Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Επιτυχημένη Συμμετοχή Ελλήνων Ομάδων στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2023

    Περισσότεροι από 265.000 μαθητές και καθηγητές έχουν επωφεληθεί από τις εκπαιδευτικές δράσεις της COSMOTE για τη ρομποτική και το STEM, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η COSMOTE έχει υλοποιήσει τη στρατηγική συνεργασία της με τον WRO Hellas για δέκα χρόνια, προωθώντας την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στους νέους.

     

    Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2023 στον Παναμά, η ελληνική αποστολή κατέκτησε την 1η θέση στην Ευρώπη και την 4η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 451 ομάδες από 90 χώρες. Οι ελληνικές ομάδες απέσπασαν 2 χάλκινα μετάλλια και 2 διακρίσεις, ενισχύοντας την παρουσία της χώρας σε έναν από τους κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής.

     

    Η COSMOTE έχει αναλάβει τη σημαντική αποστολή να στηρίζει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM. Ο Chief Marketing Officer του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, τόνισε τη σημασία της προώθησης της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

     

    Ο Πρόεδρος του WRO Hellas, κ. Γιάννης Σομαλακίδης, συγχάρηκε τις ελληνικές ομάδες για την επίτευξη της πρωτιάς στην Ευρώπη και της 4ης θέσης παγκοσμίως, ενισχύοντας τη χώρα ως παγκόσμια δύναμη στη ρομποτική.

     

    Συνολικά, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 9 μετάλλια και 20 διακρίσεις στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, αποδεικνύοντας την υψηλή επίδοση των ελληνικών ομάδων στον τομέα της ρομποτικής.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.