Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung εξετάζει το Bing της Microsoft ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης αντί της Google

      Η Google εργάζεται στην αναζήτηση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

    Ως αποτέλεσμα της πρόσφατης επιτυχίας της Microsoft με την τεχνητή νοημοσύνη, η Samsung σκέφτεται τώρα να αντικαταστήσει τη Google ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της. Η Microsoft έχει προσθέσει τεχνολογία από την OpenAI στην αναζήτηση ιστού Bing και σε άλλα προϊόντα της. Η Google κάνει αγώνα δρόμου για να κυκλοφορήσει τα δικά της προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί το ChatGPT και άλλους, χωρίς μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής. Ήταν αρκετά ασταθές ξεκίνημα, ώστε η Samsung φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει το Bing ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της αντικαθιστώντας το Google Search , σύμφωνα με τους New York Times. Σύμφωνα με εσωτερικά email της google, η αντίδραση της εταιρίας, συνοψίζεται σε μία λέξη: "πανικός".

     

    Η Google πληρώνει σήμερα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος του συμβολαίου της με τη Samsung για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης και μπορεί να πληρώσει μέχρι και 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα παρόμοιο συμβόλαιο με την Apple, το οποίο είναι προς ανανέωση το 2023. Το συμβόλαιο βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση και δεν είναι σαφές αν η ενσωμάτωση της AI της Microsoft ήταν ο κύριος λόγος για να επανεξετάσει η Samsung τη συνεργασία της με τη Google. Αλλά οι υπάλληλοι της Google πίστευαν ότι αυτή ήταν η αιτία. Οι λειτουργίες της νέας μηχανής αναζήτησης της Google, δοκιμάστηκαν από μερικούς υπαλλήλους της την περασμένη εβδομάδα και η εταιρεία τους παρότρυνε να δοκιμάσουν τις δυνατότητες συνομιλίας του Magi θέτοντας στη μηχανή αναζήτησης ερωτήσεις παρακολούθησης. Σύμφωνα με ένα έγγραφο, η Google σκοπεύει να διαθέσει τα εργαλεία στο ευρύ κοινό τον επόμενο μήνα και να προσθέσει πρόσθετες λειτουργίες το φθινόπωρο.

     

    Οι υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης όπως η ChatGPT αποτελούν απειλή για την επιχείρηση αναζήτησης της Google. Το ChatGPT μπορεί να παρέχει αποτελέσματα απευθείας στους χρήστες χωρίς να τους αναγκάζει να περιπλανηθούν μέσα από εκατοντάδες αποτελέσματα αναζήτησης διανθισμένα με διαφημίσεις στα οποία βασίζεται η Google, αν και ακόμα μπορεί να παράγει σφάλματα. Παρ' όλα αυτά, η Google πιέζει να διαθέσει στο κοινό νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, όπως μια μηχανή αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη παρόμοια με το Microsoft Bing, σε μια προσπάθεια που ονομάζεται "Project Magi". Η νέα τεχνολογία αναζήτησης δεν έχει καθορισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας και τα σχέδια για την τελευταία μηχανή αναζήτησης βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Το νέο σύστημα θα μαθαίνει τι θέλουν να μάθουν οι άνθρωποι με βάση το τι ψάχνουν όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης. Στη συνέχεια, θα λειτουργούσε ως chatbot με συνομιλίες, προσφέροντας μια λίστα με διευθύνσεις URL για άρθρα, προϊόντα και άλλα δεδομένα ως απάντηση σε ερωτήματα. Το έργο Magi θα βελτίωνε την τρέχουσα μηχανή αναζήτησης με νέες δυνατότητες, προτού η μηχανή αναζήτησης ανακατασκευαστεί εξ ολοκλήρου. Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το έργο, περίπου 160 εργαζόμενοι απασχολούνται με πλήρη απασχόληση από την Google για το Magi.

     

    Οι διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης αποτελούν σημαντικό παράγοντα των εσόδων της Google και το Magi θα διατηρούσε τις διαφημίσεις ανάμεσα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google έχει και άλλες ιδέες για προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης εκτός από το εργαλείο αναζήτησης, όπως η δημιουργία εικόνων στα αποτελέσματα της Google Image, η παροχή βοήθειας στους ανθρώπους για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας και η αναζήτηση μουσικής μέσω μιας συνομιλίας με ένα chatbot.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.