστη που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε μια κρυπτογραφημένη συνομιλία. Και σε αυτή την περίπτωση, ούτε ο αποστολέας ούτε ο παραλήπτης θα γνωρίζουν ότι η συνομιλία τους έχει υποκλαπεί. Ωστόσο, το Twitter δήλωσε ότι επεξεργάζεται έναν τρόπο προστασίας από αυτό το σενάριο στο μέλλον.

     

    Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για την κρυπτογράφηση DM και θέλετε να κάνετε μια δοκιμή, ανοίξτε το Twitter, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την εφαρμογή για κινητά στην τελευταία έκδοση. Βρείτε μια υπάρχουσα συνομιλία ή ξεκινήστε ένα νέο άμεσο μήνυμα που πληροί τις απαιτήσεις τόσο για εσάς όσο και για τον αποστολέα. Για μια υπάρχουσα συνομιλία, πατήστε το εικονίδιο Πληροφορίες. Εάν η επιλογή είναι διαθέσιμη, θα δείτε ένα κουμπί για την Έναρξη κρυπτογραφημένου μηνύματος, το οποίο μπορείτε απλώς να πατήσετε. Για μια νέα συνομιλία, ενεργοποιήστε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία κρυπτογράφησης. Γράψτε το μήνυμά σας και, στη συνέχεια, στείλτε το.


    Για να σας βοηθήσει να διακρίνετε μεταξύ κρυπτογραφημένων και μη κρυπτογραφημένων άμεσων μηνυμάτων, το Twitter εμφανίζει ένα εικονίδιο κλειδαριάς στο σήμα του avatar του άλλου ατόμου, εάν το DM είναι κρυπτογραφημένο. Επιπλέον, η οθόνη που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο Πληροφορίες θα σας ενημερώσει ότι τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.