Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter αποσύρει την ετικέτα "χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση" σε λογαριασμούς μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας

      Η ετικέτα "χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση", ήταν μια κάποια λύσις

    Το Twitter απέσυρε τις ετικέτες "Government-funded" και "China state-affiliated", οι οποίες υπονοούν κυβερνητική συμμετοχή στο συντακτικό περιεχόμενο, από τους λογαριασμούς διαφόρων παγκόσμιων οργανισμών μέσων ενημέρωσης. Το Twitter απέσυρε την ετικέτα "Government-funded Media" από τους λογαριασμούς του National Public Radio (NPR) με έδρα τις ΗΠΑ, της British Broadcasting Corp και της Canadian Broadcasting Corporation (CBC). Απέσυρε επίσης την ετικέτα "Μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το κράτος της Κίνας" από τους λογαριασμούς του Xinhua News καθώς και από δημοσιογράφους που συνδέονται με δημοσιεύματα που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση. Ενώ οι λογαριασμοί των κινεζικών εκδοτών, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών του ανώτερου προσωπικού τους καθώς και ορισμένων βασικών κυβερνητικών αξιωματούχων, άρχισαν να λαμβάνουν την ετικέτα το 2020, οι λογαριασμοί των NPR και CBC επισημάνθηκαν μόλις νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Αυτό οδήγησε το NPR και το CBC να σταματήσουν να δημοσιεύουν στους λογαριασμούς τους στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι η ετικέτα δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τη δομή διακυβέρνησής τους.

     

    Σε συνέντευξή του στο BBC την περασμένη εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk δήλωσε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να είναι "ακριβής" και εξετάζει την τροποποίηση της ετικέτας. "Στόχος μας είναι απλώς να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς και ακριβείς. Προσαρμόζουμε την ετικέτα ώστε να είναι "δημόσια χρηματοδοτούμενη", κάτι που νομίζω ότι ίσως δεν είναι και τόσο επιλήψιμο", είχε πει ο Μασκ. Το Twitter αφαίρεσε επίσης την Πέμπτη την μπλε ένδειξη "verified" από το προφίλ χιλιάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, δημοσιογράφων και επιφανών πολιτικών, όπως η Χίλαρι Κλίντον. Μεταξύ αυτών που έχασαν τα σήματά τους ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο συνιδρυτής της Microsoft Corp Μπιλ Γκέιτς και η σταρ του ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.