Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Kινηματογραφιστές μηνύουν την AT&T για να αποκλείσουν πειρατικά websites και να μπλοκάρουν τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες

    Μια ομάδα ανεξάρτητων κινηματογραφικών εταιρειών κατέθεσε αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά της AT&T. Ο πάροχος Διαδικτύου, ο οποίος έχει πάνω από 80 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει εκτεταμένες απαιτήσεις από τους ενάγοντες. Εκτός από τις ζημιές εκατομμυρίων, οι σκηνοθέτες θέλουν ο ISP να τερματίσει τους λογαριασμούς των κατ' επανάληψη παραβατών και να αποκλείσει την πρόσβαση σε ιστότοπους όπως το The Pirate Bay και το YTS.

    Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια προσπάθεια να θεωρηθούν υπεύθυνοι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου που εδρεύουν στις ΗΠΑ για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που πραγματοποιούνται από τους πελάτες τους. Αυτοί οι πάροχοι Διαδικτύου κατηγορούνται ότι δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τους παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων στα δίκτυά τους, ακόμη και μετά τη λήψη πολλαπλών ειδοποιήσεων «παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων».

    Οι ισχυρισμοί για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να έχουν πραγματικές συνέπειες. Το 2019, ένα δικαστήριο της Βιρτζίνια διέταξε τον πάροχο Διαδικτύου Cox να πληρώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση σε μια ομάδα μεγάλων δισκογραφικών. Η απόφαση βρίσκεται στο στάδιο της έφεσης, αλλά την ίδια στιγμή, άλλοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου έχουν συρθεί στα δικαστήρια για παρόμοια θέματα.

    Αυτή την εβδομάδα, η AT&T, ο μεγαλύτερος επίγειος πάροχος Διαδικτύου στις ΗΠΑ, προστίθεται στη λίστα των κατηγορουμένων ISP. Σε μια καταγγελία που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας, η Voltage Pictures και οι θυγατρικές της, γνωστές για ταινίες όπως «After We Collided», «Dallas Buyers Club», «Room 203» και «The Bird Catcher», κατηγορούν τον ISP για "συνεισφέρουσα" (contributory) και "αντικαταστατική" (vicarious) παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

    «Επί χρόνια, η AT&T επέτρεπε εν γνώσει της στους χρήστες της AT&T να εμπλέκονται σε διαδικτυακή πειρατεία, στην παράνομη διανομή και λήψη υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών. Η AT&T παρέχει τις διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνται για την πειρατεία, κάνει τις συνδέσεις που απαιτούνται για την κοινή χρήση και τη λήψη πειρατικών ταινιών και μεταδίδει τις πειρατικές ταινίες», γράφουν.

    Ο ISP φέρεται να έκανε τα στραβά μάτια σε πειρατές συνδρομητές, διευκολύνοντας τη μαζική διαδικτυακή πειρατεία. Οι κινηματογραφιστές λένε ότι έστειλαν δεκάδες χιλιάδες ειδοποιήσεις στην εταιρεία, αναφέροντας υποτιθέμενες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, εκατοντάδες ειδοποιήσεις στάλθηκαν για μία μόνο διεύθυνση IP χωρίς καμία ορατή απάντηση από τον πάροχο Διαδικτύου. «Για παράδειγμα, η AT&T απέτυχε να τερματίσει τον λογαριασμό του συνδρομητή της στη διεύθυνση IP 104.5.19.25 ακόμη και αφού η AT&T έλαβε πολλαπλές ειδοποιήσεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε αυτήν τη διεύθυνση. Η AT&T έλαβε τουλάχιστον 1000 ειδοποιήσεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για αυτήν τη διεύθυνση IP», αναφέρεται στην καταγγελία.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο νόμος απαιτεί από τους παρόχους Διαδικτύου να υιοθετήσουν μια πολιτική που προβλέπει τον τερματισμό των λογαριασμών των κατ' επανάληψη παραβατών, υπό κατάλληλες συνθήκες. Η AT&T αναφέρει αυτό στους όρους της, αλλά σύμφωνα με την καταγγελία των κινηματογραφιστών, αυτή η πολιτική δεν είναι επαρκής.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.