Jump to content



  • jisr7
    jisr7

    Εμπόδια συναντά η προσπάθεια της ΕΕ για κατάργηση των τελών περιαγωγής

    Πιο συγκεκριμένα είχε τεθεί το ζήτημα της οριστικής κατάργησης των τελών, κάτι το οποίο όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει πολύ σύντομα. Οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν την επίτευξη μιας συμφωνίας, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Η Κομισιόν και διάφορες ευρωπαϊκές οργανώσεις προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών κατηγορούν τις κυβερνήσεις συγκεκριμένων χωρών, ότι θέτουν εμπόδια στην όλη διαδικασία καθώς υποστηρίζουν τα συμφέροντα των παρόχων.

     

    Χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπου τα εγχώρια τέλη είναι φθηνά, φοβούνται ότι αυτά θα αυξηθούν αν οι πάροχοι καταργήσουν τα τέτη περιαγωγής καθώς καταβάλλουν τέλη τερματισμού στους υπόλοιπους παρόχους τους εξωτερικού, όταν οι πελάτες τους ταξιδεύουν. Από την άλλη πλευρά, χώρες που αποτελούν τουριστικά θέρετρα, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, έχουν την τάση να κρατούν τις χρεώσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τις ευλογίες της Ρυθμιστικής Αρχής, τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα.

     

    Οι χώρες που μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις για την οριστική κατάργηση των τελών είναι η Ισπανία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Κροατία, η Πολωνία, η Λιθουανία και η Βουλγαρία.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.