Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google επισημαίνει ψευδώς τις εφαρμογές της Samsung ως "επιβλαβείς", λέγοντας στους χρήστες να τις αφαιρέσουν

      Η Samsung λέει ότι ένα "πρόβλημα διακομιστή" σημείωσε εσφαλμένα τις εφαρμογές και θα πρέπει να έχει διορθωθεί μέχρι τώρα

    Οι περισσότεροι χρήστες Android δεν έχουν μάλλον δει ποτέ το Google Play Protect σε δράση. Η υπηρεσία σάρωσης κακόβουλου λογισμικού είναι ενσωματωμένη σε κάθε συσκευή Android και υποτίθεται ότι επισημαίνει το κακόβουλο λογισμικό που έχουν εγκαταστήσει οι χρήστες. Πρόσφατα σημείωσε κάποιες δημοφιλείς εφαρμογές που δεν είναι σε καμία περίπτωση κακόβουλο λογισμικό: Samsung Wallet και Samsung Messages.

     

    Όπως εντοπίστηκε από το 9to5Google, οι χρήστες της Samsung έχουν δεχθεί προειδοποιήσεις από το Play Protect από τις αρχές του μήνα. Οι χρήστες στο φόρουμ υποστήριξης της Google έχουν δημοσιεύσει στιγμιότυπα οθόνης του Play Protect που επισημαίνει τις εφαρμογές του συστήματος της Samsung, και ακόμη και η Samsung απάντησε στο ζήτημα, εξηγώντας (στα κορεατικά) πώς να διορθώσετε τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν από το σφάλμα. Η Samsung αναφέρει (μέσω μετάφρασης) ότι το ζήτημα προκλήθηκε από "μια προσωρινή βλάβη του διακομιστή της Google" και θα πρέπει τώρα να διορθωθεί.

     

    message-238914336-5895615567322623087-scaled.jpg

     

    Το Samsung Wallet και τα Samsung Messages έρχονται και τα δύο μαζί με τα περισσότερα τηλέφωνα Samsung ως εφαρμογές συστήματος, οπότε έχουν ευρεία βάση εγκατάστασης. Όταν το Play Protect επισημαίνει μια εφαρμογή ως επιβλαβή, εμφανίζεται ένα μήνυμα που προτείνει στους χρήστες να αφαιρέσουν την εφαρμογή, αλλά δεδομένου ότι και οι δύο αυτές εφαρμογές είναι εφαρμογές συστήματος, οι χρήστες μπορούν μόνο να τις απενεργοποιήσουν.

     

    Με την επίλυση του προβλήματος, η Samsung αναφέρει ότι μπορείτε να επαναφέρετε την εφαρμογή σε λειτουργία πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και ενεργοποιώντας την εκ νέου, αν και οι ρυθμίσεις σας έχουν πιθανότατα διαγραφεί. Ορισμένοι χρήστες αντιμετώπιζαν αυτό το σφάλμα απενεργοποιώντας τη σάρωση Play Protect, κάτι το οποίο δε προτείνεται και είναι μάλλον καλύτερο να την ενεργοποιήσετε ξανά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.