Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung λανσάρει κιτ αυτο-επισκευής για συσκευές Galaxy

    Τον Μάρτιο, η Samsung προσχώρησε στην ομάδα των  κατασκευαστών που ανακοινώνουν πρωτοβουλίες αυτοεπισκευής. Η λίστα, η οποία περιλαμβάνει παρόμοιες κινήσεις τόσο από την Apple όσο και από την Google, βρίσκει τις εταιρείες να αντιδρούν προληπτικά σε ενδεχόμενη νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με το "δικαίωμα στην επισκευή" (right to repair). Τόσο η Samsung όσο και η Google συνεργάστηκαν με τον δημοφιλή ιστότοπο επισκευής iFixit για τις προσφορές τους, παρέχοντας εργαλεία χαμηλού κόστους για την επίλυση κοινών προβλημάτων συσκευών.

    Από σήμερα, οι εταιρείες παρέχουν κιτ για την επισκευή σπασμένων οθονών, γυαλιού πλάτης κινητου και θυρών φόρτισης στα tablet Galaxy S20, S21 και Tab S7+ σε χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα κιτ περιλαμβάνουν ανταλλακτικά, εργαλεία και οδηγίες επισκευής βήμα προς βήμα, σε συνδυασμό με μια ετικέτα επιστροφής για να στείλετε τα σπασμένα κομμάτια πίσω στη Samsung. Τα κιτ για πρόσθετες συσκευές και επισκευές θα κυκλοφορήσουν σύντομα

    Είναι μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή της Apple που βρίσκει την εταιρεία να αποστέλλει εξοπλισμό επαγγελματικής ποιότητας σε κατόχους iPhone, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας μηχανής τήξης κόλλας που χρησιμοποιείται στα καταστήματά της. Η προσφορά έχει λάβει αρνητικές κριτικές για τη δυσκολία πρόσβασης και την τιμολόγηση, με αποτέλεσμα πολλοί να προτείνουν ότι η δυσκολία της αυτοεπισκευής είναι, ίσως, μέρος του ζητήματος. Τα εργαλεία iFixit, εν τω μεταξύ, μειώνουν σημαντικά τη δυσκολία απόκτησης εισόδου, αλλά πιθανότατα στερούνται κάποια από την ακρίβεια αντίστοιχών επαγγελματιών επιδιορθωτών.

    Τα κίτ επισκευής είναι διαθέσιμα μέσω των καταστημάτων λιανικής του iFixit και της Samsung στις Η.Π.Α.

     

    Screen-Shot-2022-08-01-at-3.07.32-PM.webp


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samsung
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.