Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ένα μόνο τσιπ κατάφερε να μεταφέρει ολόκληρη την κίνηση του Διαδικτύου σε ένα μόνο δευτερόλεπτο

    Ένα μόνο τσιπ κατάφερε να μεταφέρει πάνω από ένα petabit ανά δευτερόλεπτο σύμφωνα με έρευνα μιας ομάδας επιστημόνων από πανεπιστήμια στη Δανία, τη Σουηδία και την Ιαπωνία, μέσω ενός καλωδίου οπτικών ινών, ή βασικά ολόκληρης της κυκλοφορίας του Διαδικτύου.

    Οι ερευνητές - Α. Οι A. Jørgensen, D. Kong, L. K. Oxenløwe—και η ομάδα τους παρουσίασαν με επιτυχία μια μετάδοση δεδομένων 1,84 petabit σε ένα καλώδιο οπτικών ινών μήκους 7,9 χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας μόνο ένα τσιπ. Δεν είναι τόσο γρήγορο όσο κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις με μεγαλύτερα, πιο ογκώδη συστήματα, τα οποία έχουν φτάσει έως και 10,66 petabit, αλλά το κλειδί εδώ είναι η κλίμακα: το προτεινόμενο σύστημα είναι πολύ μικρό.

    Διαχωρίζοντας μια ροή δεδομένων σε 37 τμήματα, ένα για κάθε πυρήνα ενός καλωδίου οπτικών ινών, και στη συνέχεια χωρίζοντας περαιτέρω καθεμία από αυτές τις ροές σε 223 κανάλια, οι ερευνητές κατάφεραν να αφαιρέσουν πολλές παρεμβολές που επιβραδύνουν τα οπτικά συστήματα και συνεπώς να καταφέρουν την ταχύτητα μετάδοσης ολόκληρου του Διαδικτύου σε ένα δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας ένα μόνο τσιπ.

    "Θα μπορούσατε να πείτε ότι η μέση επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο στον κόσμο είναι περίπου ένα petabit ανά δευτερόλεπτο. Αυτό που μεταδίδουμε είναι διπλάσιο", λέει ο Jørgensen σε ένα σχόλιο στο New Scientist. "Είναι ένας απίστευτα μεγάλος όγκος δεδομένων μέσω του οποίου στέλνουμε μέσω καλωδίου με διατομή ουσιαστικά μικρότερη από ένα τετραγωνικό χιλιοστό. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο από ό,τι σήμερα με τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο."

    Οι ερευνητές θεωρούν επίσης ότι ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να υποστηρίξει ταχύτητες έως και 100 petabits ανά δευτερόλεπτο σε μαζικά παράλληλα συστήματα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Andrew Brookes - Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.